Jump to content
Haris

A/c Δε Ξεκινάει

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

 

Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που έχω με το air condition εδώ και καιρό. Δε ξέρω εάν το έχει συναντήσει και κάποιος άλλος ή γνωρίζει τη πιθανή αιτία που το προκαλεί. 

 

Αυτοκίνητο VW Polo 2002 1.2

 

Πατάω το διακόπτη του A/C (η ενδεικτική λυχνία επάνω στο διακόπτη ανάβει) και τοποθετώ το περιστροφικό διακόπτη του αέρα στη θέση 1 ή και μεγαλύτερη

Δε παρατηρώ διαφορά (ζόρισμα) στις στροφές του κινητήρα ούτε ακούγεται κάποιος διαφορετικός ήχος από τη μηχανή και προφανώς δεν έχω κρύο αέρα. Αφήνω τις επιλογές ως έχουν και μετά από αρκετή ώρα κίνησης του αυτοκινήτου στο δρόμο πιθανόν να ξεκινήσει το A/C. Εάν ξεκινήσει λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα. 

 

Έχω παρατηρήσει ότι εάν έχει ζεστό καιρό δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει το A/C ενώ σε δροσερό καιρό και πχ βράδυ είναι πιο πιθανό έως και σίγουρο. 

 

Επίσης κάτι άλλο το οποίο κάνει και δε γνωρίζω εάν έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του A/C είναι η ανακύκλωση αέρα. Πατώντας το διακόπτη της ανακύκλωσης ακούγεται το servo που αλλάζει την εισαγωγή αέρα και ανάβει η ενδεικτική λυχνία επάνω στον διακόπτη της ανακύκλωσης. Σε ανύποπτο χρόνο μπορεί από μόνο του να αλλάξει κατάσταση, να αλλάξει την εισαγωγή αέρα από ανακύκλωση σε εισαγωγή, να σβήσει η ενδεικτική λυχνία του διακόπτη και πατώντας ξανά το διακόπτη της ανακύκλωσης να μην ανταποκρίνεται. 

 

ΥΓ. Έχω ελέγξει όλες τις ασφάλειες και δεν υπάρχει καμία καμένη. Και το OBD-|| δεν εμφανίζει κάποιο fault code. 

 

Ευχαριστώ πολύ. 

Edited by Haris
Link to comment
Share on other sites

θα  μπησ  με  το  διαγνοστικο  στο  08 ηλεκτρικα κλιματισμου και  θα  δησ  εαν  βγαζη  σφαλμα   λογικα πρεπει  να  βγαζη κατι  πιθανον  να  σου  βγαζει  το  μοτερ  τησ  ανακυκλοσησ  ηλεκτρικο  σφαλμα  αυτο  το  αλλαζησ  για  να   σου  σταματηση  να  σου  κανει  το  προβλημα  με  την  ανακυκλοση.

και  επεισησ  δεσ τι  αλλο  θα  σου  βγαλη μπορησ  να  σου  βγαλη  τον  αισθητηρα  εξατμηστη  εαν  τον  βγαλει αυτοσ  οφηλεται  που  σου  σταματαη η  ψυξη  του ac εαν  δεν  σου  το  βγαλει  πιθανον  να  ειναι  απο  το  κομπρεσερ  του  ac η  το  μοτερακι  ζεστου  κρυου η δεν  εχει  φρεον

Edited by electric doctor
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Θα ήθελα να συμπληρώσω πως εχθές αλλά και σήμερα που άνοιξα το A/C παρατήρησα ότι τελικά ακούγεται διαφορά όταν ανοίγω το A/C. Ανάβει σαν ένα δεύτερο βεντιλατέρ αλλά μάλλον δε παίρνει μπροστά ο συμπιεστής του A/C

Link to comment
Share on other sites

Φρέον έχει ; Αν δεν έχει δεν ξεκινάει το κομπρεσέρ και δεν έχεις Air condition. Δες μήπως θέλει κάτι τέτοιο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.