Jump to content
Telemachus

Τελική Ταχύτητα!

Recommended Posts

Mπραβο Τηλεμαχε,χρησιμο λινκ!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε επικοινωνια με τη VW σημερα,με ενημερωσαν οτι η αναβαθμιση λογισμικου δεν ειναι για ολα τα UP. Καποια μοντελα με βαση την ημερομηνια κατασκευης ειδοποιουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα! Είμαι καινούριο μέλος στο forum και κάτοχος του Eco-Up με τα 68 hp. Είχα κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή για το αυτοκίνητο κυρίως για τους χώρους και μετά για την κατανάλωση που ανακοινώνει η VW δηλαδή 2,9 kg φυσικού αερίου/100 km.. Το αμάξι με εξέπληξε ευχάριστα κυρίως στον τομέα της κατανάλωσης αφού με φυσιολογική οδήγηση μπορείς με 10 ευρώ φυσικού αερίου να κάνεις κάτι παραπάνω από 300 km!

Στο συγκεκριμένο θέμα της τελικής το πιο πολύ που το έχω πάει είναι στην Αθηνών-Λαμίας με ένα άτομο μέσα (εγώ) με a/c και 5η με 5.200 στροφές περίπου, 160 km/h! Βέβαια το αμάξι δεν είναι για τέτοιες ταχύτητες, όμως μου φάνηκε ότι μπορεί να τις πιάσει και να τις διατηρήσει σχετικά άνετα. Μοναδικό μείον η ευαισθησία του σε πλευρικούς ανέμους, ειδικά όταν κάνεις προσπέραση σε νταλίκα, αλλά αυτό είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο..

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες Πετρο και καλοριζικο το ιδιο εργαλειο που εχουμε.

Ειναι πραγματικα ενα εργαλειο που σου λυνει τα χερια στο θεμα μετακινησης.

Μπορεις ανετα να κανεις ολες σου τις μετακινησεις μ'αυτο (ειτε εντος πολης,ειτε εκτος).

Εχω φτασει να κανω μ'ενα τεποζιτο φυσικου αεριου ''κοστος 11€'' τα 408χλμ.

Αυτα με πολυ χαλαρη οδηγηση και δυο ατομα.

Επισης με γρηγορη οδηγηση ανετα τα 300χλμ. που κανει τεραστια την διαφορα καταναλωσης.

Το αμαξακι αυτο δεν ειναι ουτε για τρεξιματα,προσπερασματα νταλικες,αλλα ουτε για τελικες.

Εχει φτιαχτει με γνωμονα την οικονομια και το εχει επιτυχει στο επακρον.

Οι χωροι του ειναι ικανοποιητικοι και η τεχνολογια του αριστη.

Εχει καποια μειον οπως την ελλειψη χειρισμου διακοπτη στο παραθυρο συνηδηγου

και την ελλειψη πλαστικου θολου στους πισω τροχους,

αλλα ολα αυτα ειναι μειωνοτητα στο πακετο του Up.

Kαλες και κοινομικες διαδρομες ναχουμε!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια πάνω από 330 χλμ. δεν έχω κάνει με ένα ντεπόζιτο αερίου..Βέβαια με πολύ οικονομική οδήγηση μπορείς να έχεις και την αυτονομία που λες, κυρίως σε διαδρομές μέσα στην πόλη αφού εκεί βρίσκεται στο στοιχείο του! Ειδικά αν μένεις κοντά στα 3 πρατήρια που έχει στην Αθήνα, όπως εγώ που μένω Αγ. Παρασκευή και είμαι κοντά στο πρατήριο της Ανθούσας, είναι σίγουρα αξιόλογη και οικονομική επιλογή σε βάθος χρόνου.. Βέβαια έχει κάποια μειον που χτυπάνε όπως τον διακόπτη παραθύρου του συνοδηγού, την απουσία πλαστικού θόλου στους πίσω τροχούς όπως είπες, αλλά και τα πίσω παράθυρα που δεν ανοίγουν και τους δυο αεραγωγούς του a/c αντί για τέσσερις.. 

Μικρό το κακό στην τελική! Καλά χιλιόμετρα και προπάντων οικονομικά! ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες Πέτρο στην παρέα! Εύχομαι καλά χιλιόμετρα και απροβλημάτιστα. Θα συμφωνήσω με όσα αναφέρατε,μόνο Μία παρατήρηση,οι αεραγωγοί είναι τέσσερις. Οι δύο στα άκρα οι οποίοι είναι κατευθυνόμενοι και δύο πάνω από το ράδιο CD που έχουν σταθερή εξαγωγή αέρα προς δύο σημεία.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα! Είσαι σωστός Τηλέμαχε, νόμιζα ότι οι αεραγωγοί στην βάση του Maps & More ήταν για το παρμπρίζ! Σιγά σιγά πάντως μαθαίνουμε και περισσότερες λεπτομέρειες για το αμάξι μας!

Link to comment
Share on other sites

Εγω που ειμαι απο τα πρωτα ατομα που ειχε στην Ελλαδα το vw up μπορω να πω οτι ειναι ενα τιμιο αμαξι. Απο τοτε που το εχω(βεβαια ειμαι μεχρι αηδιας τυπικος στα service σε ολα τα αμαξια που ειχα)το vw up εκανε το λαθος να μου καψει μια λαμπα και μαλιστα οχι ολοκληρη αλλα την μια της αντισταση! Ειναι φυσιολογικο να το συγκρινουμε με αλλα αυτοκινητα ιδιας κατηγοριας αλλα εγω μπαινω στον πειρασμο και το κρινω και με μεγαλυτερα. Γελαω με την αδερφη μου που ακουσε το γκομενο της να παρει μεταχειρισμενο 1400 opel corsa και οχι το up που της λεγαμε εγω και ο μπαμπας μου. Αποτελεσμα αυτου ειναι να εχουμε πεταξει 6000 ευρω και η μηχανη να παει για ρεκτιφιε(το γνωστο προβλημα μπερδεμα νερου λαδιου στην μηχανη με αποτελεσμα να υπαρχει μια βιοχλαπατσα στην μηχανη μεσα). 

 

Ισως μοναδικο προβλημα που μας βγαλει αργοτερα να ειναι ο συμπλεκτης αλλα και αυτο το θεωρω φυσιολογικη φθορα. Μεχρι τα 51.000 km που ειμαι το αυτοκινητο ειναι πολυ πολυ καλο. Τελευταια ακουσα απιστευτα θετικα σχολια και για το φυσικο αεριο αλλα βεβαια οταν το πηρα εγω δεν υπηρχε αλλα τι να κανουμε και παλι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Edited by vastil
Link to comment
Share on other sites

Αν σου πω ότι μου έκαψε και εμένα μια αντίσταση της λάμπας του πίσω αριστερά φως φρένου μόλις χθες? :p Λογικά θα είναι η "ασθένεια" του group στα μικρά ηλεκτρολογικά θέματα.. Ο συμπλέκτης, το κιβώτιο και ειδικά η όπισθεν (στο δικό μου είναι πίσω δεξιά πατητή) θέλουν ειδική μεταχείριση και προσοχή από ότι έχω καταλάβει..

Και εγώ μέχρι να πεισθώ από τους δικούς μου για το up! ούτε καν που το είχα στο μυαλό μου, αλλά από την πρώτη επαφή μαζί του με έπεισε απόλυτα σαν αυτοκίνητο! Το φυσικό αέριο ήταν επίσης ένας μεγάλος παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιλογή μας.. 

Link to comment
Share on other sites

Μια λαμπα να καψει στα 2 χρονια την μικρη ψειρα που ειναι μονιμα αναμενη ειναι απολυτως φυσιολογικο. Ηλεκτρολογικα προβληματα δεν θα δεις και δεν θα δουμε πιστευω καθοτι δεν εχει και τιποτα πολυπλοκο το συγκεκριμενο αμαξι. Επρεπε να σου δανεισω το peugeot 207 που ειχε μονο ηλεκτρολογικα προβληματα. Καθε μερα εκαιγε και 2,3 λαμπες φλας απο πισω απο μπροστα προβολεις ομιχλης,οθονη cd player, αισθητηρας λαμδα να καιγεται. Πιστεψε με συγκεκριμενο αμαξι δεν θα βγαλει κανενα προβλημα. Εμενα πλεον το κιβωτιο εγινε τερμα ελαστικο και παιρνει ολες τις ταχυτητες πολυ γλυκα και το ιδιο και την οπισθεν. Ναι στην αρχη οταν το πρωτοπηρα επαιρνε πιο δυσκολα την οπισθεν. Ναι οταν αφηνα τον συμπλεκτη ακουγοταν κατι μεταλλικο και οχι πλεον δεν ακουγεται τιποτα. Ο πατερας μου που εχει το tinguan το 2.0 το γλυκοκοιταζει το δικο μου μπορω να σου πω :p

Link to comment
Share on other sites

Guest phoenixgrg

παιδια εδω στην θεσσαλονικη το γεμιζω απο αδειο εντελως με 10 ευρω. κατι παιζει μου ειπαν με την πιεση που δινει η αντλια και την θερμοκρασια και κανω 300χιλιομετρα αν δεν προσεχω 400 αν το παω πολυ προσεκτικα και απλα χαιδευω το γκαζι. ηρθα και αθηνα με 17 ευρω συνδυασμο φυσικο αεριο και βενζινη αντε να γινουν και τα ενδιαμεσα πρατηρια λαρισσα και βολο και μετα πιο πολλα θα δινω για καφε και τοστ για την διαδρομη :)

 

τελικη 160 χωρις να το ζορισω πολυ και το vw eos που ειχα δεν το πατησα ποτε παραπανω.( ηθελα 80 ευρω για 600 χιλιομετρα οποτε καταλαβαινεται ποσο χαρουμενο με κανει το αμαξι μην πω για το ποσο ευκολα βρισκω παρκιν και πολλα αλλα )

 τον αλλο μηνα φτανω και 15.000 χιλιομετρα οποτε θα γραψω και εντυπωσεις απο σερβις 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους σας, έχω πάρει το Hi Up auto 75 Ps τον 8ο του 2013 μεταχειρισμένο με 10,000 χιλ. σήμερα έχω περάσει τις 50,000. Κανένα σοβαρό πρόβλημα, μόνο μία λάμπα απο τα φώτα ημέρας μου έχει κάψει. Ερχόμενος από Σέρρες με 2 άτομα στο Gps είδα 193 χιλ. !!!!!!!! :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Με το up??? το είχα κάνει τεστ drive και νόμιζα ότι θα φύγω απ το δρόμο στα 100χλμ/ώρα! Χωρίς να θέλω να στην πω, απλά μου φάνηκε το τιμόνι πολύ ευαίσθητο στα πολλά χλμ!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ερχόμενος από Σέρρες με 2 άτομα στο Gps είδα 193 χιλ. !!!!!!!! :crazy:

 

 

Μια χαρα παει το εργαλειο,παρα επτα θα διακοσαριζες!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ερχόμενος από Σέρρες με 2 άτομα στο Gps είδα 193 χιλ. !!!!!!!! :crazy:

 

 

Μια χαρα παει το εργαλειο,παρα επτα θα διακοσαριζες!!! :laugh:

Που??Μετά τη Σοφούλα στη κατηφόρα???

Και γω εκεί στο κοντερ είδα 227. :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Σούζα το εργαλείο!  ;) Για τον φίλο που είπε ότι είναι ασταθές πάνω από τα 100km/h τον διαβεβαιώνω ότι για τα κιλά και την κατηγορία του είναι πραγματικά σταθερό και σε παραπάνω χιλιόμετρα!

Μέχρι 170 km/h στο κοντέρ έχω δει εγώ, δηλαδή περίπου 10 χιλ. παραπάνω από τα πραγματικά.. Καλή εφαρμογή πάντως για το Maps & More είναι το "Κατάλογος Προστίμων" που μετράει την ταχύτητα μέσω του GPS του συστήματος! Εγώ την έχω περάσει και έχει την φάση του!

Link to comment
Share on other sites

ειμαι κατοχος seat mii.για τη κατηγορια του οντως ειναι πολυ σταθερο και σου δινει αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου.εμενα ειναι με 75hp και το εχω παει 180.πιστευω πως αλλο λιγο πηγαινε

Στάλθηκε από το SM-G850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

On 2/10/2015 at 10:52 ΜΜ, diver86 said:

ειμαι κατοχος seat mii.για τη κατηγορια του οντως ειναι πολυ σταθερο και σου δινει αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου.εμενα ειναι με 75hp και το εχω παει 180.πιστευω πως αλλο λιγο πηγαινε.

Στάλθηκε από το SM-G850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με 95οκτ βενζίνη, στο κατσαρίδι μου (μαύρο)

Στην ευθεία το αμάξι είναι στα ~160-165max. Mόνο με κλίση αρχίζει να ξανανεβάζει 170+. Κατηφόρα 185max παραπάνω δεν πάει, είναι κουβάς δεν έχει και δύναμη

και στην αλλαγή κλίσης κατευθείαν θα πέσει το ταχύμετρο.

Αρκετά καλό και δίνει αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, αλλά κουραστικό για διαδρομές άνω των 250-300χλμ.

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Με τα 60hp αλογα ειναι?εμενα σε ευθεια 2-3 φορες που το πηγα 180 τσουλησε μια χαρα.ακους βεβαια το μοτερ αλλα οκ 1000αρακι ειναι.στα μεγαλα ταξιδια οντως ειναι λιγο μανικι.ειναι και συνηθεια.παει 2 φορες το χρονο κερκυρα και μου φαινεται οκ εμενα

Στάλθηκε από το SM-G850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Με τα 60:growl:άλογα με start n stop.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.