Jump to content
1964

Κολώνα Τιμονιού Και Immobilizer

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα Passat 1.6 FSI του 2007 και ομολογώ πως είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί στα στα 7,5 χρόνια που το έχω δεν μου έχει βγάλει βλάβη. Εχθές όμως ξαφνικά δεν έπαιρνε μπροστά και  αναβόσβηνε η κίτρινη ένδειξη του τιμονιού ενώ στο ταμπλώ έγραφε ''move steering wheel''. Μην τα πολυλογώ το πήγα στην αντιπροσωπεία με οδική βοήθεια και μου είπαν ότι θα το βάλουν στον εγκέφαλο για να δουν τι έχει τη Δευτέρα. Μου είπαν όμως ότι από την ένδειξη του ταμπλώ φαίνεται ότι είναι το immobilizer το οποίο όμως μάλλον αλλάζει μαζί μετην κολώνα του τιμονιού. Επειδή μου φάνηκε παράξενο το έψαξα στο internet και μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο. Γι αυτό αν το έχει πάθει κάποιος αυτό ή αν ξερει κάποιος θα ήθελα να ρωτήσω.

- Αν όντως φταίει το immobilizer αλλάζει μόνο του ή μαζί με την κολώνα του τιμονιού?

- Πόσο κοστίζει το immobilizer  μόνο του και πόσο μαζί με την κολώνα του τιμονιού?

- Παρόλο που το αυτοκίνητο δεν είναι στην εγγύηση, μήπως καλύπτει τίποτα η ατιπροσωπεία?

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα φίλε!!!

Έχω πάθει αυτή τη βλάβη πριν  4  χρόνια.Κόστος τότε 1200 ευρώ.Αλλάχθηλε κολώνα τιμονιού ,εγκέφαλος άνεσης και επαναπρογραμματισμός των 2 κλειδιών.Ευτυχώς καλύφθηκε εξ΄ολοκλήρου η βλάβη από την αντιπροσωπεία παρόλου που ήμουνα 6 μήνες εκτός εγγύησης.Πριν από 2 χρόνια γνωστός που έπαθε την ίδια βλάβη πλήρωσε σχεδόν τα μισά χρήματα γιατί βρέθηκε τρόπος να μην αλλάζει η κολώνα τιμονιού.Πάντως η βλάβη είναι γνωστή.Πίεσέ τους να σου κάνουν όσο το δυνατό καλύτερη τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση Professor. Εξήγησέ μου όμως γιατί η βλάβη που έπαθες στην κάλυψε η αντιπροσωπεία ενώ ήσουν εκτός εγγύησης. Πως το δέχθηκαν? Μπορείς να μου πεις σε ποιά αντιπροσωπεία πήγες? Σε κάποιο ξένο φορουμ διάβασα ότι η βλάβη αυτή είναι αρκετά συχνή σε σημείο που οι Γερμανοί σκεφτόντουσαν να ανακαλέσουν τα Passat, αλλά δεν το έκαναν επειδή δεν ήταν θέμα ασφαλείας. Μήπως ξέρουν ότι υπάρχει αστοχία υλικού και δέχονται να αναλάβουν αυτοί το κόστος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν βοηθάω, απλά ενημερώνω. Passat 1,4 tsi (2008) μετά από 4 χρόνια, δεν έπαιρνε μπροστά παρά μόνο από 6-7 πατήματα του κλειδιού. Σταδιακά φθάσαμε στα 15 και αν. Το συνεργείο μου με παρέπεμψε στην αντιπροσωπεία. Είχα διαβάσει στο εδώ φόρουμ για την βλάβη και το κόστος της, έψαξα και στο internet, και μετά πήγα στην αντιπροσωπεία. Διάγνωση, πρόβλημα στο immobilazer, λύση, αλλαγή αρχικά του ενός και, αν χρειαζόταν, και του 2ου εγκεφάλου, με κόστος max 650 €, εκτός αν η κεντρική αντιπροσωπεία συμφωνούσε,  να αναλάβει μέρους του κόστους, ύστερα από δική τους έκθεση. Τους είπα ότι ξέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα του αυτοκινήτου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και πολύ γρήγορα με ενημέρωσαν ότι θα καλυφθεί από αυτούς το ανταλλακτικό. Τελικά αλλάχτηκε ο ένας εγκέφαλος,  με κόστος μόνο τα εργατικά, 120 € αν θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά έχουμε εξελίξεις. Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι ακόμα δεν ξέρουν τι έχει γιατί ο εγλέφαλος ''κοιμάται'' και δεν λειτουργεί με αποτέλασμα να μην μπορούν να κάνουν διαγνωστικά τεστ. Από χθες προσπαθούν να ''ξυπνήσουν'' το εγκέφαλο -έστω και λίγο- αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό? Μήπως ο εγκέφαλος τάπαιξε και αυτός είναι το πρόβλημα? Έχει αλλάξει ποτέ κανείς εγκέφαλό?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει πολλά και διάφορα τόσα χρόνια....... 8P 8P

Περί ύπνου του εγκεφάλου 1η φορά ακούω!!!Δηλ. βρίσκεται σε κώμα???Έλεος!!!! :lazy:

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ''κοιμάται'' ο εγκέφαλος εννοείται μεταφορικά. Απλά δεν λειτουργεί, συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν διαγνωστικά τεστ για να βρουν τι φταίει. Το ερώτημα όμως παραμένει. Μήπως ο εγκέφαλος τάπαιξε και αυτός είναι το πρόβλημα? Έχει αλλάξει ποτέ κανείς εγκέφαλό? Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει?

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΓΩ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΑΞΩ ΑΥΡΙΟ ΜΟΝΟ ΚΟΛΟΝΑ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΨΑΧΝΕΣ ΑΠΟ car gr ΚΑΘΩΣ ΕΨΑΧΝΑ ΒΡΗΚΑ ΜΕ 170€ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΩΛΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΑΖΙ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.