Jump to content
giannakhc

Συναγερμός Και Κλείδωμα

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

έχω ένα θέμα με τον συναγερμό του αυτοκινήτου ( vw golf v 1.6fsi) ο συναγερμός που έχει πάνω είναι εργοστασιακός και έχει ένα κουμπάκι στο κολονάκι του οδηγού.

Τα θέματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής: από την πρώτη μέρα που το πήρα (μεταχειρισμένο) ο συναγερμός αν το είχα κλειδωμένο πχ και έβαζα το χέρι από το παράθυρο δεν βάραγε  μόνο τα αλάρμ αναβόσβηναν.. 

Το δεύτερο θέμα που αντιμετωπίζω  το οποίο παλιά δεν μου το έκανε αλλά το διαπίστωσα προχθές είναι πως ενώ παλιότερα όταν άφηνα κάποια πόρτα μισάνοιχτη και  κλείδωνα το αμάξι χτυπούσε ο συναγερμός κανονικά, ενώ τώρα αν είναι οι πόρτες του συνοδηγού ή οι πίσω μισάνοιχτες δεν βαράει καοόλου ενώ αν είναι η πόρτα του οδηγού δεν κλειδώνει καν!

Δεν ξέρω πώς ξερυθμίστηκε ενώ δεν πείραξα κάτι...  πώς μπορώ να το ξαναφτιάξω να το κάνω να χτυπάει κιόλας ο συναγερμός όταν βάζω το χέρι από το παράθυρο ενώ είναι κλειδωμένο γιατί φοβάμαι μην μήνει καμιά μέρα ανοιχτό και μένω και σε περίεργη περιοχή...!

Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε μια βολτα απο κανα μαγαζι με συναγερμους και θα στο φτιαξουν

Το θέμα είναι να μην μου πιάσουν τον κ...λο για μια ρύθμιση...

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη δεν ακους την σειρηνα ποτε????????

μέχρι πριν μια ευδομάδα την άκουγα αν κλείδωνα το αμάξι με κάποια μισάνοιχτη πόρτα τώρα πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί τελείως γιατί δοκίμασα να κάτσω μέσα και να αρχίζω να κουνιέμαι ενώ έχω κλειδώσει και δεν άρχιζαν να παίζουν ούτε τα αλαρμ σε αντίθεση με παλιά που γινόταν τουλάχιστον αυτό και χτυπούσε η σειρήνα αν δεν είχε κλείσει κάποια πόρτα...

Link to comment
Share on other sites

Εχω και γω εργοστασιακό συναγερμό και σχεδόν το ίδιο πρόβλημα (αναβουν τα φλας μονο δεν ακούγεται σειρήνα οχι τα υπόλοιπα που αναφέρεις) Όταν κλειδώνεις το λαμπάκι στην πόρτα μένει κάποια δεύτερα σταθερά αναμένο;;

 

Φισωσε το σε διαγνωστικό να δεις σφάλματα...

Σε μένα βγάζει ολο το σύστημα πρόβλημα (αισθητήρες, σειρήνα, τα πάντα) οπότε πιστεύω το θέμα ειναι στον εγκέφαλο άνεσης που ελέγχει και το συναγερμό αν θυμάμαι σωστά! Δεν εχω ασχοληθεί όμως παραπάνω, να ψάξω πιθανές τιμες κλπ

Edited by and64
Link to comment
Share on other sites

το γιαγνωστικο το εχουν μονο συνεργεια ετσι?

μου κανει εντυπωση πως μεχρι πριν ενα μηνα δουλευε καπως ενω τωρα εχει απενεργοποιηεθει τελειως ενω δεν του εχω πηραξει κατι

ξερει κανεις πως ρυθμιζεται/ενεργοποιηται ο συναγερμος? 

Link to comment
Share on other sites

το γιαγνωστικο το εχουν μονο συνεργεια ετσι?

μου κανει εντυπωση πως μεχρι πριν ενα μηνα δουλευε καπως ενω τωρα εχει απενεργοποιηεθει τελειως ενω δεν του εχω πηραξει κατι

ξερει κανεις πως ρυθμιζεται/ενεργοποιηται ο συναγερμος? 

Ναι συνεργείο. Ο εργοστασιακός παίζει μεσω του canbus του αυτοκινήτου οπότε σε συνεργείο γίνεται η όποια ρύθμιση κλπ.

Δεν θυμάμαι αν γινόταν να απενεργοποιηθεί εντελώς όμως μεσω vag com, έχει καιρό που μου χάλασε το καλώδιο και δεν ξαναπήρα άλλο...

Link to comment
Share on other sites

πως μπορω να μαθω τι μαρκα ειναι ο εργοστασιακος συναγερμος ο οποιος φοραει το αυτοκινητο μου?

 

Δεν είναι κάποια μάρκα συναγερμών, τον βάζει η vw στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Πιθανότατα κάποια εταιρία τον φτιάχνει για τη vw αλλά γιατί σε ενδιαφέρει αυτό;; Ο χειρισμός του συναγερμού γίνεται απὀ τον εγκέφαλο άνεσης και τα ανταλλακτικά του τα βρίσκεις με κωδικούς vw (αν χρειαστείς κάτι πχ σειρήνα ή ρανταρ)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

 

Μετά από καιρό επανέρχομαι στο θέμα αυτό καθώς μου σπάσανε το τζαμάκι στο  hyndai λογικά επιχείρησαν να το κλέψουν όλο γιατί δεν πήραν τίποτα από μέσα.

Για τον λόγο αυτό μου καρφώθηκε στο μυαλό πάλι να φτιάξω την σειρήνα του golf όπως είχα πει στο παρελθόν δεν βαράει η σειρήνα αυτό που σκέφτηκα είναι να το πάω σε κάποιον να μου συνδέσει από τον συναγερμό στην κόρνα αφού λογικά έχει πρόβλημα η σειρήνα (η οποία δεν ξέρω που είναι και στα δύο συνεργεία που το πήγα δεν το βρίσκανε) 

Γράφω εδώ γιατί μέσω vag που το συνδέσανε σε συνεργείο μου είπαν πως δεν ξέρουν να το ρυθμίζουν ενώ στην auto marin πως πρέπει να το αφήσω και δεν ξέρουν αν φτιάχνετε και τέτοια.

Ξέρει κανείς που βρίσκετε η πλακέτα του συναγερμού?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.