Jump to content
wendor

Αγορά Μεταχειρισμένου Vw Golf Tsi 122/160 Hp Highline

Recommended Posts

Καλησπέρα και χαιρετώ τα μέλη του forum.

 

Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου Golf TSI στα 122/160 hp και επειδή είμαι σχετικά ανίδεος για την αγορά ενός μεταχειρισμένου θα ήθελα να εκφράσω ορισμένους προβληματισμούς μου. 

 

Καταρχάς το budget είναι περιορισμένο και δεν μπορώ να προβώ στην αγορά νέου αυτοκινήτου. Το budget είναι max στα 12.000, ίσως το υπερβώ λίγο αν βρω κάτι το ιδιαίτερο. Απέκλεισα άλλα αυτοκίνητα (auris-focus και mito που κοιτούσα λόγω ομορφιάς και μόνο  :give_rose: ) και το συγκεκριμένο μοντέλο πιστεύω με καλύπτει πλήρως στο θέμα εμφάνισης-εξοπλισμού και πιστεύω και απόδοσης-οδηγικής συμπεριφοράς.

 

1)Η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι κυρίως μες τη πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά θα έλεγα ότι θα είναι και μικτή, καθώς στις μετακινήσεις μου στο κέντρο θα χρησιμοποιώ που και που και το ποδήλατο/λεωφορείο, καθώς μένω σχετικά κοντά στο κέντρο/δουλειά και τακτικά επισκέπτομαι Βόλο και Καβάλα. Επίσης η δουλειά είναι προσωρινή, και δεν ξέρω αν μελλοντικά  θα χρειαστεί να καλύπτω μεγαλύτερες αποστάσεις.

 

Η ερώτηση μου τίθεται στο θέμα της επιλογής αλόγων και κατανάλωσης. Γνωρίζω ότι καθοριστικό ρόλο παίζει η οδηγική συμπεριφορά, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω γενικά για τη διαφορά κατανάλωσης. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου κάνω γύρω στα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο.

 

2) Να απορρίψω τελείως τους διάφορους εμπόρους και να προτιμήσω αποκλειστικά ιδιώτες? Την έχω πατήσει στη προηγούμενη αγορά αυτοκινήτου, όταν και έμαθα από γνωστό ασφαλιστή ότι το FIAT Bravo που αγόρασα τότε μεταχειρισμένο, είχε τρακάρει 2 φορές και μάλιστα τη δεύτερη φορά είχε υποστεί και σοβαρή ζημιά. Επίσης το γεγονός ότι ο έμπορος ήταν "γνωστός" και απόκρυψε αυτή την πληροφορία, σε συνδυασμό με τα αμάξια leasing που διάβασα σε ένα άρθρο αλλά και το ότι υπάρχει σίγουρο κέρδος για τον έμπορο με οδηγούν στη σκέψη να μη στραφώ σε κανέναν έμπορο. Έχω τη δυνατότητα να πληρώσω μετρητά και μάλλον θα έχω καλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης με έναν ιδιώτη, αναλόγως τη περίπτωση.

 

Σκέφτομαι σωστά ή μήπως κάποιοι φίλοι γνωρίζουν κάποιο "αξιόπιστο" έμπορο που θα μπορούσα να στραφώ?

 

3) Θα εξερευνήσω και λίγο το forum καθώς είναι αλήθεια ότι δεν το έψαξα αυτό, αλλά ποια είναι τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξω στην αγορά? Π.χ. απαραίτητο να έχει βιβλιάριο με τα service και να έχουν γίνει σωστά κτλ.

 

4) Ο έλεγχος των πραγματικών χιλιομέτρων γίνεται μόνο στα συνεργεία της VW? και αυτά βρίσκονται μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη? Υπάρχει κίνδυνος να τα έχουν γυρίσει/είναι τόσο εύκολο και γίνεται τόσο συχνά?

 

5) Σχέση Km/τιμής.

 

Να προτιμήσω ένα μοντέλο με λίγα km (έως 50.000km) ή κάποιο με λίγα περισσότερα για να μειωθεί το τελικό κόστος?

 

6) Σε γνωστό site υπάρχει μια πρόσφατη αγγελία για  Volkswagen Golf HIGHLINE TSI 160HP '09 - 12.300. Πως σας φαίνεται?

http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/classifieds/cars/view/6025796/

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Edited by wendor
Link to comment
Share on other sites

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η αγορά μεταχειρισμένου είναι πραγματικό τζακποτ και καλύτερα να μη ξέρεις ποιος είναι ο προηγούμενος κάτοχος του αυτοκινήτου, γιατί με το ίντερνετ εύκολα μπορείς να ανακαλύψεις πολλές πληροφορίες.

Ύστερα από λεπτομερή έρευνα σε γνωστό site αγγελιών, "ξεσκέπασα" 2 ιδιώτες ο ένας από τους οποίους έχει συνεργείο και το παίζει ιδιώτης και του άλλου το golf είχε πάθει σημαντική ζημιά και άλλαξε πολλά μέρη της μηχανής.  Και στο τηλέφωνο μου έλεγε ότι είναι ναυτικός και το αυτοκίνητο δεν κουνιέται ποτέ.... Άλλος πάλι, έχει όνομα εδώ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι κόντρες και το αυτοκίνητο του αρχίζει και βγάζει προβλήματα. Τέσπα, μεταχειρισμένο θα μου πείτε θες να αγοράσεις, τι περίμενες?

 

Απλά σκόπευα να κατέβω Αθήνα, προκειμένου να έβλεπα και από κοντά. Αγορά λοιπόν εδώ στη Θεσσαλονίκη από έμπορο και παράλληλα κοιτάω λίγο καιρό και από κανένα ιδιώτη μήπως προκύψει τίποτα...

 

Σχετικά με τις αρχικές μου ερωτήσεις ενημερώθηκα αρκετά στα περισσότερα και κατέληξα στο ότι το βιβλιάριο με service είναι απαραίτητο, θα αποκλείσω το DSG και μάλλον θα προτιμήσω την έκδοση των 122hp. 

Θα εκτιμούσα αν κάποιος μπορεί να προτείνει που να κάνω τον έλεγχο του αυτοκίνητου εδώ στη Θεσσαλονίκη (σε pm αν δε θέλει για λόγους διαφήμισης) και μερικά πραγματάκια που να προσέξω στον έλεγχο του συγκεκριμένου αυτοκίνητου.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα το παιδί έχει ρίξει πολλά λεφτά στο αυτοκίνητο και το πιο πιθανόν είναι το αυτοκίνητο του να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα που κυκλοφορούν εκεί έξω. Απλώς θεωρώ πως μετά από όσα διάβασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα ήταν καλή επιλογή. Καλύτερα να προτιμήσω κάτι άλλο από κάποιον πιο θεωρώ πιο "αξιόπιστο" με τα δικά μου κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

αφου θες να κίνησε μες στην θεσσαλονικη θεωρω οτι και το 1,2 σου κανει δουλεια!....το υγραεριο το ξεχνας καθως κοστιζουν 2500ε τα σωστα κιτ (υγρου ψεκασμου)που δεν περνεις τα μπεκ σε λιγα χρονια στο χερι στα τσι...(200ε εκαστο)

 

στα λεω σαν κατοχος γκολφ 6 122  κατω απο 7,5-8 μικτα εντος (δλδ σε μεγαλους δρομους χωρις κινηση)δεν βλεπεις . 

 

 

υ.γ αν ο πωλητης τα λεει ολα χαρτι και καλαμαρι δεν υπαρχει θεμα .το θεμα ειναι αν σε παραπληροφορισαν..τοτε παει αλλου το θεμα. και το λεω αυτο γιατι επαθα στο δικο μου αμαξι ζημια χωρις να φταιω (μου πεταχτηκε ενας απο στοπ) και η τιμη που βγαζει η ασφαλεια ειναι απαγορευτικη απλα και μονο οτι φτιαχνετε στην αντιπροσωπεια το αμαξι..αυτο δεν παει να πει οτι ειναι και αχρηστο...η καδενα στα περισοτερα 160αρια εκανε να καρφωνουν βαλβιδεσ...κ αλλα πραγματα...το θεμα ειναι να βρεις κατι που να ειναι στα θελω σου. ουτε να ριξεις τον πωλητη επειδη ειναι εντιμος και σου λεει τι ειχε το αμαξι ουτε και ο πωλητης να σε πιασει κοτσο...δεν ξερω αν με πιανεις.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.