Jump to content
Guest stelios pappas

Golf 5 - Δεν Ανεβαζει Πανω Απο 3000 Στροφες(Golf 5 Tsi 140 Bmy) [Λυθηκε]

Recommended Posts

Guest stelios pappas

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου (golf 5 tsi 140 BMY)εδώ και καιρο. Δεν ανεβάζει πάνω απο 3000 στοφες όταν είναι κρύος ο κινητήρας. Εάν ζεσταθεί σβύσω και μετα βαλω μπρος δουλεύει μια χαρά. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου άλλαξαν τις ν75 ν249. Το αυτοκίνητο δούλεψε για 10 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Τώρα μου λένε ότι έχουν πρόβλημα τα 4 κλαπέ που βρίσκονται στην εισαγωγή του αέρα. Εχει συμβεί κατι παρόμιο σε άλλων...;;; Το αυτοκίνητο έχει μόλις 44.000 χλμ

Edited by activious
διορθωθηκε ο τιτλος
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα το πρόβλημα αυτό άναβε check εν κινήσει και μόλις έσβηνα το αμάξι και το ξαναάναβα έσβηνε το check. Σε μικρό χρονικό διάστημα όμως άναβε πάλι check και έμπαινε σε λειτουργία προστασίας του κινητήρα για αυτό και δεν ανέβαζε και εμένα πάνω από τις 3000.

 

 
Αυτη είναι η εικόνα του κλαπέτου εναλλαγής κομπρέσσορα - τούρμπο. Προς αποφυγή μπερδέματος.aaa.jpg
Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Larissaios το κλαπετο που εχεις στην φωτό δεν ειναι το κλαπετο πολλαπλής εισαγωγής αλλα το κλαπετο στον σωλήνα εισαγωγής για την εναλλαγή κομπρεσορα -τουρμπο !

Στέλιο ! Συνδέσε το σε διαγνωστικό να δεις τι βλάβη βγάζει ! Μπορει να ειναι το κλαπετο εναλλαγής κομπρεσορα -τουρμπο ή η ηλεκτροβαλβιδα που ελέγχει τα κλαπετα της πολλαπλής εισαγωγής ή τα ίδια τα κλαπετα !



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Edited by nikdev
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι το κλαπέτο που έχω βάλει σε κόκκινα πλαίσια το διαγνωστικό από ότι θυμάμαι έτσι το ονομάζει the_winner

Volkswagen_TSI_Engine_2.jpg
upload images free

Μόλις κατέβηκα στο αυτοκίνητο και είδα και τον κωδικό υλικού όπως το δίνουνε στην αντιπροσωπεία. Αναφέρεται σαν ''ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ'' με κωδικό 03c128063a.

Ανεβάζω δύο φωτογραφίες να το δείτε..



1111.jpg 11111.jpg
free jpeg images

Edited by activious
merge
Link to comment
Share on other sites

Το ποστ το ξεκίνησε άλλο μέλος. Εγώ είχα πρόβλημα στο κλαπέτο αυτό το άλλαξα και όλα οκ. Έμπαινε και μένα σε safe mode 3000  στροφές και μόλις έσβηνα το αμάξι έσβηνε και το τσεκ και όλα οκ. Μετά από μερικά χιλιόμετρα ξανάναβε το τσεκ και έμπαινε πάλι σε safe mode μέχρι που το άλλαξα.

Edited by Larissaios
Link to comment
Share on other sites

Guest stelios pappas

Φίλε μου Larissaios σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εχεις απόλυτο δίκαιο, είναι ακριβώς όπως τα λές. Αυτός ο μηχανισμός είναι το πρόβλημα. Πάντως έχω πάθει πλάκα με το VW, πάρα πολλά προβλήματα και πολύ ακριβά ανταλλακτικά. Εγώ δεν είχα ξαναπάρει VW. Το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα ήταν ενα renault megane coupe 1.4 του 1999, είχα κανεί 300.000 χλμ και δεν είχε πάθει το παραμικρό. Δεν έκαιγε ουτε ένα γραμμάριο λάδι. Βέβαια το golf για τα κυβικά του έχει απίστεφτο γκάζι. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως η VW λόγο των πολλων προβλημάτων απέσυρε τον κινητήρα TSI BMY (κομπρέσορα & turbo 140ps) με τον TSI (μονο turbo 122ps); Σ' ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον...   

Link to comment
Share on other sites

παιδια καλησπέρα και καλές γιορτές. το ιδιο πρόβλημα εχω και εγω με golf tsi 160 ps και στην διαδρομή πριν μια εβδομάδα πάνω σε προσπέραση μπήκε σε ασφαλή λειτουργία, χωρίς να ανάψει το τσεκ ( αναψε όταν εφτασα στον προορισμό μου και όταν το εσβησα τον κινητήρα). πηγα στην αντιπροσωπεία και μου είπε αμέσως για αντλία νερού (400+ευρώ).τι λέτε εσείς; να το ψάξω και άλλο; το πηγα και σε δεύτερο μάστορα και είπε το ίδιο

Link to comment
Share on other sites

Τα συνεργεια ειδαν τη διαγνωση και τα σφαλματα, το να σου απαντησουμε με τηλεδιαγνωση ειναι διακινδυνευμενο.

Αν ειχες τα σφαλματα θα βοηθουσε..

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.