Jump to content
Larissaios

Ρετάρισμα - Σκάσιμο Εξάτμισης - Check - Tsi/140

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Έχω ένα ένα Golf 5 140 TSI 2007 Απρίλιο με 149000 χιλ και έχει κανα χρόνο τώρα μου κάνει το εξής.

 

Σε cold start ρετάρει σκάει από την εξάτμιση και αναβοσβήνει το τσεκ για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σβήνει.

 

Σε έλεγχο που μου κάνανε και στην αντιπροσωπεία και σε συνεργείο φίλου μου βγάζει σφάλμα ''ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ''

 

Πριν κανα μήνα μου αναβόσβησε και εν κινήσει το τσεκ πράγμα που δεν μου το χε κάνει ποτέ αλλά ξανάσβησε.

 

Το πήγα να μου το ξαναδιαβάσουν στην αντιπροσωπεία και μου έβγαλε και σφάλμα ''ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ''.

 

Από την εμπειρία σας αντιμετώπισε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα και αν ναι τι κατάληξη είχε το όλο ζήτημα?

Edited by Larissaios
Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια συμπτώματα ακριβώς είχα και εγώ. Αφου αποκλείσαμε αρχικά να οφείλεται σε μπουζί, πολλαπλασιαστές και μπεκ, προχωρήσαμε σε άνοιγμα καπάκι. Το πρόβλημα τελικά οφειλόταν σε κάπνα των βαλβίδων εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πατάνε καλά και να χάνει συμπίεση. Προχωρήσαμε τελικά σε αντικατάσταση ολόκληρου του καπακιού κυλινδροκεφαλής μιας και είχα κάνει επέκταση εγγύησης και το κάλυπτε η ασφαλιστική. Σαν επισκευή στοίχισε κοντα στις 2.500€. Πάντως μπορείς να προχωρήσεις και σε ρεκτιφιέ σε μηχανουργείο με κόστος πολύ μικρότερο.

Πριν το άνοιγμα είχα δοκιμάσει και 3-4 κύκλους καθαρισμού με ένα καθαριστικό-πρόσθετο που μπαίνει στην βενζίνη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια μου κάνανε και εμένα για αρχή πολλαπλασιαστές και μπουζί....μου μένει να βγάλω τη μπεκιέρα και να καθαρίσω τα μπεκ αλλά από ότι είπανε στην Αντιπροσωπεία εκεί δεν το κάνουνε και το πιο πιθανό είναι ότι θέλει άνοιγμα και καθάρισμα βαλβίδων από κάπνα με κόστος περίπου στα 1500. Μου έρχεται κρίμα να ανοίξω αμάξι 8 ετών προτιμώ να το πουλήσω.

Link to comment
Share on other sites

Είχα ξαναδιαβάσει πιο παλιά για αυτόν τον αφρό και είχα δει και το βίντεο. Δεν ξέρω αν τον έχουνε χρησιμοποιήσει πολλοί για καθαρισμό βαλβίδων και δεν ξέρω μακροπρόθεσμα τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει γενικότερα στον κινητήρα. Το έχουνε βάλει πολλοί ξέρεις?

Link to comment
Share on other sites

Τί χρήση του κάνεις? Μήπως το δουλεύεις συνέχεια με λίγες στροφές, μέσα στην πόλη κλπ? Απ' όσο ξέρω θέλει κάπου-κάπου ανοίγματα. Έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο με τα ίδια χιλιόμετρα

Link to comment
Share on other sites

Ελεγξε αν οφειλεται σε μπουζι-μπεκ-πολλαπλασιαστες και αν αποκλειστουν αυτα, παρε αναγκαστικα μια συμπιεση.

Το πιθανοτερο ειναι να εχει πιασει καπνα οπως αναφερθηκε πιο πανω και σου κανει τα προβληματα αυτα. Ειναι συνηθισμενο φαινομενο στους κινητηρες αμεσου ψεκασμου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπουζί και πολλαπλασιαστής αλλάχτηκε. Μπεκ όχι δεν καθάρισα πρέπει να βγει όλη η μπεκιέρα να καθαριστεί και να μετρηθεί μου είπανε για να ξαναμπεί.

 

Αν έχει πιάσει κάπνα θέλει άνοιγμα ο κινητήρας μου είπανε στην αντιπροσωπεία πράγμα που το θεωρούν το πιο πιθανό και δεν μου βαστάει η καρδιά να το κάνω σε αμάξι 8 ετών. Ένα πρόσθετο βενζίνης που έχει ξ αντιπροσωπεία δεν κάνει για καθαρισμό βαλβίδων δεν έχει καμία σχέση μου το προτείναν αλλά δεν το πήρα καν. Υπάρχουνε διάφορα καθαριστικά μπεκ από άλλες εταιρίες αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προκαλέσουνε στον κινητήρα οπότε τα φοβάμαι. Μόνο για τον αφρό αυτό έχω ακούσει καλά λόγια αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχει δοκιμαστεί από πολλούς και αν είχε σε όλους θετικά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον τα μπεκ σου δεν έχουν πρόβλημα.Λόγω του άμεσου ψεκασμού δεν έχουν κανένα θέμα.Το πρόβλημά σου είναι η μάκα που έχουν πιάσει οι βαλβίδες εισαγωγής και τις οποίες πρέπει να καθαρίσεις.

Καθαρίσματα με ζουμιά είναι απλά ασπιρίνες.Αν δεν ανοιχθεί να καθαρισθούν όπως πρέπει δεν πρόκειται να βρεις γιατρειά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.