Jump to content
Guest

Αγορα Ταμπλετ

Recommended Posts

θελω να αγορασω ταμπλετ και θα ηθελα τις γνωμες των ειδικων πανω στο θεμα, μιας και γω δεν ξερω σχεδον τιποτα απ αυτα

δεν θελω να κανω τρελα πραγματα μ αυτο, το θελω πιο πολυ για να το βαλω στο αμαξι να απασχολειται η μικρη στα ταξιδια και οταν κοιμαται να απασχολειται και η μεγαλη ( γυναικα ) μου. δηλαδη να βλεπουνε παιδικα και ταινιες. δεν θα το χρησιμοποιω καθημερινα αλλα 4 5 φορες το μηνα εκτος απο τη χρηση για το αμαξι.

θελω να περνει καρτα σιμ για να βαζω την καρτα απο το κινητο που εχω δωρεαν mb και  ετσι να εχω ιντερνετ, για οποτε το χρησιμοποιω. εχω ακουσει οτι μπορω να στελνω και απο το κινητο αλλα δεν εχω καταλαβει τον τροπο, και εκτος απο αυτο φανταζομαι οτι θα αδειαζει και απο τα δυο η μπαταρια

θελω να εχει μεγεθος απο 8'' εως 10''

να εχει καλη σχετικα οθονη για να μην μας βγαινουν τα ματια

να εχει καλο ηχο φυσικα για να μπορεις να δεις και να ακουσεις μια ταινια

να μπορω να σερφαρω αξιοπρεπως στο ιντερνετ, χωρις να κανω εξεζητημενα πραγματα, οταν αυτο θα γινεται

θα ηθελα να δωσω κοντα στα 200 ευρω γιατι εκτος απο το ταμπλετ θα πρεπει να παρω και βαση αυτοκινητου για το προσκεφαλο, θηκη μεταφορας και φορτιστη αυτοκινητου.

για ολα αυτα δεν θα ηθελα να ξεπερασω τα 300 ευρω

εχετα να μου προτεινετε κατι;

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πρέπει να δεις, σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του tablet είναι η μνήμη. Όχι η συνολική μνήμη, πχ 32Gb, αλλά η μνήμη RAM. Σου προτείνω  να είναι 3Gb. Με 300 ευρώ θα βρεις tablet με πολύ καλό επεξεργαστή, γραφικά, αλλά και ποιότητα στην οθόνη.

 

Ένα άλλο θέμα είναι από που θα το αγοράσεις. Για μένα η κινέζικη αγορά συμφέρει οικονομικά, αλλά έχει 2 μειονεκτήματα σε σχέση με την εγχώρια αγορά. Το ένα είναι ότι αν πάθει κάτι το tablet παρόλη την εγγύηση που έχει, δεν σε συμφέρει να το στείλεις πίσω στη κίνα για επισκευή μιας και θέλει κοντά στα 60 ευρώ για να το στείλεις κίνα και άλλα τόσα για να στο επιστρέψουν. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζονται κοντά στις 20 μέρες για να έρθει από κίνα το tablet (δεν πληρώνεις μεταφορικά, αλλά ούτε τελωνείο).

 

Τεράστιο πλεονέκτημα ότι στην κινέζικη αγορά με 300 ευρώ θα βρεις πολύ καλύτερα tablet, σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, από ότι στην εγχώρια αγορά.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.skroutz.gr/s/5447266/LG-G-Pad-8-0-4G-16GB.html

http://www.skroutz.gr/s/5133306/Samsung-Galaxy-Tab-4-8-0-LTE-16GB.html

 

Πιστεύω με ένα από αυτά τα δύο θα είσαι πολύ κομπλέ.. Και τα 2 με οθόνη HD 8", τετραπύρηνος επεξεργαστής, 16GB εσωτερική μνήμη και υποστήριξη 3G/4G για κάρτες sim.. Το LG έχει λίγο καλύτερη κάμερα 5MP, ενώ το Samsung 3,15MP. Το Samsung βέβαια έχει μεγαλύτερη RAM 1,5GB, αντί για 1GB που έχει το LG, και είναι και πιο ελαφρύ, σημαντικά αυτά τα 2 για εμένα.. Απ' την άλλη έχει και 60€ παραπάνω :p

Η απόφαση είναι δικιά σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε κανένα μαγαζί με ηλεκτρονικά π.χ. Public και να "παίξεις" και με τα δυο και μετά βλέπεις ποιο σου κάνει και ποιο σου αρέσει περισσότερο! 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Θέλω να το παρω απο δω για να εχω καπου να απευθυνω σε τυχόν προβλήματα. Εχω ακούσει οτι αυτα που έρχονται απο εξωτερικό μπορεί να έχουν θέμα με αναβαθμίσεις. Κοντά στα 300 ευρώ θα ήθελα να βγουν το ταμπλετ μαζι με τα παρελκόμενα. Η καμερα δεν με πολύ ενδιαφερη. εκτος απο το παμπλικ μου ειπανε και για το πλαίσιο. Ποιο ειναι καλύτερο απο θεμα ποικιλιας, ποιοτητας και οικονομιας;

Link to comment
Share on other sites

Αφού θέλεις να αγοράσεις από Ελλάδα ψάξε στο skroutz, όπου υπάρχουν και πολλές επιλογές αναζήτησης. Επίσης θα σου πρότεινα το λειτουργικό να είναι android.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

στο σκρουτζ κοιταω και γω, αλλα δεν ξερω τι να κοιταξω

τι διαφορες εχει το android απο windows και apple ios;

τι αναλυση πρεπει να εχει για να μπορω να βλεπω καμια ταινια χωρις να με μαμαει τα ματια

να ειναι 2πυρινο η 4πυρινο;

στα φιλτρα που εχει στο σκρουτζ, τι εννοει 3G 4G LTE

τι πρεπει να γραφει για να εχει τη δυνατοτητα για να περνει καρτα σιμ και να μπαινει στο ιντερνετ και εκτος απο wi fi;

Link to comment
Share on other sites

Ηλια,θεωρω υπερβολικα τα 300 ευρω για την χρηση που θελεις να κανεις.

Κανε μια βολτα σε media markt πλαισιο public,δοκιμασε οθονες,τοσο σε μεγεθος οσο και σε ποιοτητα,και διαλεξε.

Μεσω 3g η 4g γινεται η συνδεση στο ιντερνετ,μεσω sim οπως λες.

Το 4g ειναι πιο γρηγορο,ωστοσο εχει παραπανω χρεωση κλπ κλπ που δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται,με το 3g θα εισαι οκ.

Φροντισε να εχει gps δορυφορο,προτιμησε android για μενα.

Μπαταρια δεν νομιζω να ειναι σοβαρο κριτηριο στην αγορα,μιας και ειπς οτι η περισσοτερη χρηση θα γινεται στο αμαξι.=Φορτιστης.

Link to comment
Share on other sites

300 ευρω θελω να δωσω με ολα τα παρελκομενα, δηλαδη με θηκη, φορτιστη αυτοκινητου και βαση για το προσκεφαλο του αυτοκινητου

με διπυρινο θα ειμαι ενταξει;

για μνημη RAM νομιζω οτι ειναι πολυ το 3, απο ποσο και πανω θα ειμαι ενταξει;

λειτουργικο συστημα ειπαμε android

αναλυση οθονης ποσο;;;

δικτυο συνδεσης ειπαμε 3G ειναι μια χαρα

αποθηκευτικος χωρος νομιζω οτι δεν παιζει και μεγαλο ρολο, αφου θα μπορω να βαλω καρτα μνημης. πιστευω οτι ολα εχουν υποδοχη

για φωτογραφικη μηχανη δεν με πολυ ενδιαφερη

για τον ηχο τι πρεπει να κοιταξω;

ποιες ειναι οι σχετικα καλες μαρκες;

το ξερω κανω πολλες ερωτησεις αλλα θελω να ξερω με τι χαρακτηριστηκα θα ειμαι ενταξει για να ξερω τι να ψαξω

Link to comment
Share on other sites

Ηλια,αναλυση οθονης,μεγεθος,κλπ,το βλεπεις εσυ εκεινη την ωρα,στα ματια σπυ πως φαινεται.

Παντως για βαση προσκεφαλο,θηκη,και φορτιστη υπολογιζε για ολα 30-35,μην νομιζεις δηλαδη οτι ειναι κανα μεγαλο κοστος.

Link to comment
Share on other sites

Για όλα αυτά που θέλεις Ηλία πιστεύω ότι τα 2 που σου πρότεινα θα σε καλύψουν.. Έχουν και τα δύο λειτουργικό android οπότε θα είσαι κομπλέ από θέματα συμβατότητας, εφαρμογών και λειτουργικότητας.. Και με 2 πυρήνες θα είσαι καλά αλλά πλέον δεν πωλούνται πολλά 2πύρηνα οπότε πας για 4πύρηνο.. 1 και 1,5GB RAM είναι αρκετά για αξιοπρεπή χρήση, τα 3GB για εμένα είναι υπερβολή.. Για την ανάλυση της οθόνης μπορείς να πάρεις και με Full HD οθόνη (δηλαδή 1920x1080 ανάλυση) αλλά ανεβαίνει το κόστος για καλό επώνυμο tablet, που να παίρνει και κάρτα sim..

Όσον αφορά το θέμα της μάρκας εγώ θα προτιμούσα επώνυμη λύση π.χ. LG,Samsung,Acer,Toshiba (για να είσαι καλυμμένος σε τυχόν προβλήματα) και επίσης θα σου έλεγα να αποφύγεις Turbo-X.. Όπως σου είπα και πριν, το καλύτερο είναι να πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και να τα επεξεργαστείς από κοντά, να δεις πως δουλεύουν και να δεις και ποια οθόνη προτιμάς..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

θα παω απο βδομαδα να δω μερικα ταμπλετ απο κοντα και θα ενημερωσω σε ποιο θα καταληξω

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πηρα το samsung galaxy tad pro, στα 300 ευρω

λιγο πιο ακριβο απ οτι ηθελα, αλλα τα αξιζει τα λεφτα του

Χθες το χρησιμοποιεισα για ταξιδι μεσα στο αμαξι, εχει σχετικα καλο ηχο, αλλα μηπως με καποιο τροπο θα μπορουσα να το συνδεσω στην πηγη μου και να ακουγεται απο τα ηχεια του αυτοκινητου;

Link to comment
Share on other sites

Το πιο εύκολο. Λογικά το Passat έχει AUX-in.. Οπότε παίρνεις ένα καλώδιο καρφί 3,5mm σε καρφί 3,5mm, συνδέεις το ένα στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και το άλλο στην είσοδο ακουστικών του tablet, γυρνάς την πηγή του ηχοσυστήματος στο AUX, δυναμώνεις και τέρμα το tablet και μετά αυξομειώνεις τον ήχο από το αυτοκίνητο.. Το καλώδιο είναι πολύ φθηνό, το βρίσκεις παντού, μόνο φρόντισε να έχει ικανοποιητικό μήκος για να μπορείς να χειρίζεσαι το tablet από τα πίσω καθίσματα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω τη μανισια πηγη. Εχω βάλει dynavin. Εχει κάποια καλώδια που βγαίνουν στο ντουλαπακι. Το AUX-in που βρίσκεται; στην προσοψη;

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα είναι στην πρόσοψη η τρύπα (είναι ακριβώς ίδια με τρύπα ακουστικών στο κινητό).. Μπορεί να γράφει AUX πάνω αλλά μπορεί και να μην γράφει κάτι.. Αν δεν είναι στην πρόσοψη θα είναι στο ντουλαπάκι. Γιατί μου φαίνεται κάπως απίθανο aftermarket πηγή να μην έχει AUX-in.

Βάλε και ποιο μοντέλο της dynavin είναι να δούμε καλύτερα που έχει την έξοδο..

Link to comment
Share on other sites

http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/parts/view/2135852/

Δεν είμαι στο αμαξι και δεν θυμάμαι το μοντέλο. Αλλα κατα πασα πιθανότητα ειναι αυτο που εβαλα.

Σαν να βλέπω 2 τρυπες μπροστά. Οπότε μια λογικά θα είναι για reset και η άλλη AUX in

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου φαίνεται να έχει έξοδο AUX-in.. Θα σου έλεγα βέβαια να πάρεις ένα τηλέφωνο εκεί που το πήρες και να ρωτήσεις αν καταρχάς έχει έξοδο για AUX και δεύτερον που ακριβώς την έχει, γιατί δεν βλέπω κάτι στην πρόσοψη..

Link to comment
Share on other sites

Στην προσοψη δεν εχει, το κοιταξα

εχω κατι εχτρα καλωδια μεσα στο ντουλαπακι που δεν ειναι συνδεμενα, εχει ενα που λεει aux l in και aux r in

θα τα συνδεσω, αλλα το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εχω το ντουλαπακι ανοιχτο για να περναει το καλωδιο, οταν θα ειναι συνδεμενο με το ταμπλετ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει βέβαια και η λύση να το συνδέσεις με bluetooth στην πηγή σου (λογικά θα έχει) αλλά ο ήχος έχει σπασίματα γενικά και η ποιότητα είναι μέτρια.. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις βέβαια, χωρίς να μπλέξεις με καλώδια και διάφορα τέτοια..

Link to comment
Share on other sites

ναι εχει bluetooth, θα το δοκιμασω. Και αν δεν μ αρεσει ο ηχος θα το συνδεσω με καλωδια.

Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον , καλη ανσταση

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία με το bluetooth που έχει το Up! είναι τραγικό να ακούς μουσική μέσω αυτού.. Μακάρι να δουλεύει καλύτερα σε εσένα αλλά να ξέρεις ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το καλώδιο σε θέματα ήχου ;)

Τελοσπάντων καλό Πάσχα, καλή ανάσταση και περιμένω νέα!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αγόρασα ενα καλώδιο όπως είπες, και έγινε η δουλειά. Το έκρυψα οσο γινοταν κατω απο τα πλαστικά και ολα καλα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.