Jump to content
gorteo

Νεος Κατοχος Golf Vi - Αποριες

Recommended Posts

Καλημερα σε ολο το φορουμ,

 

Ειμαι ο Θοδωρης απο θεσσαλονικη και προσφατος ιδιοκτητης ενος Golf vi 160 highline με dsg7 και 120.000 χλμ.

Δεν ειχα ποτε Golf ουτε ειχα καποιο σκοπο να αγορασω για να πω την αληθεια. Πριν απο το golf ειχα ενα leon cupra 2.0 που ειχε αγοραστει καινουριο το 2008 αλλα λογω του οτι ειχα ψιλοβαρεθει λιγο το αυτοκινητο και δεν το κινουσα πολυ αποφασισα να το πουλησω για κατι αλλο. Η αληθεια ειναι οτι οταν ξεκινησα να κοιταω αυτοκινητο ειχα κολλησει το α4 1.8Τ αλλα ρε παιδια με απετρεψε το γεγονος οτι για αυτοκινητο σχεδον δεκαετιας επρεπε να πληρωσω σχεδον 10 χιλιαρικα (κοιτουσα απο 2006 μοντελα μεχρι 2008) και ασε που ολα σχεδον ητανε απο μαντρες με σιγουρα κατεβασμενα χιλιομετρα.

Επεσα στην αγγελια για το golf επειδη ητανε και θεσσαλονικη ειπα να παω να το δω. Με το που το οδηγησα εμεινα μ.........ας!!!! Το dsg απιστευτο! Ετσι και σχεδον αμεσως κατεληξα στην αγορα του. Να σημειωσω οτι το αμαξι ειναι ακομη στην επεκταση της εγγυησης μεχρι το 09/15 και με ευκαιρια και αλλης επεκτασης μεχρι τα 150.000 χλμ.

 

Οσο και ενθουσιασμενος να ειμαι με το αυτοκινητο ομως δεν παυω να με ζωνουν τα φιδια με αυτα που εχω διαβασει εδω για τα προβληματα που βγαζουν.

 

1) dsg: Ο προηγουμενος μου ειπε οτι το dsg εχει αλλαχτει (εγκεφαλος και αλλα) μεσα στην εγγυηση. Υπαρχει περιπτωση να ξαναβγαλει προβλημα? Η τα προβληματα λυθηκανε αργοτερα?

2) Δεν του εχει βγαλει προβλημα η καδενα. Ειναι σιγουρο οτι θα βγαλει γιατι απο οτι διαβασα εδω ολα βγαζουν! δεν θα ειχε βγει μεχρι τωρα? Ρωτησα στην ΕΤΕΑ για το τι γινετε αμα βγαλει καδενα και την εγγυηση και μου ειπανε οτι η εγγυηση δεν καλυπτει το γραναζι του μεταβλητου χρονισμου που κοστιζει 550 ευρω :sorry: .

3) Παιζει ρολο το οτι εχει τοσα χιλιομετρα το αυτοκινητο? Θα μου πεις γιατι το πηρες και δεν εψαχνες ενα με λιγοτερα. Η αληθεια ειναι οτι το πηρα πιστευω σε πολυ καλη τιμη.

 

Αυτα απο μενα και συγνωμη για το πρωτο μεγαλο ποστ.

 

Θοδωρης

Link to comment
Share on other sites

καταρχην καλοταξιδο κ σιδερενιο φιλε μου.

η επιλογη σου μπορει να μη σε απογοητευσει αλλα υποψιν δεν υπαρχει αμαξι το σημερον εποχη με τοσα ηλεκτρονικα επανω, που να μην βγαζει προβληματα κ ζημιες αλλιως πως θα δουλευαν οι αντιπροσωπιειες (για αυτο κ μονο 2 χρονια εγγυηση)κ τα συνεργεια.

εγω στη θεση σου θα διαλεγα Α4 κ ας ηταν 10ετιας γιατι ο κινητηρας εχει δουλευτει κ βελτιωθει απο αμετρητους κ δεν εχει σπασει ποτε κ γενικα ο καλυτερος που ειχε βγαλει ποτε το vw group!!!!κ γενικα η ποιοτητα vw με audi ειναι νυχτα με τη μερα για αυτο κ ολα τα audi ακομη κ μεταχειρισμενα ειναι τσιμπημενα στη τιμη.

τελος παντων ευχομαι να μην τραβηξεις πολλα με το αμαξι σου κ να το χαρεις οπως θελεις εσυ...!!!!!!!!

οσα κ χλμ να εχει ενα αμαξι αν το συμπεριφερεσαι σωστα δεν 8α σε σου σπασει τα νευρα κ θα το χαρεις ....για αυτο μη σκεφτεσαι αρνητικα απο τη στιγμη που το πηρες ,αν ειναι να βγει κατι θα βγει κ χωρις να του κανεις τπτ....εμενα το δικο μου κοντευει 12 χρονια με 222.000 χλμ κ το προσεχω κ το φροντιζω οσο μπορω..

αυτα απο μενα κ παλι καλοταξιδο!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

 

Ναι μου ειχανε πει να για τους 1.8Τ οτι ειναι τερατα αξιοπιστιας απλα αρνηθηκα να αγορασω μοντελο 2005 για 9+ χιλιαδες ευρω και ας ειναι audi.

Απο οτι εχω καταλαβει τσαμπα αγχωνομαι γιατι αν ειναι να βγαλει κατι θα το βγαλει ασχετως αν αγχωθω εγω η οχι!!!!

Οσο για τα χιλιομετρα εχεις δικιο και μαλλον ειναι καθαρα θεμα ψυχολογικο. Μπορει να σου βγαλει ζημια και με πολυ λιγοτερα χιλιομετρα.

 

Το αμαξι ειναι εντελως αθορυβο λοιπον, το γκαζι προς εκπληξη μου ειναι πολυ δυνατο και γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος (φτου φτου!!!)

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος,αλλα το προβλημα στο ανχος σου,Θα το ελυνε ο 1.8Τ.

Αν επαθες πλακα απο το Golf οδηγικα,σκεψου τι θα ελεγες με το Α4.

Bεβαια το μοτερ που πηρες,αν εξαιρεσεις την καδενα,δεν ειχε θεματα πλην εξαιρεσεων,παρα μονο το Dsg.

Αυτο οσο απολαυστικο και αν ειναι,Αν γινει μλκια,Ποναει.

Προσωπικα εχω αυτοματο,το απολαμβανω καθε λεπτο,Αλλα αν παθει κατι,μετρό,λεωφορειο,τραμ????????

Καλοταξιδο,και απροβληματιστο ευχομαι.

Edited by Passatoukos
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω!!! Λες να το κάνω καμμια τραμπα με κανα α4quattro να ηρεμήσω ρε παιδι μου :) ?

Πάντως πέρα πο την πλάκα ευτυχώς που υπάρχει και η επέκταση η οποία το καλύπτει το dsg.

Ευχαριστω για τις ευχές μας ευχόμαι καλα και απροβληματιστα χιλιόμετρα!!!

Economist ο Μηχανικος πάντως που πήγα για έλεγχο το αμάξι μου ειπε να το περιμένω οτι κάποια στιγμή θα το βγαλει

Link to comment
Share on other sites

Πηρες καινουριο αμαξι...Κοιταξε να το ευχαριστηθεις και μην ψαχνεις για δηθεν προβληματα που εισαι ο μαντης ο μηχανικος σου με τοση σιγουρια οτι θα βγαλει

Link to comment
Share on other sites

To Α4 του 2008 οδηγηκα ειναι κατωτερο του golf vi 1.4-160 DSG. Αποψη μου με καινουριο a4 που υπηρχε στην ευρυτερη οικογενεια και το ειχα οδηγησει πολλα χιλιομετρα.. Επισης το Golf ειχε μια γενια μπροστα σασι αν θυμαμαι καλα τοτε... οποτε αστο. Μετα την mqb η ποιοτικη διαφορα ειναι 99% στο σαλονι και στις επιφανειες. Ακομα και οι ηχομονωσεις ειναι ιδιες. Επισης απο αξιοπιστια το α5 πχ ειχε βγει προβλημ,ατικο αμαξι της χρονιας..οποτε ΟΛΟ το group υποφερει απο θεματα αξιοπιστιας.

Αυτο με τις καδενες ειναι ΜΥΘΟΣ. Εχω 70.000 και δεν εκανε ποτε κιχ η καδενα (εκαναν αλλα ομως τα οποια αλλαχθηκαν στην εγγυηση). Εχω φιλο με 140Κ dsg και δεν εκανε ποτε κιχ αυτοκινητα του 2009 και τα 2.

Το οτι αλλαχθηκε το DSG ειναι πολυ καλο. Το οτι υπηρχαν τρομερα προβληματα ειναι αληθεια αλλα δεν σημαινει οτι θα το παθεις. Να δεις σε αντιπροσωπεια αν εκκρεμει καποιο Update για το αυτοκινητο.

Να το χαρεις φιλε μου, να βαζεις καλο λαδακι (mobil 1 esp formula 5-30) και να μην το λυπασε ειδικα σε εθνικες , λογω κατασκευης ο κινητηρας πρεπει να δουλευει σε ψηλες θερμοκρασιες και στροφες που και που για να φευγουν οι καπνιλες απο τις βαλβιδες ή τουλαχιστον να μην εχεις προβληματα απο επικαθησεις πολλες.

 

Αυτα που σου λεει ο μηχανικος δεν στεκουν.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.