Jump to content
SmileUp

Ηλιοροφη

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.Ειμαι κατοχος και εγω του eco Up απο τον Ιουλιο και το αυτοκινητο εχει βγει αξιοπρεπεστατο και πιο οικονομικο θα γινομουν πλουσιος!
Απο τοτε που κοιτουσα τις εκδοσεις up μου ειχε αρεσει πολυ μια εκδοση στο εξωτερικο με ηλιοροφη.Απο τοτε μου εχει μεινει καημος και σκεφτομουν μηπως εβαζα μια after sale ηλιοροφη.Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας στο θεμα αυτο.
Αξιζει μια after sale ηλιοροφη?
Ποιο μερος της εγγυησης χανεται συγκεκριμενα με μια τετοια κινηση?
Εχετε καποια προσωπικη εμπειρια ή εστω καποιες γνωσεις στο θεμα αυτο?
Πραγματικα θα το εκτιμουσα να με διαφωτιζατε.

Με εκτιμηση,Αντρεας

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολη δουλειά, αμφίβολο αποτέλεσμα και χάνεις και αρκετή από την οικονομία του αυτοκινήτου, με το να του κόψεις τον ουρανό και να βάλεις aftermarket ηλιοροφή.. Κερδίζεις σε ομορφιά/εμφάνιση αλλά χάνεις σε αρκετά άλλα..
Τέλος δεν θα άφηνα σε καινούριο αμάξι να μπει χέρι, και λόγω εγγύησης αλλά και επειδή το αμάξι δεν είναι ούτε ενός έτους.. Φαντάσου εδώ Ελλάδα στην αντιπροσωπεία μόνο τον συναγερμό έβαλα στο αμάξι γιατί για να το βάλω στην παραγγελία θα αργούσε πολύ η παράδοση και το ήθελα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά πιστεύω ότι όσο καλή δουλειά και αν γίνει σε ένα αυτοκίνητο, δεν νομίζω να πλησιάζει την εργοστασιακή ποιότητα..

Link to comment
Share on other sites

χιλιες φορες να ξεπονταρεις τον ουρανο σου και να βρεις αλλον με ηλιοροφη....

αλλα αν εβλεπες εστω σε φωτο τι πρεπει να γινει στο αυτ/το σου για μπει η ηλιοροφη θα αλλαζες γνωμη σε 2-3 μιλισεκοντ

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο σκεψη σκεφτομουν να βαλω αν το εκανα απο την webasto.
Η ιδια η VW σε πολλα αυτοκινητα εργοστασιακα της ηλιοροφες τις παιρνει απο εκει.
Οσο για την οικονομια με βαση το ποσο μικρη καταναλωση εχει δεν θα με πειραζε και πολυ να καταναλωνω και 2-3 ευρο παραπανω στα 100km.
Η ιδια η webasto ισχυριζεται οτι το προσωπικο που αναλαμβανει την δουλεια εχει εκπαιδευτει ενα χρονο για την συγκεκριμενη δουλεια και χωρις να ειμαι σιγουρος(θα το ψαξω και θα ενημερωσω) δινουν 3 χρονια εγγυηση.
Εχω δει το πως γινεται η εργασια και ειδικα η κοπη και συμφωνω οτι σπαραζει η καρδια μου να το δω αυτο αλλα εφοσων το αποτελεσμα ειναι καλο και επαγγελματικο θα το αντεχα για να δω το upακι μου με ηλιοροφη.
Αυτο που με προβληματιζει και μενα παρα πολυ και μαλλον θα ειναι ο λογος να μην προχωρησω ειναι η εγγυηση.
Δυστυχως και οι ιδιες οι αντιπροσωπειες αναλαμβανουν λιγες εως ελαχιστες τροποποιησεις στο αυτοκινητο  με αποτελεσμα να σου δενουν τα χερια.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά!

Στο θέμα μας, στην τελική αν θέλεις τόσο πολύ την ηλιοροφή και την ομορφιά που ομολογουμένως δίνει στο αμάξι περίμενε μέχρι την λήξη της εγγύησης να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.. Εδώ καταργούν εγγυήσεις (κακώς προφανώς) για ψύλλου πήδημα και δεν θα την καταργούσαν για κάτι τέτοιο; Αλλά εγώ συνεχίζω να έχω τις επιφυλάξεις μου για το αποτέλεσμα, εδώ μέσα στο ίδιο το forum βλέπουμε προβλήματα υγρασίας και νερού με εργοστασιακή ηλιοροφή, φαντάσου με aftermarket.. Δεν ξέρω η απόφαση πάντως είναι δική σου, απλά εγώ σου λέω την γνώμη μου και σου εκφράζω τις επιφυλάξεις που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Θα περιμενω να ληξει η εγγυηση πρωτα και μετα θα το ξανασκεφτω.Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλοταξιδο το εργαλειο φιλε μας!!!

Θα σου πω την δικη μου πονεμενη ιστορια.

Οταν κι εγω πηρα την αποφαση περσυ τον Μαίο να αποκτησω το eco up,εθεσα δυο προϋποθεσεις ως ορο.

Πρωτον αποκλειστικα και μονο διπορτο και δευτερον με ηλιοροφη που ειναι πανεμορφο.

Ομως επειδη ηταν το μοναδικο διπορτο μεσα στα 70 της επιδοτησης μου απεκλεισαν την ηλιοροφη μια και θαταν εκτος παραγωγης (ατομικη παραγγελια) και θα εχανα τα 2200€ της επιδοτησης αν επεμενα στην ηλιοροφη.

Ηταν ολα τετραπορτα και για να ερθει διπορτο περιμενα 3μηνες παραπανω παραδοση μια και ηταν το μοναδικο.

Για να μην χασω λοιπον την αξιολογη επιδοτηση και αφου καταφερα να ερθει το διπορτο εκανα συμβιβασμο και το πηρα χωρις ηλιοροφη.

Εε,λοιπον καθε τοσο με τρωει και ειδικα οταν βλεπω αλλο με οροφη κατι με πιανει...

Φυσικα για κανενα λογο δεν θα τουβαζα χερι να την προσθεσω εδω,αλλα περνανε απο το μυαλο μου δυο αλλες πιθανες σκεψεις:

Πρωτον ερευνα για πωληση του δικου μου σε καλη τιμη γυρω στα 11500€ και αγορα εκ νεου με οροφη στα 13850€ που σαυτη την περιπτωση χανω μονο 1500€,γιατι τα 850 ουτως η αλλως θα τα εδινα για την οροφη και κερδιζω νεο μοντελο 2015 (αντι 2014) με διακοπτακι παραθυρων,καθρεπτακι οδηγου,με 0χλμ και ισως καποιες βελτιωσεις παραπανω.

Δευτερον αλλα μη προτιμητεων να παω ενα ταξιδακι αναψυχης στο εργοστασιο (με ραντεβου) και να μπει μονο εκει (εφ'οσον ειναι εφικτο).

Αυτες τις δυο βλεπω εγω σαν λυσεις για να μην χαθει η εργοστασιακη εγγυηση μια και εχω κανει επεκταση αλλα 2χρονια (δλδ 4ετη).

Ελπιζω να σε βοηθησα στην σκεψη/αποψη,αλλα η αποφαση ειναι προσωπικη και αποκλειστικα δικη σου φιλε μας.

Link to comment
Share on other sites

χωρις παρεξηγηση πολυ αισιοδοξο σε βλεπω να πουλησεις μεταχειρησμενο ενος χρονου αμαξι 1,5χιλ κατω απο οτι εχει καινουριο.

Link to comment
Share on other sites

χωρις παρεξηγηση πολυ αισιοδοξο σε βλεπω να πουλησεις μεταχειρησμενο ενος χρονου αμαξι 1,5χιλ κατω απο οτι εχει καινουριο.

 

Η αισιοδοξια φιλε μου δεν βλαπτει,(συζητηση κανουμε) απλα σαν ιδεα τοριξα μια και δεν υπαρχουν πολλα μτχ eco up (1 το πολυ 2) και τοσο και παραπανω περιπου ζητανε στο  car και εμενα ειναι πιο καινουργιο με καποια επιλεον εξτρα,λιγοτερα χλμ.σε κλειστο γκαραζ παντα και τετραετη εγγυηση.

Γιαυτο εγραψα παραπανω ''Πρωτον ερευνα για πωληση του δικου μου σε καλη τιμη γυρω στα 11500€''

Πρωτα κανεις ερευνα και αν πιασεις τον επιθυμητο στοχο προχωρας,αν οχι δεν υπαρχει κανενα προβλημα μενεις ως εχει και διχως οροφουλα. :unsure: 

Link to comment
Share on other sites

Παραγγειλε το με ηλιοροφη και πουλά το δικό σου

Δεν μπορεί να μπει μετά ξεχαστετο η το περνεις εργοστασιακο η καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Εχω δεί να βάζουν ηλιοροφή και να κόβουν ουρανό σε μεγάλη εταιρία με μεμβράνες! Ενας μέσα στο αυτοκίνητο, ενας απο πάνω με το τροχό, σπίθες κλπ. Δε θα το έκανα ποτέ. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.