Jump to content
nilasgr

Golf 5 - Προσθήκη Εμπρός Σποιλερ Προφυλακτηρα Gti

Recommended Posts

Μιας και οδηγώ το edition 9,5 χρόνια, ας γράψω και γω για το ed30 lip. Αν και έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με το πόσο προσεκτικός είναι κανείς και ικανός να σταμπάρει εγκαίρως και να αποφεύγει τα πηγάδια, τις περιοχές που κινείται γιατί οκ γενικά οι δρόμοι μας δεν είναι καλοί αλλά σε κάποιες περιοχές είναι καλύτεροι από άλλες, και την ανάρτηση που φοράει αν φοράει, τόσο σε επίπεδο χαμηλώματος όσο και σε σκληρότητα, θεωρώ ότι το ed30 lip αν δεν είσαι χαμηλωμένος είναι αρκετά ανεκτό, εγώ δηλαδή όσα χρόνια ήμουν με μαμά ανάρτηση δεν αντιμετώπισα προβλήματα, μέχρι και στην παραλία των Εγκρεμνών στη Λευκάδα είχα πάει εν έτη 2009 που για να φτάσεις στο πάρκινγκ περνούσες από αρκετά μέτρα χωματόδρομο με κοτρώνες ναρκοπέδιο, ούτε καν πατημένος δεν ήταν, ελπίζω πλέον να τον έχουν φτιάξει. Βέβαια με προσπερνούσαν τα μυρμίγκια, αλλά έφτασα με το lip άθικτο (σαν γνήσιος ψείρας κάθισα να το ελέγξω πριν κατέβουμε στην παραλία). Δηλαδή πιό πολύ κινδύνεψαν οι ζάντες παρά το lip, το οποίο με μαμά ανάρτηση είχε απόσταση από το έδαφος 11-12 πόντους.

Μέχρι το 2014 που μπήκε η ανάρτηση είχα κάποια μικρογδαρσίματα στην κάτω πλευρά του lip, τα οποία κατά καιρούς έσβηνα με το πινελάκι αν και δεν χρειαζόταν, όμως τα περισσότερα έγιναν τα πρώτα χρόνια που δεν είχα εξοικειωθεί στο να αποφεύγω τα επικίνδυνα σημεία - αυτό είναι πάντα ένα πρόβλημα στην αρχή αλλά συνηθίζεις και προσαρμόζεσαι. Με τον καιρό έμαθα να ανεβοκατεβαίνω και ράμπες υπό γωνία για να μη βρίσκει, όπως και να μπαίνω με τη μούρη ή τον κώλο αναλόγως, κάτι που άρχισε να γίνεται υποχρεωτικό μετά την ανάρτηση. Μετά την ανάρτηση η απόσταση από το έδαφος έπεσε στους 9 πόντους και κάπου αργότερα το χαμήλωσα κι άλλο μιας και υπήρχε περιθώριο, οπότε και έπεσα στους 7-8 που είμαι μέχρι τώρα (τα ελαστικά μπαίνουν πλέον και λίγο μέσα στο θόλο, οπότε ελάχιστες φορές έχουν βρει, όμως υπάρχει πάντα και η λύση του fender rolling - δίπλωμα θόλων - την οποία ακόμα δεν έχω χρειαστεί, οι ελάχιστες φορές δεν αποτελούν ανάγκη). Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα γδαρσίματα του lip έχουν μειωθεί κι άλλο, θα λεγα έχουν σχεδόν εκλείψει μιας και τώρα είμαι πολύ εξοιξειωμένος, και το μόνο που χρειάζεται είναι να πηγαίνω με ελεγχόμενες ταχύτητες σε άγνωστους δρόμους. Όμως για να είμαι ειλικρινής 7-8 πόντοι είναι μεγάλη πρόκληση για οδηγούς μη εξοικειωμένους, όμως επαναλαμβάνω ότι οι 11-12 που είχα με τη μαμά ανάρτηση ήταν αρκετά ανεκτό, και αν σκεφτεί κανείς ότι το edition έχει χαμηλότερη ανάρτηση από gt (νομίζω και από gti), θεωρώ ότι το ed30 lip δεν είναι κάτι δύσκολο για έναν μέσο οδηγό.

Αυτά για το πρακτικό του θέματος, γενικά λοιπόν αν δεν έχει κανείς την ικανότητα ή την θέληση να προσέξει το κάτι τις παραπάνω, να μην το βάλει. Διαφορετικά, λίγη προσοχή παραπάνω και είναι τζιτζί.

Link to comment
Share on other sites

Το Ed30 lip μπαίνει με τον προφυλακτήρα πάνω στο αυτοκίνητο η πρέπει να βγει?

Έχω το golf στο συνεργείο και βρήκα σε τιμή χώμα used GTI μετόπη με κομπλέ προφυλακτήρα και ότι χρειάζεται για να κουμπώσει σωστά


Μιας και ο ιμιτασιόν look gti προφυλακτήρας που έχω δεν μου γεμίζει το μάτι με την εφαρμογή που έχει τα χτύπησα και λέω να παραγγείλω το ed 30 lip από εξωτερικό  αλλα δεν ξερω αν μπαίνει μετά η αν πρέπει να περιμενω να το μοντάρω πριν τον κουμπώσω στο αυτοκίνητο...

Link to comment
Share on other sites

Σε ανεβατορι και ξεμπερδευεις


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

τελικά ήρθε πριν μοντάρω το αυτοκίνητο αν και δεν το περίμενα τόσο νωρίς 
καθυστέρησα μονο μια μέρα για το extra βάψιμο 

το έβαψα κόκκινο και μαύρο ματ το εμπρός κομμάτι που είναι κάπως σαν ξύστρα ας πούμε

 

Spoiler

96GM9R0.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Με γεια :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.