Jump to content
Stefanospolotsi

Επισκευή Turbo 1.2 Tsi

Recommended Posts

Φίλος με Polo tsi πηγε για γενικο service και του βρηκαν διαρροη καυσαεριων στη φλατζα της τουρμπινας χωρις καποια ενδειξη, να καιει λαδια ή επιπτωση στην αποδοση. Χωρις να ελεγξουν αν υπαρχει απωλεια πιεσης τον προέτρεψαν να προχωρησει σε επισκευη, ξυλωθηκε ολη η μουρη και πηγε για καθαρισμο-επισκευη τουρμπινας. Επειδη η υποθεση μου βρωμαει και δεν εχει ακουστει παρομοιο περιστατικο θα ηθελα σε πρωτη φαση εαν γνωριζει καποιος να μαθω αν η τουρμπινα βγαινει απο πανω ή πρεπει να λυθει όλη η μουρη..Ευχαριστώ

Edited by sk polo tsi
Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία αντικατάστασης/αφαίρεσης τουρμπίνας με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή προβλέπει να φύγει όλο το σετ ψυγείων από μπροστά.

Έτσι γίνεται για τα περισσότερα μοντέλα στα οποία η τουρμπίνα βρίσκεται ανάμεσα στα ψυγεία και τον κινητήρα, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος να αφαιρεθεί.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ χρειάζεται να βγεί τίποτα από την μούρη του αυτοκινητου για να βγεί η τουρμπίνα απο το Polo 1.2 TSI. Όπως επίσης ουτε στα μοντελα του group με κινητηρα 1.4 TSI που εχουν την τουρμπίνα μπροστά.
Και στο ELSA (επίσημες οδηγίες κατασκευαστή) δεν δειχνει για αφαίρεση μούρης και ψυγείων.
Επίσης ποια φλάτζα έχανε ??? και τι έχανε??

Edited by the_winner
Link to comment
Share on other sites

Πλάνισμα φλαντζας τουρμπινας και καθαρισμος της εγινε γιατι βρηκαν μαυριλες απο καυσαερια εξωτερικά κατω απ το αλουμινενιο προστατευτικο της τουρμπινας

Edited by sk polo tsi
Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα σε 1.4 TSI 122HP με διαρροή καυσαερίων από το turbo ή την πολλαπλή εξαγωγής και μου είπαν ότι πιθανώς να υπάρχει ρήγμα στο μαντέμι του turbo οπότε μπορεί να είναι επισκευάσιμο. Διαφορετικά πάμε για αλλάγη turbo με κόστος τουλάχιστον 1500€. Μήπως μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του σχετικά με ρήγματα και διαρροές καυσαερίων στο turbo των TSI? Είναι συχνή βλάβη των turbo αυτή και ποια είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος επίλυσης του προβλήματος; Αν χειροτερεύσει υπάρχει περίπτωση να σε αφήσειν εντελώς στο δρόμο ή μπορείς να συνεχίσεις χωρίς turbo μέχρι να φτάσεις στο συνεργείο;

Link to comment
Share on other sites

Polo 1.2 tsi.  Διαρροή λαδιού κάτω από την πλαστική σωλήνα της τουρμπίνας. Πριν πάτε για έλεγχο βλάβης τουρμπίνας, ελέγξτε μια βαλβίδα που είναι ακριβώς από κάτω από την πλαστική σωλήνα. Λέγεται βαλβίδα αναθυμιάσεων στροφαλοθαλάμου ή βαλβίδα PCV. Μπορεί να έχει ξεραθεί ή σκιστεί και να βγάζει λάδι από εκεί. Αν είστε τυχεροί και είναι αυτό στοιχίζει 15-20 ευρώ και βγάζοντας ο μηχανικός την σωλήνα για να μπορεί να δουλέψει, αντικαταστά την βαλβίδα. Χρόνος 10 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.