Jump to content
Wisdom

Πρόβλημα Με Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear Assist)

Recommended Posts

Εδώ και αρκετές ημέρες δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου η κάμερα οπισθοπορείας μου (rear assist). Συγκεκριμένα δεν ανοίγει σε ολόκληρη τη διαδρομή του το καπάκι (με το VW logo, αυτό που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ) και το ίδιο συμβαίνει με το εσωτερικό διαχωριστικό πλαστικό που χωρίζει το διακόπτη πορτ μπαγκάζ από την κάμερα. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπω είτε εντελώς μαύρο στην οθόνη, είτε ένα 2-3% της εικόνας που θα έπρεπε να βλέπω κανονικά.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είχε ξανασυμβεί μερικές φορές στο παρελθόν, εδώ και χρόνια και είτε λυνόταν άμεσα αν έβγαζα και ξαναέβαζα την όπισθεν, είτε έφτιαχνε μετά από πλύσιμο του αυτοκινήτου. Τώρα όμως δυστυχώς και μετά από δύο σχολαστικά πλυσίματα το πρόβλημα παραμένει.

 

Στους περισσότερους μπορεί η κάμερα οπισθοπορείας να φαίνεται περιττή πολυτέλεια, αλλά αν ρωτήσετε όσους την έχουν συνηθίσει είναι δύσκολο να την αποχωριστούν. Και σε αντίθεση με ό,τι πίστευα πριν τη χρησιμοποιήσω, δεν χρησιμεύει αποκλειστικά για το παρκάρισμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οπισθοπορείας. Για παράδειγμα είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν φεύγεις από θέση στάθμευσης όπου έχεις παρκάρει με τη μούρη (είναι ευρυγώνια και βλέπεις τα διερχόμενα αμάξια) και σωτήρια όταν π.χ. βλέπεις στην οθόνη ένα παιδάκι ή σκυλάκι που δεν φαίνεται από τον καθρέφτη. Και στο παρκάρισμα βέβαια σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μανούβρα κυριολεκτικά στο εκατοστό, κάτι που δεν το έχεις μόνο με τους σένσορες.

 

Πριν πάω λοιπόν στην αντιπροσωπεία και μου πούνε τη συνηθισμένη εύκολη απάντηση περί ανάγκης αντικατάστασης και αναμονής ενός μήνα για το ανταλλακτικό, έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα;

 

Επισυνάπτω και απόσπασμα 3 σελίδων από το self study manual της VW για την rear camera.

 

Rear_Assist_Camera.pdf

Link to comment
Share on other sites

Εμένα χάλασε το σήμα που ανοίγει το πορτμπαγκάζ και είπα να βάλω την κάμερα με το σήμα που έχεις εσυ. Βλέπω βέβαια ότι κ αυτή χαλάει. Απο ότι καταλαβαίνω παρουσιάζουν πρόβλημα στον εσωτερικο μηχανισμό τους.

Κ μένα μου είπαν ότι δεν το ανοίγουν για επισκευή και ότι χρειάζεται αντικατάσταση όλο το σήμα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είδα σε forum της Αυστραλίας παρόμοιο πρόβλημα εδώ: http://www.vwgolf.net.au/showthread.php?6543-Problems-with-my-Reverse-Camera&p=295779&viewfull=1#post295779 , το οποίο αντιμετωπίστηκε έτσι http://www.vwgolf.net.au/showthread.php?2989-stephen8512-s-Candy-White-Golf-R&p=298737&viewfull=1#post298737

 

Το κακό είναι ότι το ανταλλακτικό πάει όλο μαζί, κάμερα, μηχανισμός, σήμα και καλώδια σύνδεσης (κωδικός 5K0827469 αν δεν κάνω λάθος) το οποίο στο ebay ξεκινάει από 270 ευρώ μεταχειρισμένο. Η αντιπροσωπεία φαντάζομαι θα το χρεώνει πολύ πιο ακριβά. Εμένα η κάμερα δουλεύει, το σήμα είναι σαν καινούργιο, απλά κάτι δεν πάει καλά με το μηχανισμό ανοίγματος, ίσως το ίδιο πρόβλημα με το πλαστικό που είχε ο Αυστραλός.

 

Μάλλον θα το πάω σε κάποιο ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό αυτοκινήτων μήπως μπορέσει να το επισκευάσει χωρίς να χρειαστεί να το αντικαταστήσω ολόκληρο. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αν ξέρει κανείς κάποιον καλό κοντά στα βόρεια προάστια Αττικής.

Edited by Wisdom
Link to comment
Share on other sites

Μήπως να σου το ξηλώσει κανένας μάστορας και να το πας σε κανέναν ηλεκτρονικό να το τσεκάρει?? Εφόσον έχεις εικόνα, και εφόσον ξεκινάει κίνηση το μοτέρ σημαίνει ότι σίγουρα δεν είναι καμμένο, οπότε δύο τα ενδεχόμενα... α) να έχει σπάσει κάποιο πλαστικό, όπου δεν την γλυτώνεις, και β) απλά να έχει πιάσει μέσα τίποτα βρώμα ή οτιδήποτε άλλο και να το εμποδίζει να κάνει ολόκληρη την κίνηση (αν και μεταξύ μας το βλέπω πιθανότερο το πρώτο σενάριο).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το πήγα στην αντιπροσωπεία και έχω κακά νέα και καλά νέα.

 

Τα κακά νέα είναι ότι και το παραμικρό κομματάκι να χαλάσει στην κάμερα πρέπει όντως να αλλαχθεί όλη μαζί και το κόστος της είναι 423 ευρώ με παραγγελία από Γερμανία εννοείται λόγω έλλειψης στοκ.

 

Τα καλά νέα είναι ότι όταν το κατέβασαν είδαν ότι κάποια γρανάζια δεν ήταν σωστά στη θέση τους και έτσι με μια απλή μικροεπισκευή το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Συνολικό κόστος (εργασία μόνο) 78 ευρώ. Αν τελικά ήθελε αλλαγή, εννοείται ότι δεν θα το έφτιαχνα εκεί και θα έψαχνα μάστορα ή φθηνό μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, αλλά και πάλι θα πλήρωνα στην αντιπροσωπεία 25 ευρώ κόστος ελέγχου. Η αλήθεια είναι ότι το ξεκούμπωμα του καλύμματος και η αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού δεν είναι δουλειά 5 λεπτών, έχει λίγο ζόρι.

 

Σαν πιθανή αιτία που σκέφτομαι είναι ότι πολλές φορές πεζοί που κινούνται γύρω από το αμάξι και βλέπουν το καπάκι ανοιχτό λόγω της κάμερας (σημειωτέον παραμένει ανοιχτό για 10 δευτερόλεπτα και μετά που έχεις βγάλει την όπισθεν) νομίζοντας ότι έχω ξεχάσει το κουμπί του πορτ μπαγκάζ προσπαθούν να το κλείσουν με δύναμη και ίσως είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα.

 

Όπως και να έχει, τέλος καλό, όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Σαν πιθανή αιτία που σκέφτομαι είναι ότι πολλές φορές πεζοί που κινούνται γύρω από το αμάξι και βλέπουν το καπάκι ανοιχτό λόγω της κάμερας (σημειωτέον παραμένει ανοιχτό για 10 δευτερόλεπτα και μετά που έχεις βγάλει την όπισθεν) νομίζοντας ότι έχω ξεχάσει το κουμπί του πορτ μπαγκάζ προσπαθούν να το κλείσουν με δύναμη και ίσως είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα.

 

Φίλε μου ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ εκνευριστικό μπορεί να είναι αυτό; να κάνεις όπισθεν και ο άλλος να σου επεξεργάζεται το σήμα.... και να σου λέει δεν το έκλεισες... ήμαρτον δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς επανέρχομαι στο θέμα. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν πάλι τα προβλήματα (ό,τι γράφω στο πρώτο post). Τους τελευταίους αρκετούς μήνες δε, είναι ζήτημα αν η κάμερα έχει δουλέψει σωστά 1-2 φορές. Το πήγα πάλι στην αντιπροσωπεία όπου μου είπαν ότι εφόσον η προσωρινή επισκευή δεν δούλεψε είναι βέβαιο πλέον ότι θέλει αλλαγή μηχανισμού με κόστος γύρω στα 450 ευρώ, αναμονή ανταλλακτικού από Γερμανία κλπ. Sorry, αλλά τόσα λεφτά δεν δίνω για να το φτιάξω. Μέχρι και αν βρεθεί κάποια πολύ φθηνότερη λύση θα μάθω να ζω χωρίς την κάμερα.

:growl:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.