Jump to content
gosta100

Golf 7 1.6 Tdi - Υστέρηση Κινητήρα Σε Χαμηλές Στροφές

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Οδηγώντας το 1.6 TDI παρατήρησα έντονη υστέρηση του κινητήρα μεταξύ 1000-2000 στροφών με πρώτη ή δευτέρα ταχύτητα. Το αυτοκίνητο είναι αργό σε αυτό το φάσμα και επίσης αρνείται να ανεβάσει γρήγορα τις στροφες. Μάλιστα, συγκρίνοντάς το με Λεόν με ίδιο κινητήρα ακριβώς έχει αρκετή διαφορά. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ευχαριστώ,

Στάθης

Link to comment
Share on other sites

Σε πιο εύρος μπαίνει μπροστά η τουρμπίνα? Λογικά γύρω στις 1600 στροφές όπως και το δικό μου. Επίσης παίζει ρόλο το κιβώτιο αλλά και η χαρτογράφηση κινητήρα.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μια υστέρηση μεταξύ ρελαντί και 1100 στροφές την έχει. Από εκεί και πάνω το μοτέρ είναι πολύ ζωηρό. Δεν ξέρω, ίσως πρέπει να το ψάξεις..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

συμφωνα με τον κατασκευαστή, το μοτέρ αποδίδει την μέγιστη ροπή στο φάσμα 1500-2750. Συνεπώς αυτό που πρέπει να παρατηρήσεις καλύτερα είναι κατα ποσό είναι μειωμένη η ροπή σου απο τις 1500-2000 που λες οτι υπάρχει κάποιο θέμα. Αλλάζοντας ταχύτητα νωρίς, για παράδειγμα απο 1η σε 2α στις μόλις 1500 στροφές είναι λογικό να σε βρίσκει η 2α με πολυ λίγες στροφές όπου το αυτοκίνητο στην ουσία είναι εκτός φάσματος αποδοτικής λειτουργίας. Αν η παραπάνω διαδικασία μάλιστα πραγματοποιηθεί σε ανηφόρα  τότε το φαινόμενο κόμπιασματος θα είναι ακόμα πιο έντονο. 

Το αυτοκίνητο θα πρέπει με το που αγγίζει τις 1500+ στροφές να ανεβάζει χωρίς κομπιασματα. Δοκίμασε το και κατέγραψε τις στροφές όπου συμβαίνει το πρόβλημα. Επίσης θα πρότεινα αν και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία για το παραπάνω θέμα, να ανοίξεις το αυτοκίνητο σε ενα ανοιχτό δρόμο ώστε να "ξεμουδιασεί". Αν συνεχίσει να υπάρχει κόμπιασμα τότε πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη αιτία. Θεωρώ πως το αυτοκίνητο είναι συντηρημένο όπως πρέπει (φίλτρα, λάδια κτλ) 

φιλικα, 

Ηλιας. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.