Jump to content
upaki

Maps & More

Recommended Posts

Παραθέτω το πρόβλημα μου κ ελπίζω κάποιος να έχει τα φώτα η την εμπειρία γι να με διαφωτισει!
Το συγκεκριμένο μαραφετι κοστίζει 400 ευρω και ήταν "υποχρεωτικό" γι το αμάξι,διαφημιζει το gps και γενικότερα οτι είναι σε άμεση επικοινώνια με τον εγκέφαλο του αυτοκινλητου..
Όσων αφορα το gps του,από τις ρυθμισείς δινεται η δυνατότητα να επιλέξεις απο 3 διαφορετικες διαδρομες γι το προορισμο που εχεις βαλει!
ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΤΕ(ουτε υπάρχει καποια ρυθμιση εκ των προτερων) δε θα ρωτησει για το προφιλ της διαδρομης,αν θελεις δλδ οικονομικη,ταχεια,μικρτερη χλμ η κατι αντιστοιχο.
Μπορει να σου βγαζει κ στις 3 επιλογες να περασεις απο αττικη οδο ή σε καμμια απο τις 3!
Αυτο ήταν το πρωτο και σχετικα μικρης σπουδαιότητας προβλημα που γι τετοιο μαραφετι δε θα επρεπε να υπαρχει καν!!!
Το δεύτερο και σημαντικο ειναι πως οποιαδηποτε κ απο τις 3 επιλογες και αν επιλεξεις και αφου σου κανει υπολογισμο διαδρομης κ σου "χαραξει" πορεια στα 5 πρωτα μετρα που θα διασχισεις θα σου εχει κανει αναδρομολογηση γι να σε παει απο την διαδρομη που θεωρει το ιδιο "καλυτερη"
Στην αντιπροσωπεια μου ανεφεραν χαριτολογωντας οτι εχει δικη του προσωπικοτητα κ να παρω γι παραπονα στην auto club Αφου κανενας μεχρι τωρα δεν τους ειχε ξανα αναφερει κατι παρομοιο..
!Υποψην! στην αναδρομολογηση που μου κανει δεν εννοω τη δυνατοτητα να σου χαραζει καινουργια πορεια οταν κανεις καποιο λαθος η παρεκλινεις απο αυτο που ειχες επιλεξει! αλλα οτι μου αναιρει τη δικη μου επιλογη !!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες για την αναδρομολόγηση. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το GPS του M&M και πάντα με έχει πάει από την διαδρομή που εγώ έχω επιλέξει. Όντως η έλλειψη προφίλ διαδρομής υπάρχει όπως και το γεγονός ότι είναι λίγο αργόστροφο στην λειτουργία του GPS, αλλά τέτοιο πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει. Επίσης σύνδεσε το M&M στον υπολογιστή σου και κάνε την αναβάθμιση μήπως είναι απλά θέμα software, και αν δεν διορθωθεί επικοινώνησε με την Garmin, στην αντιπροσωπεία αυτά που ξέρουν για το μηχάνημα είναι μόνο οι βασικές του λειτουργίες. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κι από εμένα. Όντως κι εμένα δε μου έχει τύχει να πάρει πρωτοβουλία και να με πάει απ' όπου θέλει. Μάλιστα κατά τον υπολογισμό των τριών διαδρομών μου πετάει μια οθόνη για διέλευση από δρόμους με διόδια κλπ στην οποία πρέπει να επιλέξω αν πρέπει να αποφευχθεί ή να επιτραπεί. Και πάλι όταν τελικά υπολογίσει τις 3 διαδρομές, σε καθεμία από αυτές εμφανίζει το χρόνο που θα χρειαστεί η καθεμία καθώς και τη χιλιομετρική απόστασή της. Θεωρητικά έτσι κρίνεις την πιο σύντομη χιλιομετρικά ή την πιο γρήγορη από άποψη χρόνου. Απλά από μόνο του σου έχει σαν "σκιασμένη" αυτή που θεωρεί εκείνο καλύτερη πριν τελικά εσύ επιλέξεις ποια θέλεις να ακολουθήσεις. Οι μοναδικές περιπτώσεις που μου έχει συμβεί να κάνει επανυπολογισμό διαδρομής από τα πρώτα μέτρα είναι όταν ξεκινάω από στάση σε δρόμο με δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προφανώς αρχικά δε μπορεί να εντοπίσει σε ποιο από τα δύο βρίσκομαι, καθώς και λίγες φορές που αρχικά το σήμα gps είναι αδύνατο και δεν έχει εντοπιστεί σωστά η θέση μου, οπότε με το που αρχίσω να κινούμαι την επαναπροσδιορίζει. Φαντάζομαι στη Garmin θα έχουν να σου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες αν μπουν στον κόπο να απαντήσουν (έστειλα e-mail ρωτώντας αν υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσω χάρτες εκτός των προεπιλεγμένων στο οποίο δεν έλαβα απάντηση ποτέ δυστυχώς...).

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, χρονια πολλα σε ολους και χριστος ανεστη!!

το Μ&Μ φορτιζει μεσω καλωδιου η τροφοδοτειται απο την βαση του, μεσω του ρευματος του αυτοκινητου..??

δεν το εχω παρει ακομη, το περιμενω απλα το ειχα απορια?

Link to comment
Share on other sites

αληθώς ανεστη!!

το Μ&Μ φορτιζει απο την βαση του, μεσω του ρευματος του αυτοκινητου..

Edited by enedra
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Παιδία εμένα το maps and more πριν μια εβδομάδα χάλασε.....για την ακρίβεια κόλλαγε στην αρχική οθόνη, στο σήμα της VW....(υποθέτω ότι κάποιο αρχείο είχε πειραχτεί για κάποιο λόγο και αυτό εμπόδιζε την ομαλή εκκίνηση)

Ευτυχώς είχα κάνει backup τα αρχεία που είχε μέσα απο πρίν με το επίσημο πρόγραμμα της Garmin που λέγεται "FRESH". (https://volkswagen.garmin.com/volkswagen/site/fresh)

Απλά λοιπόν το συνέδεσα το Garmin με το PC, έτρεξα την επαναφορά συστήματος μέσω του "FRESH" και το Garmin ευτυχώς επανήλθε στην αρχική του κατάσταση.

Edited by enedra
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.