Jump to content
Guest gandrian

Eco Up Φ.α.

Recommended Posts

Guest gandrian

Καλησπέρα,

ψάχνω για κάποιον που έχει το UP Eco με Φ.Α. που σκέφτομαι να το αγοράσω και θέλω εντυπώσεις/παρατηρήσεις κλπ.

 

Ευχαριστώ

Γιώργος-Μαρούσι

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Γιώργο και από εδώ. Έχω στην κατοχή μου το Eco-Up! εδώ και 1,5 χρόνο και σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος..

Γίνε μόνο λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θέλεις ακριβώς να μάθεις, για να μπορέσω να σου απαντήσω πιο αναλυτικά! 

Link to comment
Share on other sites

Guest gandrian

Καλησπέρα Γιώργο και από εδώ. Έχω στην κατοχή μου το Eco-Up! εδώ και 1,5 χρόνο και σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος..

Γίνε μόνο λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θέλεις ακριβώς να μάθεις, για να μπορέσω να σου απαντήσω πιο αναλυτικά! 

 

Καλημέρα Πέτρο,

 

θα ήθελα να ρωτήσω :

1) εάν και τι είδους προβλήματα έχει βγάλει αυτό το διάστημα που το οδηγείς,

2) οδηγική συμπεριφορά (φρενάρισμα, στροφές, αίσθηση τιμονιού κλπ) καθώς επίσης και

3) πως τα πας με την κατανάλωση ?

 

Ευχαριστώ

Γ

Link to comment
Share on other sites

1. Σχετικά με το καύσιμο δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι γνωστά θέματα γενικότερα του Up! όπως το όχι και τόσο καλό κιβώτιο και το γεγονός που έχει αναφερθεί και στο forum (http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=60098) ότι στραβώνει μόνο του τις μαμά δισκόπλακες (κάτι που σε εμένα ευτυχώς δεν το έχει παρουσιάσει) 

2. Για το μέγεθος του και την κατηγορία του που παίζει είναι απλά καταπληκτικό! Πολύ καλά κρατήματα στις στροφές, λίγο ελαφρύ τιμόνι λόγω ηλεκτρικής υποβοήθησης, το ABS και το ESP δουλεύουν άριστα και 1-2 φορές με έχουν "ξελασπώσει", σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ σταθερό και εμπνέει εμπιστοσύνη αν θέλεις να κινηθείς λίγο πιο γρήγορα. Στην εθνική λόγω υψηλού κέντρο βάρους και βάρους του αυτοκινήτου είναι λίγο ευαίσθητο σε πλευρικούς ανέμους, αλλά κάνεις άνετα κοντινά ταξίδια. Το μοτέρ μόνο λόγω καυσίμου δεν είναι και πολύ σβέλτο όπως της βενζίνης αλλά και πάλι για τα κυβικά του είναι αξιοπρεπές και βλέπεις άνετα 160km/h στο κοντέρ.

3.Απλά εξαιρετική κατανάλωση! Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν κάπως αυξημένη, αλλά όσο έστρωνε τόσο και έπεφτε. Συνολικά μετά από περίπου 20 χιλιάδες χιλιόμετρα η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στα 3kg/100km. Επίσης όπως και αν οδηγήσω είναι σίγουρο ότι με ένα γέμισμα 10€ θα βγάλω 310-320 χιλιόμετρα. 

Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα το χρόνο (για να κάνεις πιο γρήγορα απόσβεση) και έχεις και κοντά σου πρατήριο, τότε είναι πολύ καλή επιλογή!

Link to comment
Share on other sites

Έχω το white up 75hp με αυτόματο κιβώτιο. Δυστυχώς μου έβγαλε και το πρόβλημα με τις δισκόπλακες και τώρα πρόβλημα με το σασμάν. Επειδή έχω ξενερώσει απίστευτα σκέφτομαι να το δώσω και με ενδιαφέρει το eco up. Και πρατήριο έχω κοντά μου και χιλιόμετρα πολλά κάνω. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι τα προβλήματα με δισκόπλακες και σασμάν μπορεί να τα εμφανίσει οποιοδήποτε up, η μικρή περίοδος εγγύησης καθώς και η καταπόνηση του κινητήρα από το καύσιμο που θεωρείται πιο σκληρό από τη βενζίνη και μειώνει την απόδοση. Από όσα διαβάζω το μόνο αδιαμφισβήτητο θετικό είναι η χαμηλή του κατανάλωση. Τον πόνο μου εξομολογούμαι μιας και είναι η πρώτη μου ανάρτηση στο forum... Είμαι ανάμεσα στην επιλογή του να φτιάξω το σασμάν (600€), να πάρω το eco, να πάρω άλλο 1000αρι και δεν ξέρω τι να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι εργοστασιακή κατασκευή η πιθανότητα να εμφανίσει πρόβλημα λόγω καυσίμου είναι μηδαμινή. Επίσης γιατί θεωρείται πιο σκληρό καύσιμο από την βενζίνη που έχεις διαβάσει κάτι τέτοιο, χρησιμοποιείται από το 1960 και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Εξάλλου σε κάθε εκκίνηση του κινητήρα ψεκάζει λίγο βενζίνη για να λιπαίνεται. Γενικώς δεν υπάρχουν διαφορές με το "απλό" Up! (εκτός από κατανάλωση και επιδόσεις) ούτε στα καλά τους, ούτε στα άσχημα (φρένα, σασμάν).. Θεωρώ ότι ήταν λάθος σου που επέλεξες το αυτόματο, αν και είναι φθηνό στην αγορά του (350αν θυμάμαι καλά) αλλά γενικά είναι κακό σαν κιβώτιο.. Γενικά πάντως και το χειροκίνητο δεν το λες και βελούδινο σασμάν, θέλει απαλότητα και προπάντων ηρεμία! :p Στην περίπτωση σου πάντως θα κοίταζα για επισκευή του σασμάν εγώ αυτό προτείνω..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σημερα με αφησε τελειως. Το φορτωσα και θα το επισκευασω ειτε το κρατησω ειτε οχι. Θα κανω και ενα test drive στο eco και θα καταληξω. Σε ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου.

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά! Κρίμα πολύ κρίμα για το αμαξάκι και κυρίως για την τσέπη σου και την ταλαιπωρία που έχεις φάει και θα φας.. Το καλό είναι ότι μετά την επισκευή παίρνεις καινούρια εγγύηση για το κιβώτιο οπότε είσαι κάπως καλυμμένος.. Πήγαινε πάντως για ένα test drive και το Eco, θα δεις αρκετή διαφορά βέβαια στις επιδόσεις των δύο καυσίμων. Εγώ προσωπικά όταν τελειώνει το αέριο και γυρνάει σε βενζίνη νομίζω ότι οδηγώ άλλο αμάξι!  :crazy: Σε μια συζήτηση που είχα με ένα παιδί στο πρατήριο της Ανθούσας μου έλεγε ότι με το φ.α. έχεις μια απώλεια ισχύος περίπου 10%.. Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

Link to comment
Share on other sites

Πήγα για το test drive αλλά δεν διαφωτίστηκα περισσότερο. Το αυτοκίνητο το είχαν να δουλεύει με βενζίνη και όχι με αέριο γιατί τους είχε τελειώσει και δεν είχαν προλάβει να το ανεφοδιάσουν...Τζίφος η δουλειά ως προς τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά λόγω καυσίμου. Αν η απώλεια είναι 10% με το αέριο, όπως σου είπαν και του ανάψεις και τον κλιματισμό πρέπει να ψιλογονατίζει. Παρόλ' αυτά εξακολουθώ και το σκέφτομαι και έχω ζητήσει μια προθεσμία να απαντήσω μέχρι τη Δευτέρα  γιατί μου κάνουν την ανταλλαγή  σε μια σχετικά καλή τιμή, δεν θα χρειαστεί να κάνω εγώ την επισκευή, δεν θα πληρώσω τέλη κυκλοφορίας και δεν θα χρειαστεί να αλλάξω λάστιχα που είναι η ώρα τους. Από την άλλη θα χάσω το αυτόματο, κάποια πράγματα από πλευράς εξοπλισμού και τις επιδόσεις. Πάλι ο προβληματισμός παραμένει...

Link to comment
Share on other sites

Για πόση διαφορά μιλάμε; Σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η οικονομία καυσίμου;

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς μεγάλο φάουλ για εμένα που δεν είχε αέριο το αυτοκίνητο! Αν έκανες έτσι test drive είναι σαν να κάνεις το ίδιο αυτοκίνητο, καθώς οι διαφορές στην απόδοση με βενζίνη είναι μηδαμινές..

Χάνεις όντως κάποια μικρά πραγματάκια από πλευράς εξοπλισμού, καθώς η έκδοση Eco έχει ουσιαστικά τον εξοπλισμό της μεσαίας έκδοσης Move, αλλά χάνεις επίσης και το αυτόματο κιβώτιο που από ότι φαίνεται σε ενδιαφέρει. Γενικά βέβαια η προσφορά που σου έκαναν για την ανταλλαγή είναι όντως δελεαστική και αν τα βάλεις κάτω τότε μακροπρόθεσμα μπορεί να βγεις κερδισμένος.. Σκέψου επίσης ότι το Eco εκπέμπει 79γρ.co2 οπότε μελλοντικά ακόμα και αν αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας, δύσκολα θα το πιάνει. Απολύτως σωστός ο προβληματισμός σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μια λίστα με το τι κερδίζεις και το τι χάνεις με όποια επιλογή και να κάνεις..

Link to comment
Share on other sites

@SkyNet: Με το Up που έχω τώρα έχω κάνει 40.000 χλμ. σε σχεδόν τρία χρόνια (τον άλλο μήνα τα κλείνω). Κόστος καυσίμου υπολογίζω περίπου 1.200€ το χρόνο. Με το eco πέφτεις στο 1/3. Επίσης γλυτώνεις τα τέλη κυκλοφορίας που τώρα δίνω 93€ το χρόνο. Τέλος θα γλυτώσω και τα 600€ που κοστίζει η επισκευή του σασμάν. Οπότε μαζεύεται μια υπολογίσιμη διαφορά.

@ Petros K: Μίλησα με έναν μηχανικό που το κατέχει το θέμα λόγω δουλειάς. Το Up έχει βγει σκυλί. Μετά έρχεται το Panda με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση. Έχει κάνει και ταξίδι στην εθνική που άνετα πιάνει τα 160. Ήταν γενικά πολύ ένθερμος υποστηρικτής και της τεχνολογίας και του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα βάζω κάτω και τα υπέρ είναι ίσως περισσότερα. Με βλέπω τέλος της άλλης εβδομάδας να κυκλοφορώ με κόκκινο eco.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μου έρθει το eco σε κόκκινο. Μιας και είμαι ήδη καμμένος μια φορά, να προσέξω κάτι όταν το παραλάβω; Εκτός από αισθητήρες παρκαρίσματος αξίζει να μπει και τίποτε άλλο πάνω; Ευχαριστώ. Γιώργος

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιλογή, κατέληξες ομολογουμένως πολύ γρήγορα στην αλλαγή του white με το eco! Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις μόνο το Maps & More, αν βέβαια δεν το έχει ήδη, και καμιά ζάντα αλουμινίου καθώς δείχνει πολύ σε σχέση με τα τάσια! Προσωπικά δεν νομίζω ότι θέλει τίποτα ιδιαίτερο παραπάνω αφού η έκδοση είναι σχετικά πλούσια από την μάνα του! Το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις είναι να είσαι ευλαβικός και υπομονετικός με το σασμάν και όλα θα πάνε καλά! Με το καλό να το παραλάβεις!

Link to comment
Share on other sites

Το maps and more το έχει (υποχρεωτικά με την αντίστοιχη χρέωση). Το είχα και στο white αλλά δεν το χρησιμοποιούσα γιατί το bt μου έκανε πολλές αποσυνδέσεις και για navi έχω ένα tablet. Ελπίζω το garmin να είναι καλύτερο. Ζάντες θα ήθελα κι εγώ και θα το δω σίγουρα μελλοντικά και σε ποια διάσταση. Αυτό που θα του κάνω άμεσα είναι να του βάλω μεμβράνες. Ελπίζω το δις εξαμαρτείν με up αυτή τη φορά να με δικαιώσει...

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τα πρώτα Up είχαν το M&M με το logo της Navigon, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετώπιζαν προβλήματα και έτσι τα αντικατέστησαν με το "καλό" που έχει το logo της Garmin..Εμφανισιακά είναι ίδια βέβαια, εγώ έχω το Garmin, είναι λίγο αργούτσικο στο GPS, αλλά και με μια 16GB micro sd που έχω βάλει δεν έχει κάποιο θέμα! Αν βάλεις μεμβράνες ενημέρωσε και εδώ γιατί μελλοντικά κάτι μπορεί να βάλω κι εγώ! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για μεμβράνες είδα ότι η carglass έχει μία προσφορά για τα πίσω πλαϊνά και το πίσω τζάμι στα 99€ μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όσοι πιστοί προσέλθετε (εγώ δεν ξέρω αν θα το έχω πάρει μέχρι τότε...) http://www.carglass.gr/epofelitheite-tis-fthinoporinis-prosforas-mas/

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε φιλε μας για την ενημερωση της προσφορας που με βρισκει σύμφωνο

(ηδη τηλεφωνησα για ραντεβου και θα με παρουν λενε την Δευτερα τηλ.να με ενημερωσουν τι και πως

μπορει να γινει,γιατι κατα πασα πιθανότητα θα ειμαι εκτος Αθηνων μεχρι τελος Οκτωβριου).

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ :) Εγώ αφενός δεν ξέρω αν θα έχω το αυτοκίνητο μέχρι τέλος του μήνα αφετέρου θέλω να βάλω και στα μπροστά παρόλο που δεν επιτρέπεται (κάτι όχι πολύ σκοτεινό...)

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα.

Την Παρασκευή μίλησα με τον αντιπροσωπεια της βόρειας Ελλάδας και μου δίνουν το eco up 12600 τελική τιμή και δώρο αισθητήρες παρκάρισμα τις. Τι λέτε αξίζει?? Αυτό που με προβληματιζει είναι ότι δεν εχουν διαθέσιμο αμάξι για test drive και με ζωνουν τα φίδια... Ξέρω ότι το αμάξι είναι αργό αλλά είναι τόσο αργό που θα μου δημιουργήσει δυσφορια όταν το οδηγώ μέσα στην πόλη και θα βρίζω την ώρα και τη στιγμή που το πήρα??

Στάλθηκε από το HTC One M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή είναι αρκετά καλή πιστεύω, αν ειδικά την συγκρίνω και με αυτή που το πήρα εγώ δηλαδή 1500 ευρώ παραπάνω.. Χωρίς να το έκανα test drive προσωπικά πάντως δεν θα το έπαιρνα το αμάξι όσο καλό και αν ήξερα ότι ήταν! Είναι όντως σχετικά αργό, αλλά για μέσα στην πόλη είναι πολύ καλό και δεν νομίζω να σου δημιουργήσει δυσφορία.. Ακόμα και με τέσσερα άτομα δηλαδή και με πράγματα στο πορτμπαγκάζ είναι αξιοπρεπές και με πολύ καλή κατανάλωση.. Επίσης τι άλλο σου δίνουν από την αντιπροσωπεία στην τελική τιμή εκτός από τους αισθητήρες?

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή είναι αρκετά καλή πιστεύω, αν ειδικά την συγκρίνω και με αυτή που το πήρα εγώ δηλαδή 1500 ευρώ παραπάνω.. Χωρίς να το έκανα test drive προσωπικά πάντως δεν θα το έπαιρνα το αμάξι όσο καλό και αν ήξερα ότι ήταν! Είναι όντως σχετικά αργό, αλλά για μέσα στην πόλη είναι πολύ καλό και δεν νομίζω να σου δημιουργήσει δυσφορία.. Ακόμα και με τέσσερα άτομα δηλαδή και με πράγματα στο πορτμπαγκάζ είναι αξιοπρεπές και με πολύ καλή κατανάλωση.. Επίσης τι άλλο σου δίνουν από την αντιπροσωπεία στην τελική τιμή εκτός από τους αισθητήρες?

Τίποτα άλλο σαν έξτρα απλά μπήκα στο πρόγραμμα που τρέχει τώρα για 10 μήνες άτοκο. Σου έδωσαν κάτι άλλο εσένα??

Στάλθηκε από το HTC One M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και κάτι ακόμα στην τιμή μέσα είναι και το maps and more καθώς και οι πινακίδες και τα λοιπά έξοδα χρώμα λευκό. Η τιμή 12600 είναι κλειδι.

Στάλθηκε από το HTC One M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εμένα είχε στάνταρ το Maps & More, οι αισθητήρες παρκαρίσματος και ο συναγερμός ήταν "δώρα". Το μόνο έξτρα που μπορείς να πεις ότι έβαλα ήταν το χρώμα που είναι το Tungsten Silver.. Η τιμή που σου κάνει δηλαδή 12600 με το κλειδί στο χέρι μου φαίνεται πολύ καλή αν ειδικά την συγκρίνω με την τιμή που το είχα πάρει εγώ. Το μόνο αρνητικό είναι το test drive.. Μεγάλες διαφορές οδηγικά πάντως δεν έχει με τον κινητήρα βενζίνης, αλλά και πάλι πρέπει να κάνεις test drive αυτό που πρόκειται να αγοράσεις και όχι κάτι άλλο! 

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα άλλο σαν έξτρα απλά μπήκα στο πρόγραμμα που τρέχει τώρα για 10 μήνες άτοκο. Σου έδωσαν κάτι άλλο εσένα??

Στάλθηκε από το HTC One M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και κάτι ακόμα στην τιμή μέσα είναι και το maps and more καθώς και οι πινακίδες και τα λοιπά έξοδα χρώμα λευκό. Η τιμή 12600 είναι κλειδι.

Στάλθηκε από το HTC One M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρόσεξε γιατί το άτοκο σε συμφέρει αν πρόκειται να το αποπληρώσεις στους 10 μήνες. Διαφορετικά οι συνολικοί τόκοι που θα πληρώσεις είναι περισσότεροι. Εγώ που το έψαξα, στην πενταετία έβγαιναν περίπου 200€ περισσότεροι.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις το πήρα. Το ηχείο από τους αισθητήρες παρκαρίσματος είναι κολλημένο σε εμφανές σημείο πίσω στο πλάι της εταζιέρας. Δεν θα έπρεπε να είναι κρυμμένο;

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.