Jump to content

Recommended Posts

Σε πολύ διαφορετική ημερομηνία (10-11 Οκτωβρίου) και με πολύ διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με το άμεσο αλλά και μακρινότερο παρελθόν διεξάγεται φέτος το Rally Acropolis που αποτελεί τον ένατο και προτελευταίο θεσμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, του ERC. 
 
Για να γίνει ο αγώνας χρειάστηκε να καλυφθεί το ποσό που αντιστοιχούσε στο παράβολο του 2014, της τάξης των 170.000€ και αυτό έγινε με χρήματα από τα ταμεία της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου πριν μερικούς μήνες, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού η εταιρεία Eurosport Events μας χάρισε το αντίστοιχο φετινό παράβολο που έφτανε τις 250.000€. 
 
Το κέντρο του αγώνα θα είναι και πάλι στο Λουτράκι με τη συμβολή και φέτος του Club Hotel Casino. Οι ειδικές θα είναι 9 και θα καλύψουν 202,63km στα οποία θα προτεθούν άλλα 546,54 απλών διαδρομών ώστε να έχουμε έτσι συνολικά 749,17km. Φέτος το Rally Acropolis δεν είναι χωρισμένο σε χωμάτινες και ασφάλτινες ειδικές αλλά είναι στην ουσία μεικτός αγώνας με το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών στα οποία θα πατήσει να είναι χώμα. 
 
Οι αγωνιστικές διαδικασίες ξεκινούν το πρωινό του Σαββάτου με την κατατακτήρια ειδική που θα είναι χωμάτινη. Ακολουθεί η εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 15:00 του Σαββάτου και μέσα στην ημέρα θα γίνουν δύο ακόμη ειδικές διαδρομές, η Κινέτα-Λουτράκι με μήκος 43km που είναι φυσικά η μεγαλύτερη του αγώνα και η ειδική Κι​νέτα που ξεπερνά τα 24km και θα ξεκινήσει στις 19:30 του Σαββάτου. 
 
Την Κυριακή ο αγώνας περνά από 4 ειδικές εκ των οποίων οι τρεις επαναλαμβάνονται μια φορά. Το πρόγραμμα ξεκινά πριν τις 8 το πρωί με το πρώτο πέρασμα από τα Αθίκια (17,93km) και συνεχίζει στις 08:31 με το πρώτο πέρασμα από την ειδική Κλένια – Μυκήνες ((20,81km). Μετά τον πρώτο ανεφοδιασμό της ημέρας τα πληρώματα πάνε στο Κεφαλάρι για το πρώτο πέρασμα από τα 18,66km αυτού στις 09:58 και ακολουθεί η Ζήρια (20,31km) πριν το μεσαίο σέρβις στο Λουτράκι. 
 
Το δεύτερο λουπ ειδικών με το οποίο ολοκληρώνεται και ο αγώνας περιλαμβάνει το δέυτερο πέρασμα από Αθίκια, Κλένια-Μυκήνες και Κεφαλάρι με ώρες εκκίνησης 14:02, 14:35 και 16:02. Όλες οι λεπτομέρειες όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρίσκονται και εμπλουτίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα που βγήκε στον «αέρα».
 
Επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους για το ωράριο, το χάρτη του Σαββάτου αλλά και το χάρτη της Κυριακής.
 
 
 
Να ενημερώσουμε πως δεν θα υπάρξει οργανωμένη παρουσία από τη λέσχη μας, ωστόσο σημειώστε ότι σε περίπτωση που προτίθεστε να παραστείτε θα μπορούσατε να δηλώσετε σε αυτό το θέμα την παρουσία σας. Έτσι αν υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα μέλη θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας για να προσέλθετε όλοι μαζί.
 
Εμείς από τη μεριά μας θα σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες των υπευθύνων.
 
Καλή διασκέδαση!
 
 
Με εκτίμηση,
 
Εκ του Δ.Σ. του Hellenic VWClub

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.