Jump to content
Candlemass

Σκάνδαλο Vw - Απάτη Με Τους Ρύπους

Recommended Posts

Αυτο μου ειπαν απο αντιπροσωπεια, τωρα μηχανικος βεβαια δεν ειμαι αλλα σε συνδυασμο κ με

Οσα εχω διαβασει αυτο το διαστημα, τεινω να τους πιστεψω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

https://www.carthrottle.com/post/this-is-how-volkswagen-is-fixing-europe-s-dieselgate-cars/

 

Τώρα δηλαδή θέλουν να μας πουν, ότι με αυτό το πλαστικάκι και μια απλή επέμβαση μέσω software, λύνεται το πρόβλημα. Δηλαδή μια μάρκα σαν την VW, ρίσκαρε το όνομά της που έχει χτίσει μετά από τόσο κόπο και μέσα σε τόσα πολλά χρόνια, για να γλιτώσει τα 2Ε από το πλαστικάκι + την επεξεργασία του λογισμικού που (έστω) ότι πήρε ένα μήνα. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;; Άποψή μου είναι ότι σαφώς ΟΥΤΕ μετά την "επέμβαση" τα αυτοκίνητα θα είναι εντός προδιαγραφών. Απλά βρέθηκε η "φόρμουλα" μεταξύ Αμερικάνων και Γερμανών για να "τελειώσει" εκεί το θέμα, να μην πάρει άλλο έκταση και οι ιδιοκτήτες ή οι επίδοξοι πελάτες VW να ξαναδούν τα αυτοκίνητα αυτά με το καλό μάτι. ΕΛΠΙΖΩ να υπάρξει κάποιος που μετά την "λύση", να έχει τη δύναμη (πολιτική, οικονομική και υλικοτεχνική) να αποδείξει ότι και πάλι τα αυτοκίνητα είναι εκτός προδιαγραφών. Αλλά πιστεύω πως θα αποσιωπηθεί, ακόμα και αν γίνει..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πέρασαν δυο μήνες απο τότε π ξέσπασε το σκάνδαλο . Κανα νέο έχουμε με τα βενζινοκίνητα που ειναι στη λίστα ;

Χθες 11-12-15 η αντιπροσωπεία έλεγξε το VIN μου (1.4 TSI ACT - 2015 150HP) και δεν υπάρχει (επισήμως από VW) μέχρι σήμερα πρόβλημα.

 

Update 2015.12.14: Τελευταία νέα: Οι ρύποι του CO2 αφορούν τελικά "μόνο" 36.000 οχήματα και όχι 800.000, όπως αρχικά φημολογούνταν (η μετοχή της VW ανεβαίνει...).

http://www.capital.gr/story/3087362

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1040761/volkswagen-molis-36000-oximata-emplekontai-sto-skandalo-ton-ekpompon-rupon

Edited by Gemini
Link to comment
Share on other sites

Τα χριστούγεννα πέρασαν αλλά οι καμπάνες αρχίζουν να χτυπούν τώρα...

Οι ΗΠΑ συντρίβουν Volkswagen και Γερμανία με «καμπάνα» 90 δισ. δολάρια

Link to comment
Share on other sites

Έχετε όλοι τον νου σας. . .

Μετά από συζήτηση με σχετικό άτομο αναφέρθηκε πως τουλάχιστον στα CAY... 1.6tdi θα μπει ο ''πνίχτης'' και θα γίνει ρύθμιση στον εγκέφαλο.Στην περίπτωση μου στο επόμενο σέρβις, δηλαδή σε 4000 περίπου χιλιόμετρα. Δεν γνωρίζω όμως αν ενημερώνεται ο πελάτης για την συγκεκριμένη ''επέμβαση''. Γενικά κάνουν τις ''διορθώσεις'' όταν πάνε για σέρβις τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αυτό για αρχή μέχρι να αρχίσουν οι ''προσκλήσεις''. Νομίζω πως μου είπε και για τα 2.0tdi ότι τους καλούν κανονικά. Χαρακτηριστικά ''Τελειώνουν τα δίλιτρα σιγά σιγά . . . . ''.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την απόδοση του κινητήρα συγκρίνοντας το πριν με το μετά.

Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω. . . ?

Έχει παρατηρήσει κάποιος κάποια αλλαγή σε απόδοση μετά από σέρβις. . . .?

Link to comment
Share on other sites

Αφού η Ελλάδα (και άλλες 6 χώρες, κυρίως αυτές που έχουν εργοστάσια της VW) δεν προστατεύουν τους καταναλωτές, επενέβη η Ε.Ε.

"Μέτρα εναντίον 7 χωρών για την αποτυχία να δημιουργήσουν νομικό πλαίσιο κυρώσεων για την αποτροπή των αυτοκινητοβιομηχανιών, από την παραβίαση της νομοθεσίας εκπομπών ρύπων ή επειδή δεν εφαρμόζουν τις σχετικές κυρώσεις, όπου έχει σημειωθεί παραβίαση του νόμου, πρόκειται να λάβει η Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να δράσει ενάντια στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας ότι έχουν αγνοηθεί οι κανόνες έγκρισης αυτοκινήτων της Ε.Ε..
 
Όσον αφορά τις δράσεις της Ε.Ε. έναντι των 7 χωρών, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορούνται για ανεπαρκή «αστυνόμευση-διερεύνηση» του σκανδάλου της Volkswagen, σε σχέση και με όσα έπραξαν σχετικά οι ΗΠΑ, ενώ Ελλάδα, Λιθουανία και Τσεχία επειδή δεν έχουν καν περάσει σχετικές διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία, για την επιβολή προστίμων κατά των κατασκευαστών αυτοκινήτων, σε περίπτωση παράβασης."
Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/H-Ellada-sto-stoxastro-ths-E-E--gia-th-VW_140010.asp#ixzz4Snn6GdZC
 
Με τα νέα όρια ρύπων οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πιεστούν για πολύ "καθαρότερους" κινητήρες, ενδεχομένως με αντίκτυπο στην απόδοση...

"Με το ισχύον καθεστώς ο μέσος όρος εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων, που πωλούνται στην Ευρώπη, ανά μάρκα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 130 γρ. CO2/χλμ. Εν τούτοις στο προσκήνιο έχουν έρθει νέοι κανονισμοί, οι οποίοι θα εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2021, από όπου και θα έχουν πλήρη ισχύ."

Edited by Gemini
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.