Jump to content
iliasP

Ελαστικά Viking

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Μετά από μια πενταετία...ήρθε ή ώρα να αλλάξω ελαστικά.

Το αυτοκίνητο μου είναι το Passat Fsi 1.6 Comfortline του 2006 με ζάντες αλουμινίου και διαστάσεις 215/55/R16.

Τα ελαστικά που έχω είναι τα Continental premium contact 2 από τα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος!!!

Πήγα λοιπόν στον συνεργείο ελαστικών με την προοπτική να ξαναβάλω τα ίδια ή τα Continental premium contact 5 μιας και είναι νεότερη έκδοση οπότε υποθέτω θα έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά. 

 

Οι τιμές είναι γύρω στα 530€ - 550€ (νομίζω τόσο είχα βάλει και τα προηγούμενα λάστιχα μου).

 

Εκτός και αν...

 

...θέλω να χαμηλώσω το κόστος, οπότε ο μάστορας μου πρότεινε να βάλω ελαστικά Viking η οποία άνηκει στον όμιλο της Continental και θα έχω λάστιχα παρόμοιων δυνατοτήτων με 350€ !!!

 

Γενιά οδηγώ χαλαρά (εώς 120 km/h ) κουβαλάω δύο πιτσιρίκια με τα καθισματάκια και καροτσάκια τους και θέλω το όχημα να κυλάει μαλακά ( για να μην γκρινιάζει η γυναίκα μου ) και...αθόρυβα ( μπας και κοιμούνται λίγο τα πιτσιρίκια...!!!)

 

Έχει κάποιος από εσάς άποψη για τα ελαστικά Viking?

 

Θα γλυτώσω λοιπόν 200€ και θα είμαι άρχοντας με τις λαστιχάρες μου ή θα στραβώσω με τα νέα ελαστικά και θα βλάστιμάω για τα επόμενα χρόνια την τσιγγουνιά μου???

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βαλε τα uniroyal rainsport 3 σημερα το πρωι τα εβαλα στο passat και ηδη απο τα πρωτα 50 χιλιομετρα φαινεται οτι ειναι παρα πολυ καλα αθορυβα μαλακα και ανετα ρωτησα και εγω για continental 2 και 5 και μου ειπα καμια σχεση τα uniroyal ειναι αλλου κλασης ανωτερα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά με 2 πιτσιρίκια μέσα θα εμπιστευόμουν μια σωστή μάρκα ελαστικών. Όσο για το παραμύθι θυγατρικής της τάδε εταιρίας (το οποίο αναμασάνε οι Έλληνες για ακατανόητο λόγο) για την Viking αν έκανες ενα Google search θα έβλεπες ότι είναι Νορβηγική εταιρία και δεν έχει σχέση με την Continental. Επειδή έχω κάνει το ίδιο λάθος τσιγκουνιάς θα σου πω πολυ απλά ότι δεν άξιζε. Άποψη μου κάνε μια καλή έρευνα αγοράς για τα Conti 5. Θα μείνεις ευχαριστημένος. Μην ξεχνάς ότι τα ελαστικά είναι αυτά που μας συνδέουν με το δρόμο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βαλε τα uniroyal rainsport 3 σημερα το πρωι τα εβαλα στο passat και ηδη απο τα πρωτα 50 χιλιομετρα φαινεται οτι ειναι παρα πολυ καλα αθορυβα μαλακα και ανετα ρωτησα και εγω για continental 2 και 5 και μου ειπα καμια σχεση τα uniroyal ειναι αλλου κλασης ανωτερα.

Ο λόγος που είναι ανώτερα; Μήπως αναφέρθηκε;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by SkyNet
Link to comment
Share on other sites

Για να στο λεει ο λαστιχας που εχει τοσα χρονια στη δουλεια οτι ειναι καλυτερα σιγουρα θα ειναι και οταν βλεπεις 2-3 20ντ απο 500 εως 700 αλογα να τα φορανε και να λενε τα καλυτερα λογια προφανως θα ειναι καλυτερα και ειλικρινα πριν τα βαλω εψαχνα ενα τριμηνο και τα conti αποριφθηκαν την πρωτη βδομαδα γτ δοκιμαστηκαν σε σκληρο στριψιμο και το μονο που καταφεραμε με ενα φιλο μου ηταν να χορευει το αμαξι και να τρως εξοδο σε σημειο να μη μπορεις να το μαζεψεις με τιποτα. Εγω απλα ειπα τη γνωμη μου γτ ετυχε να τα βαλω σημερα και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος δεν εχω λογο να εξηγω γτ ειναι ανωτερα ουτε να δινω αναφορα και ουτε ειμαι λαστιχας και θελω να πουλησω ο καθενας αγοραζει οτι θελει.

Edited by stavros g
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά με 2 πιτσιρίκια μέσα θα εμπιστευόμουν μια σωστή μάρκα ελαστικών. Όσο για το παραμύθι θυγατρικής της τάδε εταιρίας (το οποίο αναμασάνε οι Έλληνες για ακατανόητο λόγο) για την Viking αν έκανες ενα Google search θα έβλεπες ότι είναι Νορβηγική εταιρία δεν έχει σχέση με την Continental. Επειδή έχω κάνει το ίδιο λάθος τσιγκουνιάς θα σου πω πολυ απλά ότι δεν άξιζε. Άποψη μου κάνε μια καλή έρευνα αγοράς για τα Conti 5. Θα μείνεις ευχαριστημένος. Μην ξεχνάς ότι τα ελαστικά είναι αυτά που μας συνδέουν με το δρόμο.

Η Viking ήταν όντως Νορβηγική αλλά την έχει εξαγοράσει νομίζω από το '90 από ότι είχα διαβάσει η Continental.

Αναζήτηση στο internet έχω κάνει , έχω διαβάσει και κριτικές από site του εξωτερικού (πληρωμένες ή μη δεν μπορώ να κρίνω) αυτό που θα ήθελα είναι η γνώμη από ανθρώπους που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο με εμένα και κυρίως αν έχουν προσωπική άποψη-εμπειρία- από τα συγκεκριμένα ελαστικά.

 

Τώρα για τα uniroyal δεν έχω άποψη...

 

Πρίν είχα Dunlop στο Passat τα οποία μου είχαν φανεί σκληρά και θορυβώδη!

Edited by iliasP
Link to comment
Share on other sites

εγω να πω οτι τα uniroyal rain sport 3 τα εβαλα μετα ta conti 5 kai ta goodyear f1 assymetric 2 .αλλαζω λαστιχα καθε χρονο και ισως και 2 φορες μεσα στο χρονο.στο νερο κορυφαια και εννοω κορυφαια ειναι τα rainsport 3 αυτο ειναι τσεκαρισμενο με μεγαλες ταχυτητες και με υδρολισθηση που πρακτικα την ξεχναγες..αλλα ειανι οντως μαλακα και τρωγονται γρηγορα.στο στεγνο ειναι παρα πολυ καλα επισης.σε δευτερη μοιρα στο νερο βαζω τα αssymetric f1 της goodyear που δυστηχως επειδη δεν εβρισκα στην αθηνα στον φοκα τα rainsport εβαλα ξανα goodgear.f1. οπως καταλαβαινεται τα conti 5 ουτε καν ασχοληθηκα μαζι τους γιατι συγκριτικα με τα ανωτερο ειναι κατωτερα προσδοκιων..επειδη ηθελα να εχω τον ελενχο του αυτοκινητου σε υψηλες ταχυτητες σε νερα εψαχνα συνεχως ποιο κραταει καλυτερα σε αυτο.στο στεγνο πλεον σε αυτες τις κατηγοριες ποιοτητας ολα κρατανε αμα ζεσταθουν.ετσι και ετσι δεν παω πιστα αλλα εχω απαιτησεις για δρομο  και μιας οι τιμες ειναι 500+γιατι να μην περνουμε και το καλυτερο..εννοειται εχω παρει πριν γνωρισω τα goodyear kai ta rainsport ,ta conti3 kai conti 5 kai meta se bridgestone s003 μεχρι και το πιρελι το p zero...κατεληξα στα αρχικα...μετα απλα για μενα πας με θεμα το κοστος

Edited by quicksilver
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εχω απο χθες που τα ψιλοστριβω με φοβο βεβαια γτ θελω 300χμ ακομα και εχω εντυπωσιαστει αρκετα δεν το περιμενα το λαστιχο διαβαζει την ασφαλτο σπιθαμη προς σπιθαμη στριβεις και το αμαξι ειλικρινα ειναι στα τεσσερα με πολλες ευκαιριες να το σωσεις σε περιπτωση που γινει μια στραβη τα μουτρα κατευθειαν μεσα και ο κωλος ισα ισα που καταλαβαινεις οτι θελει να σε βαλει μεσα στη στροφη τα συστινω ανεπυφυλακτα σε οποιον θελει αθορυβη ανεση και στριψιμο καλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά πολύ ωραίες οι απαντήσεις όλων σας, αλλά για τα ελαστικά Viking για τα οποία άνοιξα και το post έχετε ακούσει τίποτα????

Link to comment
Share on other sites

Αφου σου ειπαμε οχι και σου δωσαμε δοκιμασμενες λυσεις ωστε να αποφασισεις πολυ ευκολα αλλιως τι να σου πω βαλε παλι continental εγω παντως σου συστινω ανεπυφυλακτα uniroyal rainsport 3 νομιζω οτι θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος και δεν προκειται να το μετανιωσεις.

Edited by stavros g
Link to comment
Share on other sites

στο rainsport 3 ποιο αθορυβα δεν θα βρεις....επισης ειναι ποιο οικονομικα απτα conti 5.κοιταξε το....νομιζω οτι ειναι ποιο οικονομικα και τα καλυτεροτερα....γιατι να μην ειναι το αυτοκινητο σου τραινο και στο νερο...γιατι να ειναι μονο στο στεγνο και στο βρεγμενο να μην εχεις την σιγουρια που νιωθεις στο στεγνο....ισως δεν ηξερες οτι γινεται..τωρα σου λεμε οτι ειναι στεγνο βρεγμενο ειναι πλεον το ιδιο.παρτο και θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος.ουτε μαγαζι να ειχα χαχαχαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που στριφογυρίζω στην Continental είναι γιατί ο μάστορας που συνεργάζομαι (στην επαρχεία όπου μένω) είναι συνεργάτης της Continental.

Μέχρι στιγμής με έχει εξυπηρετήσει μια χαρά και ο άνθρωπος και δεν θα ήθελα να αλλάξω ( και για άλλους λόγους...)

Βέβαια υποθέτω ότι όποιο ελαστικό και να του παραγγείλω θα μου το φέρει αλλά...σε ποια τιμή?

Λογικά ως συνεργάτης της Continental θα έχει την δυνατότητά για καλύτερες τιμές στην εταιρεία αυτή ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Ιδια τιμη εχουν εμενα μου ειπε rainsport 3 conti 2 και conti 5 στα 300 ευρω η τετραδα 205/55/16 αλλα μου ειπε οτι δεν εχουν καμια σχεση το ενα με το αλλο. Βλεπω οτι μενεις Ηγουμενιτσα γτ δεν πεταγεσαι μια μερα μεχρι Γιαννενα να ρωτησεις στο Γκολια 50 λεπτα ταξιδι ειναι και μολις βγεις απο εγνατια θα τον βρεις αμεσως δεν ειναι μακρια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.