Jump to content
NiMoL3iN

Golf 3 Gt 1,6 - Μπούκωμα Σε Χαμηλες Και Ψηλες Στροφες!

Recommended Posts

Καλησπερα!! Εχω ενα golf 3 gt 1,6 101hp aek, και εδω και ποσω καιρο μου μπουκονη και στις χαμηλες και στις ψηλες στροφες!! Εχω βαλει εδω και καιρο πολλαπλη εξαγωγης, αλλαγη καταλυτη, και αν δεν κανω λαθος μικρυνση διαμετρου εξταμισεις 5μμ!! Δεν θυμαμαι πλεον την διαμετρο την μαμα!!! Εχω αλλαξη μπουζι,μπουζοκαλωδια,πολλαπλασιαστη,τρομπα βενζινης,καθαρισμος μπεκ,2 αισθητηρες λεγομενα (ματακια) για το ΑΝΣ και ΚΝΣ, και δεν θυμαμαι και τι αλλο..... Αλλα ακομα μου μπουκονη ειτε χαμηλα ειτε ψηλα,ειτε κρυο ειτε ζεστο, και εννοειται οταν μπουκονη καιει περισσοτερο βενζινη!!! Εχω παει παντου αλλα ολοι μου λενε οτι το αμαξι παει μια χαρα, πραγμα που δεν παει!! Και τον εγκεφαλο εχουμαι διαβασει δεν διχνει τιποτα.... Ας μου δοσει καποιος τα φωτα του σας παρακαλω ρε παιδια......

Link to comment
Share on other sites

Εκανες τα παντα εκτος απο καθαρισμο πεταλουδας επειδη ειχα και εγω κατι διακοπες και μπουκωματα στο δικο μου το μοτερ 1.6 8ν AHL σχετικα ιδιο ειναι σημερα εγινα αιτια και την καθαρισα μονος μου χωρις να τη βγαλω απο το μοτερ με πανι και βενζινη εβγαλα πολυ καρβουνο απο μεσα σε σημειο που απορησα πως ανοιγκλεινε και δεν φρακαριζε και εγινε αλλο αμαξι τελος διακοπες τελος μπουκωματα μεγαλυτερη αποκριση στις ψηλες πλεον μπορω και παταω απο ρολλ 4500 στροφες ενω πριν μπουκωνε τοσο απλο και ευκολο και σε οσους ειχα παει μου ελεγαν να αλλαξω οτι αλλαξες και εσυ και κανενας δεν εκανε τον κοπο να μου καθαρισει την πεταλουδα λες και δεν θα πληρωνοταν γι αυτο αυριο πρωι πρωι βγαλε το σωληνα εισαγωγης παρε πανι βενζινη και καθαρισε πεταλουδα και θα δεις αλλο αμαξι ο μηχανικος μου ακομα δεν το πιστευει και νομιζει οτι τον κοροιδευω.

Edited by stavros g
Link to comment
Share on other sites

Δικο μου λαθος!!! Εχω καθαρισει και την πεταλουδα απλα ξεχασα να το αναφερω.....Καμια αλλη λυση, κατι αλλο που μπορει να ειναι??

Ευχαριστω παντος

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ειναι η ιδεα σου? τα εχεις κανει ολα μεχρι στιγμης την εξατμιση γτ την μικρυνες νομιζω οτι φοραει 48μμ μαμα και επρεπε να εχεις βαλει 52μμ σωληνα τωρα μηπως φταιει αυτο επιση πνιγεται το αμαξι και δεν μπορει να βγαλει τα καυσαερια ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.... Αν σου πω οτι αυτο ειχα και εγω στο μυαλο μου οτι μπορει να φταιει η εξατμιση?? Παλιοτερα που δεν ηξερα και πολλα, ειχα ακουσει μικρυνση διαμετρου για καλυτερη συμπιεση και τετια εε και εγω ο .......... πηγα και το εκανα!! Αν δεν κανω λαθος απο τον καταλυτη και πισω ειχα μικρυνει την διαμετρο!!! Οχι ιδεα μου δεν ειναι σιγουρα, το καταλαβενεις οτι δεν παει εννοω εχει δυνατοτητες το αμαξι..... Μπορουμαι να μαθουμε αν η 48μμ ειναι οντως τοσο η κανονικη?? Λογικα θα πρεπει να την αλλαξω απο τον καταλυτη και πισω παλη ε?? Βρικα στο ιντερνετ αυτον τον τυπο (Ιπποδύναμη / 10) + 35 για να δεις την ελαχιστη διαμετρο της εξατμισης στο αυτοκινητο (χτες το βρικα) οποτε να παω να δω για την εξατμιση μου αμεσα αν ειναι, να την αλλαξω!!! Αμα εχεις ακουσει παντως για το αμαξι μου διαμετρο μαμας εξατμισεις πες μου σε παρακαλω!!!!!

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Για συμπιεση στα ατμοσφαιρικα κρατας καταλυτη μεσαιο και τελικο ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν μικραινεις διαμετρο σωληνας μονο μπορεις να τον μεγαλωσεις μεχρι 4μμ για να ελευθερωθει λιγο και να κραταει δυναμη στα ψηλα λογω μεγαλυτερης διαμετρου εμενα που ειναι το ιδιο μοτερ 1.6 8ν 102ps μαμα ειχε 48μμ και ο εξατμισας μου εβαλε 52μμ σωληνα ο τυπος ισχυει αλλα σου βγαζει εσωτερικη διαμετρο σωληνα δηλαδη 46+2 εξωτερικα=48μμ μανισια εμενα τωρα ειναι 50+2 εξωτερικα= 52μμ μιλαω παντα για εξωτερικη διαμετρο αν μετρησεις με παχυμετρο μπορει να κανεις μεγαλυτερη ζημια ετσι γτ τα καυσαερια επειδη φρακαρουν και δεν φευγουν ελεθευρα γυρνανε πισω γι αυτο και μπουκωνει απλα μετα μπορει να αδειασει λιγο στα χαμηλα αλλα στις 3800 θα ανοιγει και θα κραταει μεχρι ψηλα πηγαινε στον εξατμισα και αλλαξε τη σωληνα και βαλτου 52μμ δεν εχει σημασια το αμαξι τα κυβικα και τα αλογα παιζουν στο τι διαμετρο θα εχει το αμαξι.

Edited by stavros g
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη απο την πολλαπλη εξαγωγης (χταποδι) που εχω βαλει μεχρι τον καταλυτη το αφηνω οπως εχει... Απο καταλυτη και πισω μεχρι τελικο να βαλω διαμετρο λες 50μμ εσωτερικα δηλαδη 52 εξωτερικα???? Αν δεν κανω λαθος τωρα δεν θυμαμαι ακριβος αλλα πρην την αλλαξω την διαμετρο πρεπει να ειχε 50μμ μαμα και του ειπα να την κανει 45?? Η απο 45μμ να την κανει 40 ενα απο τα δυο!!! ΟΙ εξατμισαδες μετρανε εσωτερικη η εξωτερικη διαμετρο ξερεις??? Οσο ειναι η εσωτερικη διαμετρο παντα βαζουμε +2 για την εξωτερικη?? Συγνωμη αμα σε εχω μπερδεψη!!!! :crazy:.......Αμα την μετρισω και ειναι 45μμ τωρα να την κανω 52μμ σαν την δικια σου?? Αν ειναι ομως 40μμ τωρα να την κανω παλη 52μμ??? Αν σε διευκολύνει απο καταλυτη και πισω μεχρι τελικο δεν εχω τιποτα δεν εχω δηλαδη μεσαιο καζανακι............

 

Σε υπερ ευχαριστω και παλη συγνωμη αμα σε εχω μπερδεψη!!!!!!!!!!!!

Edited by NiMoL3iN
Link to comment
Share on other sites

Παντα μετρανε εξωτερικα οι εξατμισαδες εσυ απλα θα του πεις θελω να μου βαλεις 52μμ σωληνα και απο το χταποδι μεχρι τον καταλυτη και απο τον καταλυτη και πισω οπου υπαρχει σωληνας θα αντικατασταθει με 52μμ βαλε και ενα μεσσαιο καζανι μπουκαλα να κανει λιγο συμπιεση ακομα εγω σου λεω συνταγη δοκιμασμενη 3 χρονια την εχω την εξατμιση και εχεις ξεμπερδεψει παντως πηγαινε οσο πιο γρηγορα μπορεις και φτιαξτη και πες μας εντυπωσεις αν οντως εχεις 40μμ απορω πως ζει ακομα το μοτερ και δεν εχει πνιγει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και εγω δεν νομιζω να εχω 40μμ αλλα και παλη!!!!! Πρεπει να κοιταξω γιατι νομιζω ειχα μεσαιο καζανι αλλα δεν ξερω τι το εκανα.... Αμα το βρω θα το βαλω!!! Λεω να παω αυτες τησ μερες αλλιως Δευτερα!! Μην στεναχοριεσαι θα σου στειλω να σου πω σιγουρα εντυπωσεις!!!!!!!!!! Να σε καλα!!!!!!!!!! Αμα σταματισει το μπουκωμα λαμπαδα θα σου αναψω!!!! :search:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα επιτελους θα περπατας πιο ελευθερα και θα κρατας μεχρι κοφτη χωρις μπουκωματα οσο για το μεσσαιο μη βαλεις το εργοστασιακο βαλε ανοξειδωτο ελευθερας ροης μπουκαλα και περιμενω να μ πεις και εννοειται οτι θα καις λιγοτερο βενζινη.

Link to comment
Share on other sites

Το ειχα αλλαξει το μαμα,ειχα βαλει αλλο, το αφησα για λιγω καιρο μετα το εβγαλα παλη, και το αφησα μονο με τον καταλυτη και τελικο το αμαξι......Αυτο που εβγαλα δεν θυμαμαι που το εβαλα η αμα το εχω ακομα!!!! Αλλιως πρεπει να βαλω αλλο!!! Αμα δεν βαλω λες να πειραζει???

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σου δωσει το περισσοτερο που μπορει γτ θα χασει λιγο συμπιεση στο λεω να το βαλεις γτ θα μεγαλωσει η σωληνα και επισης να μην ακουγεται πολυ γτ θα αλλαξει ο ηχος.

Link to comment
Share on other sites

Το να ακουγεται δεν με πειραζει, αν ειναι να χασω ομως τοτε να το βαλω!!! Εχεις μηπως καμια ιδεα ποσω θα παει να τα φτιαξω???? Στο περιπου...... Να εχω μια ιδεα

Link to comment
Share on other sites

Αναλογως τον εξατμισα να φανταστω οτι δεν θα σου φτιαξει απο ανοξειδωτο σωληνα απλα θα σου βαλει ενα απλο σωληνα οπως ο μαμα κανα 150αρι λιαν επιοικως μεχρι 200 το ανωτερο δεν νομιζω να παει περισσοτερο εγω πριν 3 χρονια σωληνα απο μπροστα μεχρι πισω και τελικο το μεσαιο το ειχα 200 ευρω κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σιγουρα ανοξειδωτο θα παει τα διπλασια!!!! Ετσι λεω σωληνα απλο!!!! Θα κοιταξω και αυριο αμα εχω τελικα και μεσαιο καζανι και θα δω!!!!!! Εσυ ειπες το εχεις απο πολλαπλη εξαγωγης μεχρι και πισω τελικο 52μμ???

Link to comment
Share on other sites

Πηγα στον εξατμισα και το αφησα τελικα απο χταποδι μεχρι καταλυτη ειναι 50μμ..... Απο καταλυτη μεχρι ενα σημειο πρεπει να ειναι αν θυμαμαι παλι 50μμ και μετα το αλλο κομματι μεχρι τελικο 46η 47μμ!!! Βρηκα το καζανι το δικο μου αλλα ειναι 48μμ και τελικα δεν θα βαλω αυτο... Θα βαλω αλλο με 50μμ ελευθερας............ 130 ευρο τελικα!!!!!!!!!!!! Το απογευμα θα ειναι ετοιμο και θα παω να το παρω............ Θα σου στειλω ποιο μετα τα νεα!!!!!!!!!!! :db:  .... Του ειπα για 52μμ και μου λεει για την ακριβεια 51μμ ειναι!!!! Αυτα!!!!!

Edited by NiMoL3iN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι δεν θυμομουν ακριβως 51μμ η 52μμ οποτε φταιει η εξατμιση θελω να μ πεις μετα αν εστρωσε οσο για την τιμη ειναι κρεμα τσαμπα πραγμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν φταιει η εξατμιση αλλα μακαριιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!! Ναι 130 και μεσαιο καζανι θα μου βαλει αυτος!!!!!! Εγινε θα σου στειλω μετα παλη..............

Link to comment
Share on other sites

:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: ΑΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ τωρα το εργαλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν ξερω αμα ξανα μπουκωσει φιλε, αλλα το πως αρπαζει τωρα δεν λεγεται!! Λες και ειναι αλλο αμαξι!!!!!!!!!!! Λοιπον ειπαμε ΛΑΜΠΑΔΑ θα εχεις απο εμενα!!!!!!!!!! Απλα εχασα σε ηχo μαλλον λογω μεσαιο καζανι!!!! :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Edited by NiMoL3iN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα το ξερα δεν προκειται να ξαναμπουκωσει ποτε δεν θελω λαμπαδα χαιρομαι που λυθηκε το προβλημα το μεσαιο εκοψε ηχο αλλα γεμιζει και χαμηλα και ψηλα. Σου κραταει μεχρι πριν τον κοφτη το ανοιγμα?

Edited by stavros g
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι κραταει..... Αν και δεν προλαβα να το ανοιξω για τα καλα σημερα, αλλα πρωτη εντυπωση και χαμηλα και ψηλα γεμιζει!!!! Τωρα οσο για τον ηχο μπορει καποια στιγμη να παω να αλλαξω τελικο αλλα θα δειξει!!!! Παντως αγνωριστο το αμαξι εντελως!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο NiMoL3iN αφου δοκίμασε ένα σωρό πράγματα και ταλαιπωρήθηκε ,ενώ έλυσε το προβλημά του

με την πρόταση του stavros g,(μπράβο του),έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα της χρησιμότητας ενός forum.Η ανταλλαγή απόψεων μεσα σε ένα μεγάλο πλήθος μελών με ίδια ενδιαφέροντα και με εμπειρία σε κοινό αντικείμενο ειναι ουσιαστικά μια πολύτιμη βάση δεδομένων.

Επιλέγοντας ο καθένας, με ευθύνη του βέβαια, την κατάλληλη απάντηση- πρόταση μπορεί να οδηγηθεί τις περισσότερες φορές σε σωστό δρόμο.

Αυτό βέβαια πρέπει μας κάνει όλους υπεύθυνους και να μην δίνουμε απαντήσεις στο περίπου ή επειδή έτσι υποθέτουμε.

Οι προτάσεις- απαντήσεις πρέπει να είναι κατα το δυνατόν τεκμηριωμένες(απο τεχνικά εγχειρίδια) ή να είναι προιόν προσωπικής εμπειρίας.Τέλος το trolling που είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία πρέπει να εκλείψει εντελώς.

Edited by ankarage
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το πηγα και βολτουλα σημερα το εργαλειο μια χαρα παει!!! Κρεμα!!!! Το μονο που μενει ειναι να το βγαλω και καμια εθνικη να το πλακωσω λιγο!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.