Jump to content
faino7

Εγκεφαλος Τιμονιου

Recommended Posts

Καλησπέρα  έχω ένα vw scirocco 1400 122 ps το 2009 με 45000 χιλιόμετρα  εχω εδώ και μια εβδομάδα που μου ανάβει το δεξί φλας μόνο του και γενικός δεν υπακούει στις εντολές φλας και αλαρμ παίζει τρελά. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν εγκέφαλος κολόνας τιμονιού στα 300 ευρώ  . Ξέρετε κάτι για αυτό γιατί πρώτη φόρα το ακούω και αν θα μπορούσα να το βρω και εκτός από αντιπροσωπείας

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει στα γερμανικά φόρουμ πως θα μπορούσε να είναι και ένα (σπασμένο) καλώδιο. Βέβαια αν δεν μπορείς εσύ να το μετρήσεις ακούς αυτά που λέει το συνεργείο.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το κουμπί των "Αλάρμ" περιέχει το ρελέ που είναι κοινό για φλάς και αλάρμ.

Πάτησέ το 10-20 φορές μπάς και καταλάβεις διαφορά. Επίσης αν μπορείς να βρείς/δανειστείς για δοκιμή ένα άλλο διακόπτη αλάρμ θα έβγαζες άκρη πιστεύω.

Το να είναι το εγκεφαλάκι του τιμονιού το βρίσκω απίθανο, δέν το έχω πολυψάξει αλλα δέν νομίζω να έχει σχέση.
Πιό πιθανό το βρίσκω να έχει φάει κανένα κοκομπλόκο ο συναγερμός ή οι συνδέσεις με μονωτική που κάνουν συνήθως πάνω στις καλωδιώσεις των φλάς.

Ενα άλλο σενάριο είναι να έχεις πρόβλημα με τον λεβιέ φλάς του τιμονιού. Επειδή έχω αλλάξει όλο το σέτ επειδή έβαλα cruise control αν θέλεις και σου κάνει μπορώ να σου το δώσω.

Edited by Στέφανος
Link to comment
Share on other sites

1. Δες πρώτα τις ενώσεις (στο cecm κάτω από το τιμόνι) του συναγερμού είναι πολύ πιθανό να έχει κάποια ξεκολλημένη ή κάποιο σφάλμα να προκαλείται από κάποιο καλωδιάκι που ακουμπάει καταλάθος.

2. Για αλλαγή του εγκεφάλου τιμονιού μπορείς αφού διαγνώσεις με vagcom το p/n να το βάλεις στο ebay ώστε να έχεις μια εικόνα του πόσο κοστίζει.

Μπορείς φυσικά με τον αριθμό πλαισίου να πάρεις τα ανταλλακτικά (αντιπροσωπείες) και να ρωτήσεις πόσο κοστίζει αν το χρειαστείς.

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.