Jump to content
2015Bora

Bore & Stroke

Recommended Posts

Χαίρεται. Ένας φίλος μου πήρες πρόσφατα ένα bora 16αρι 16V (AZD) και σκέφτεται να αλλάξει την συμπίεση, δηλαδή το bore & stroke (δεν ξέρω ακριβώς την ελληνική ορολογία). Ξέρει κανείς αν το έχει επιχειρήσει; Αξίζει να το κάνει;;

Link to comment
Share on other sites

Η συμπιεση ανεβαινει μονο αν πλανισεις το καπακι τι δουλεια εχουν αυτα που αναφερεις ? bore ειναι το μεγεθος του εμβολου και stroke ειναι η διαδρομη που κανει απο το κατω νεκρο σημειο μεχρι το ανω νεκρο σημειο και μετρουνται σε χιλιοστα η mm αυτο εχει bore x stroke 76.5mm x 86.9mm μονο stroke μπορει να κανει αν ταιριαζουν μπιελες και στροφαλος απο αλλο μοτερ με πιο πολλα κυβικα δηλαδη υπερκυβισμο.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_petrol_engines

Link to comment
Share on other sites

Θα κερδισετε αλλα ποσα λεφτα ειστε διαθεσιμοι να δωσετε ? για να ανεβασεις συμπιεση μονο και να δουλεψει σωστα ωστε να βγει το τελευταιο αλογο και το τελευταιο γραμμαριο ροπης θελει εκκεντροφορους εξατμιση απο μπροστα μεγαλυτερη διατομη και ελευθερα καζανακι φιλτρο ελευθερας και προγραμμα. Τωρα για να το υπερκυβισεις δεν συμφερει.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινηστε ψαξτε τι ταιριαζει σε αυτο το μοτερ για να υπερκυβιστει απο στροφαλο μεταλλα μπιελες εμβολα μεγαλυτερα πηγαινετε σε ενα ρεκτιφιε ρωτηστε αν αναλαμβανει να κανει αυτη τη δουλεια σε αυτο το μοτερ μιληστε με ενα σωστο μηχανικο για το πως θα φτιαχτει το καπακι εκκεντροφορους μοιρες βυθισματα valvetrain για ασφαλες στροφαρισμα πλανισμα για να ανεβει η συμπιεση ροικη εξελιξη στο καπακι για να γλυστραει ο αερας και το καυσιμο πιο ευκολα ρευματα δυνατα πηγαινετε σε εξατμισα κανονιστε για εξατμιση μαζι με χταποδι και για εισαγωγη χειροποιητη μεταλλικη και τελος ενα καλο προγραμματιστη για να βαλει το κερασακι στην τουρτα λογικα θελετε και αγραφο εγκεφαλο μετα θα βαλετε ενα καλο κιτ συμπλεκτη προφανως 4φτερο η 6φτερο βολαν ελαφρωμενο μονης μαζας γτ τωρα φοραει διπλης και με ολα αυτα μπορει να δειτε 190 αλογα μαξ ατμοσφαιρα με μεγαλη συμπιεση 13.5+ και αγωνιστικο καυσιμο ξεχαστε την απλη βενζινη και θα σας εχουν φυγει πανω απο 5000 ευρω λειαν επιοικως και πλεον δεν θα ειναι καθημερινο. Αλλιως αν θελει μονο να βαλει στροφαλο και μπιελες θα πεταξει τσαμπα λεφτα για να δει μια μικρη διαφορα και να λεει οτι ειμαι υπερκιβυσμενος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.