Jump to content
orestoubas

Αγορά Eco Up! - Προβλήματα Με Εξοπλισμό Και Θόρυβο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ! Σήμερα έκανα και εγώ εγγραφή, αν και έχω παρακολουθήσει παλαιότερα και έχω διαβάσει κάποια θέματα της κοινότητας.

Μένω στη Θεσσαλονίκη και έχω αποφασίσει να αγοράσω το Eco Up κυρίως λόγο των πολύ χαμηλών εξόδων (φυσικό άεριο, τέλη κτλ), σχεδόν αποκλειστικά μετακινήσεων μέσα στην πόλη και επειδή "είναι volkswagen"!

Μέσα απο τα σχόλια σας, αλλά και review που διάβασα σε ελληνικά και ξένα φόρουμ, διαμόρφωσα μια πολύ θετική εικόνα και έτσι πήγα πριν μερικές μέρες στην αντιπροσωπεία να ενημερωθώ παραπάνω, να το δω απο κοντά και φυσικά να το οδηγήσω. Αρχικά, η ποιότητα κατασκευής του, ο χώρος των μπροστά επιβατών, το γεγονός ότι ο χώρος αποσκευών έχει κανονική πόρτα και όχι απλά τζαμάκι, τα πλαστικά του και τα διάφορα εξτρά που υπάρχουν γενικά για το up!, θεωρώ πως το κάνουν να ξεχωρίζει απο τον ανταγωνισμό και δείχνουν πως δανείζεται στοιχεία και συμπεριφορές απο μεγαλύτερα αδερφάκια του. Δεν φαίνεται σαν πλαστικό παιχνιδάκι. Πολύ θετική εντύπωση επίσης μου έκανε η συμπεριφορά των αναρτήσεων του και η σχετική σπιρτάδα του, που με τρεις άντρες μέσα, εγώ το περίμενα πολύ πιο δυσκίνητο! Το maps + more επίσης φανταστικό, με όμορφες επιλογές για αυτούς που θέλουν να τα τσιγκλάν όλα (όπως εγώ)!

 

Πάμε στα προβλήματα και ξεκινάω ανάποδα:

 

1) Υπερβολικός θόρυβος στη καμπίνα μετά της 2500-3000 στρ.!!! Ένιωσα ότι ήμουν μέσα στον κινητήρα! Παρατήρησα στην αντιπροσωπεία πως δεν έχει κάποιο υλικό μόνωσης (μοκέτα κτλ) κάτω απο το καπό και ελάχιστο κοντά στα πόδια των μπροστά επιβατών. Επίσης δεν υπάρχει κάποια ποδιά ή κάποιο άλλο πλαστικό στοιχείο να προστατεύει τον κινητήρα. Δεν λέω ότι θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ως λιμουζίνα, αλλά πείτε μου πραγματικά αν αντιμετωπίζετε κ εσείς κάτι παρόμοιο! Θεωρώ πως ο θόρυβος είναι παράλογος και θα πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί! Υπάρχει κάποια λύση? Aftermarket ηχομωνωτικό ίσως είτε volkswagen είτε κάποιο συμβατό? Όταν πάω να επιταχύνω ή να βγω στον περιφερειακό π.χ. φαντάζομαι πως θα είναι χειρότερο. Ποια είναι η άποψη σας?

 

2) Το δεύτερο σκέλος που με προβλημάτισε, ήταν πως καθώς στην ελληνική σελίδα δεν υπήρχαν τα διαθέσιμα εξτρά, κοίταξα το γερμανικό και το αγγλικό site. Στην Ελλάδα παιδιά δεν προσφέρουν τίποτα! Βασικά πράγματα για άλλα αυτοκίνητα (vw ή μη) απλά δεν υπάρχουν ως επιλογές! Συγκεκριμένα με σειρά προτεραιότητας με ενδιαφέρουν τα εξής:

 

1) Προβολείς Ομίχλης

2) Σετ 6 ηχείων

3) Climatronic

4) Park Assist με οπτική ένδειξη

5) Αυτόματα Φώτα (θέση "Α" στον διακόπτη φώτων) με Coming Home?

6) Ηλεκτρικοί Καθρέπτες

 

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω έαν κάποιος απο σας γνωρίζει πως γίνεται να εγκατασταθεί κάτι απο τα παραπάνω χωρίς να παραβιάζεται η εγγύηση του αυτοκινήτου και λύσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο official. Δεν φαίνεται να θέλουν να με βοηθήσουν απο την αντιπροσωπεία ιδιαίτερα και μου είπαν για κάποιον κύριο που παλεύει με την Karenta για να εξουσιοδοτήσουν την εγκατάσταση προβολέων ομίχλης στο eco up του. Είναι δυνατόν? Γιατί δε μπορώ να πληρώσω δηλαδή τα ανταλλακτικά και να μου τα εγκαταστήσουν? (περίπτωση προβολέων ομίχλης, ηχείων, park assist και αυτόματων φανών)? Ακόμη κ αν δεχτώ πως κάποια εξτρά δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, γιατί δε μπορούν να μου τα βάλουν ενώ στο High Up πχ είναι εντάξει?

Σημειωτέων πως ακόμα δεν έχω "κλείσει" το αυτοκίνητο ούτε έχω δώσει κάποια προκαταβολή. Όταν μου είπαν οτι έρχονται στανταρ με το Maps + More μόνο πίστευα πως θα μπορούσα να το παραγγείλω και να περιμένω έστω. Ούτε αυτό γίνεται. Έχει λύσει κάποιος απο εσάς κάποιο απο αυτά τα προβλήματα χωρίς να χάσει την εγγύηση του/ εντός αντιπροσωπείας? Πως να κινηθώ?

* το μόνο απο τα παραπάνω που πιθανώς δεν γίνεται, είναι η εγκατάσταση climatronic γιατί απαιτεί ένα σωρό αισθητήρες

 

ΥΓ. Είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θα ήθελα να είναι στα δικά μου τα μέτρα κάπως, γι αυτό και φαγώνομαι... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα!

ΥΓ2. Έχω ψάξει στο ίντερνετ και έχω βρει σχεδών την κάθε λεπτομέρια και ανταλλακτικό (με τιμές) για οτιδήποτε χρειάζομαι, οπότε αν κάποιος είναι εκτός εγγύησης και ενδιαφέρεται για κάτι απο αυτά, έχω έτοιμες τις πληροφορίες, απλώς αναζητώ λύση αντιπροσωπείας...

 

Link to comment
Share on other sites

Αν θές κάποια εξτρά, θα μπορούσες να το παραγγείλεις και να περιμένεις να έρθει περίπου 3 μήνες. Ρώτα και σε άλλη αντιπροσωπεία. Απλά θέλουνε να σπρώξουνε αυτά που έχουν ήδη παραγγείλει και για λόγους οικονομικούς έρχονται μόνο με το maps and more. Αυτό γιατί όποιος πάρει αυτό το αυτοκίνητο, ενδιαφέρεται κυρίως για οικονομία με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αν δείς τις τιμές των παραπάνω που θέλεις να προσθέσεις, φτάνουν άνετα τη τιμή ενός polo diesel που πιθανόν να έχει κάποια απο αυτά τα extra. Για να τα βάλεις μετά καλύτερα ξέχνα το. Εκτός του οτι δε συμφέρει με τίποτα, θα σου κάνουν το αυτοκίνητο κουδουνίστρα για να ξηλώσουν και να τοποθετήσουν όλα αυτά. Μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος και συναγερμό ξέρουν να βάζουν. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και συντομα με το εργαλειο στα χερια σου φιλε μου!

Επειδη εχω ψαχτεί κι εγω για εξτρα,δυστυχως θα σε πληροφορήσω οτι στην αντιπροσωπεια δεν μπαινουν λόγω οτι δεν τα υποστηριζει το cabus και δεν τα αναλαμβανουν.

Ομως σιγουρα γινεται σε νεα ειδική παραγγελία τα βαζεις ολα τα εξτρα,απλα θα περιμενεις 4μηνες παραδωση,οπως περιμενα κι εγω για να μουρθει διπορτο. 

Κι εγω εχω σκασει που δεν το παρείγγειλα με καποια εξτρά οπως ηλιοροφη-ζαντες-προβολεις-optical parking system-cruise control-drive-υπολογιστης ταξιδιου και ηδη τοβαλα αγγελια στο καρ και αν δοθει στην τιμη που θελω θα το ξαναπαρω με ολα αυτα τα εξτρα παλι το eco up,αν δεν δοθει τοτε το κραταω δυστυχως χωρις τα εξτραδακια,συμβιβασμός!!!                                      

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλως σας βρήκα! Το πρόβλημα με τη παραγγελία ειναι ακριβώς αυτό, στην αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη μου είπαν πως τα εξτρά που είναι διαθέσιμα για το Eco Up! είναι τα εξής:

1) Maps + More

2) Drive Pack (Trip Computer - Cruise Control - Park Assist)

3) Move & Style Pack (Δερμάτινο τιμόνι - Ζάντες Waffle)

4) Driver Assist Pack (Απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού - City Emergency Brake)

5) Ηλεκτρική πανοραμική οροφή

 

ΔΕΝ μου δίνουν τη δυνατότητα (πλην του park assist και του maps&more που έρχεται σε όλα ούτως ή αλλως, να παραγγείλω κάτι απο αυτά που θέλω! Μου είπαν πως δεν γίνεται! Και σίγουρα να περιμένω 3μιση μήνες για το park assist δε νομίζω ότι αξίζει σε τόσο μικρό αμαξάκι. Γι αυτό ακριβώς ρωτάω αν υπάρχει κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή αντιπροσωπεία που θα είναι συνεργάσιμοι και θα μου κάνουν κάποια πράγματα που θα ζητήσω! 

 

Με τον θόρυβο του κινητήρα τι γίνεται? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δε καταλαβαινω τι γραφεις, απο τη μια λες οτι ειναι διαθεσιμα κ απο την αλλη οτι δε μπορεις να τα παραγγειλεις;

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με ενδιαφέρουν τα παραπάνω 6 εξτρά που έγραψα, τα οποία στο Γερμανικό και Αγγλικό site υπάρχουν για το Eco Up! ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το Park Assist απο αυτά. Ρωτάω λοιπόν αν ισχύει το ίδιο για όλες τις αντιπροσωπείες στη χώρα, γιατί στη Θεσσαλονίκη μου είπαν πως ούτε προβολείς ομίχλης μπορούν να μου βάλουν, ούτε 6 ηχεία, climatronic και ηλ. καθρέφτες στο Eco Up! Στις υπόλοιπες εκδόσεις όμως είναι διαφορετικά τα εξτρά. Έτσι είναι παντού? Τα 5 που έγραψα είναι τα μόνα διαθέσιμα εξτρά που δίνουν, τα οποία όμως δεν με ενδιαφέρουν τόσο!!! (πλην park assist)

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα

Ναι υπαρχουν διαφοροποιησεις απο χωρα σε χωρα , και πολλες εταιρειες επιτρεπουν συγκεκριμενο εξοπλισμο σε συγκεκριμενες εκδοσεις μονο.

Οι αντιπροσωπειες εχουν κοινη γραμμη απο τον επισημο εισαγωγεα δε λεει ο καθενας τα δικα του..

Τωρα το να δωσεις λεφτα για τ αμαξι να το παρεις καινουριο και να το δωσεις καπου να στο ανοιξουν για να βαλεις αυτα που θες...δε θα το εκανα με τιποτα!!!

Ασε που οπως σου ειπαν η τιμη για ο,τι μπαινει μετα ειναι πολλαπλασια

Ισως θα πρεπει να κοιταξεις για αλλο αυτοκινητο εφοσον ο εξοπλισμος του συγκεκριμενου δε σε ικανοποιει ή να κανεις μια ερευνα σε εξουσιοδοτημενο σερβις, αν και σου λεω...να μπει τετοιο χερι (αν μπαινει) σε καινουριο αμαξι....δεν

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.