Jump to content
Chris_dIRE

Golf 7 Gte - (Με 1.5 Λίτ/100 Χλμ!) Συζήτηση για το νέο υβριδικό Golf

Recommended Posts

Δεν ξέρουμε αν τα υβριδικά είναι το μέλλον στην αυτοκίνηση. Το συγκεκριμένο μοντέλο πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αυτονομία για 50 χιλιόμετρα με ταχύτητες έως 130km/h, μέγιστη ιπποδύναμη 204ps, ροπή 250Nm και κατανάλωση από 1.5 λίτρα στα 100χλμ.

Μένει να δούμε το κόστος αγοράς. 

 

http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33048&subid=2&pubid=7365612

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Κόστος Αγοράς ενδεικτικό ?

Link to comment
Share on other sites

Κόστος Αγοράς ενδεικτικό ?

golf gte 37500 μόνο......τζάμπα. Όμως συγκρινόμενο με ένα gti performace τα +3500 ευρώ παραπάνω σε βάθος ελάχιστου χρόνου μηδενίζονται γιατί δεν έχει φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τα τέλη κυκλοφορίας είναι 0 και 1.5 l/100 καύσιμο. Οι μπαταρίες έχουν 8 χρόνια εγγύηση.

150 άλογα βενζίνη + 104 άλογα ηλεκτρικό μοτέρ μέσα στο σασμάν , δεν αθροίζονται όμως όλα γιατί υποψιάζομαι ότι προς το παρόν κάτι πρέπει να παίρνεις στο χέρι (μόνο σε DSG βγαίνει)γιατί η ροπή μόνο από το ηλεκτρικό είναι 35 κιλά και άλλα 25 κιλά η βενζίνη, οπότε με 60 κιλά ροπής κάτι θα κάνει κρακ...

 

Edited by Vassilis63
Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να οδηγήσω το e-Golf κάποια στιγμή, που είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και η εντύπωσή μου ήταν άριστη, πολλή ροπή - νιώθεις έντονο "τράβηγμα" από στάση και τελείως γραμμικό κ σαφώς αθόρυβο (έχει τεχνητό θόρυβο για να καταλαβαίνεις την ταχύτητα αλλά και για τους πεζούς). Πολύ καλή εμπειρία. Βέβαια μικρή αυτονομία και το κόστος τεράστιο.

Edited by PiNiOn
Link to comment
Share on other sites

Και πως να εμπιστευτείς να δώσεις τόσα χρήμματα όταν τα απλά vw έχουν βγάλει τόσα προβλήματα σε κινητήρα και κιβώτιο. Να γίνω πειραματόζωο και στα ηλεκτρικά και τις μπαταρίες  και με τις αμφιβόλου αξιοπιστίας εγγυήσεις της vw? Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω... Μετά απο καμιά δεκαετία που ίσως καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα νεότητας... Προς το παρον αναγκαστικά πετρέλαιο και ας "σερνόμουν...." 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Λογικό αυτο το μοντελο να απευθύνεται σε άτομα οικονομικως ευκαταστατα που αντι να παρουν μια BMW στα ιδια λεφτά να προτιμήσουν ισως το περισσότερο οικονομικό golf! 

Οπως ειπε ο φιλος αποπάνω πετρέλαιο και ας σερνομαστε. Διετη εγγύηση σε αμαξι 40κ ευρώ παρθένας τεχνολογίας ειναι σαν να αναβεις τσιγάρο σε διυλιστήριο

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγώ όσο και αν έχω αδυναμία στα vw στον θέμα αξιοπιστίας δεν τα έχω και πολυ ψηλά...πρόσφατα πήρα το τέταρτο σε σειρά vw με τον tsi πάνω και είμαι χεσμενος με αυτα που ακούω εδώ μέσα για βλάβες αλλά εν γνώση μου το πήρα.

Link to comment
Share on other sites

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον, το απώτερο όμως μέλλον.

Αυτονομία, βάρος, αργή φόρτιση μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που δεν δείχνουν να λύνονται την προσεχή πενταετία.

Μάλλον σε golden boys απευθύνονται και περισσότερο ως εταιρικά όπου κάθε απόγευμα τα βάζω στην πρίζα και τα οδηγώ το πρωί και ξανά πίσω στην εταιρεία.

Ίσως αν π.χ. τα φωτοβολταϊκά φτάσουν σε β.α. 60-70% μπορέσουν να βοηθήσουν λίγο σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά κι αυτό δεν προβλέπεται τα επόμενα 5 χρόνια.

Ακόμα και το κορυφαίο αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Tesla) πάσχει σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματα που ανέφερα.

Το άμεσο μέλλον για μένα - για αυτό και το επέλεξα - είναι το CNG. Ικανοποιητική αυτονομία, γρήγορο γέμισμα, λίγο βάρος και πάρα πολύ φθηνό.

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

απολυτο δικιο εχει ο  alej, και εγω μετα απο 1χρονο με αυτοκινητο  golf CNG πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση στο μεσοδιαστημα πριν γινουν τα ηλεκτρικα για το ευρυ κοινο.

 

τα αυτοκινητα πετρελαιου που ειναι πρωταθλητες στους επικινδυνους ρυπους, σιγα σιγα απομακρυνονται απο την αγορα,σε πολλες χωρες ηδη αποφασιστηκε η απαγορευση πωλησης diesel αυτοκινητων μετα απο σε μια δεκαετια, θα ακολουθησει και εδω ,οπως παντα καθυστερημενα ,και η ελλαδα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.