Jump to content
faniaros

Εξάρτηση Από Το Κινητό

Recommended Posts

Ξέρω ότι είναι θέμα που έχει συζητηθεί ήδη πολύ κ ότι πολλοί θα το βρείτε βαρετό, αλλά με αφορμή κάτι που παρατήρησα σήμερα, θέλω να το συζητήσουμε λίγο.

Βρέθηκα λοιπόν που λέτε σε μια στάση αστικού, στο κέντρο της πόλης να περιμένω έναν φίλο μου κ μέχρι να έρθει παρατηρούσα τη κυκλοφορία. Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι οι μισοί τουλάχιστον από τους οδηγούς είχαν κινητό στο χέρι! Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό όμως, είναι ότι ένα καλό ποσοστό από αυτούς δεν μιλούσαν, αλλά άκουσον άκουσον, έστελναν μήνυμα!!! Αυτοί οι "άνθρωποι", για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς, πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται τα δύο χέρια τους κ την απόλυτη συγκέντρωσή τους για να οδηγήσουν, αλλά θεωρούν ότι είναι τόσο ικανοί ώστε να μην χρειάζονται καν τα μάτια τους.

Συγκεκριμένα σήμερα, ένα ζώο, το οποίο θεώρησε έξυπνη ιδέα να στείλει μήνυμα την ώρα που οδηγεί σε στενό, στο κέντρο της πόλης, σε ώρα αιχμής, κόντεψε να χτυπήσει πεζό ο οποίος περνούσε το δρόμο κ ευτυχώς τελευταία στιγμή πρόλαβε κ έτρεξε... Με τρομάζει το γεγονός ότι δεν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μόνο εντός πόλης, όπου οι ταχύτητες είναι λίγα εκατοστά το δευτερόλεπτο, αλλά το βλέπω κ σε αυτοκινητόδρομους, όπου οι ταχύτητες φτάνουν τις δεκάδες, αν όχι εκατονταδες μέτρα το δευτερόλεπτο κ το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί ολέθριο...

Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι οι οποίοι βάζουν ένα μήνυμα πάνω από την ανθρώπινη ζωή κ ακεραιότητα...

Προσωπικά, μόλις μπω στο αυτοκίνητο, το κινητό συνδέεται με bluetooth κ μπαίνει στη κεντρική κονσόλα, όπου κ μένει μέχρι να σβήσει ο κινητήρας. Σας παρακαλώ να κάνετε το ίδιο για να μην έχουμε ατυχήματα εξ'αιτίας του κινητού...

Καλές γιορτές σε όλους!!

Edit: Να κ ένα σχετικό βίντεο από τη VW πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. https://youtu.be/R22WNkYKeo8

Edited by faniaros
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά τοποθετώ το κινητό κάτω από την κονσόλα, στον χώρο πίσω από το τασάκι δηλαδή, και πολλές φορές παίρνω τηλέφωνο ή στέλνω μηνύματα καθώς οδηγώ αλλά χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, π.χ. call my girlfriend on speaker, οπότε αυτόματα μπαίνει και σε ανοιχτή ακρόαση, όπως επίσης tell my girlfriend I'll be home in 15 minutes, το κινητό γράφει το μήνυμα και με ρωτάει αν είμαι έτοιμος να το στείλω, λέω yes ή yeah ή sure γενικά περιλαμβάνει άπειρους διαφορετικούς τρόπους συννενόησης και το μήνυμα φεύγει κανονικά, ή θέλω να κάνω μία διόρθωση οπότε απαντάω not yet, και μετά λέω edit message, το κινητό λέει ok, what would you like the message to say οπότε κάνω τη διόρθωση που θέλω, κτλ.  Ή έχω χαθεί και θέλω άμεσα οδηγίες για να πάω σπίτι, οπότε αντί να χρησιμοποιήσω το εργοστασιακό gps του αυτοκινήτου (μοντέλο 2007 που έπρεπε να κάτσεις να γράψεις εσύ που θες να πας), λέω στο κινητό I need directions to home και αμέσως ανοίγει google maps και με στέλνει σπίτι. Με φωνητικές εντολές μπορεί επίσης να μου βρει φαρμακεία, βενζινάδικα, να μου πει τον καιρό και άλλα πολλά. Οι λειτουργίες αυτές είναι μόνο στα αγγλικά αλλά δεν με ενοχλεί γιατί μου είναι σχεδόν μητρική γλώσσα. Οπότε με όλα αυτά, πρακτικά δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα και έτσι οδηγώ με απόλυτη ασφάλεια ενώ μου παρέχει πολύ μεγάλη άνεση και σιγουριά ανά πάσα στιγμή. Όποιος διαθέτει κινητό με δυνατότητα φωνητικών εντολών, κυρίως για να στέλνει μηνύματα μιας και αυτό είναι το πιό επικίνδυνο, ας το κάνει. Νομίζω πλέον τα περισσότερα smartphones παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εχω αφαιρεθεί και εγω πολλες φορες με το κινητο ειτε για επικοινωνία ειτε για να δω κατι στο odb!Προσπαθώ να το περιορίζω οσο μπορώ αφου αρκετες φορές δεν πρόσεξα αυτοκίνητα σε επιβράδυνση η απότομη αλλαγή πορείας απο αυτα!

Ευτυχώς και δοξα τον θεο δεν εχω συγκρουστεί για αυτον τον λογο και επειδή δεν θέλω μαχαίρι αυτες οι ενέργειες! Για αυτο εχω και το bluetooth handsfree αλλα και την βεντουζα.

Τουλάχιστον αν χρειαστει να μιλησω στο τηλ να μην αποπροσανατολιστω τοσο εύκολα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια έξυπνη και χιουμοριστική διαφήμιση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Νέα Ζηλανδία με σκοπό να αποτρέψει τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.