Jump to content
css03038

Golf Mk6 Caxa 122Hp Θόρυβος Εκκίνισης

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Έχω το κλασικό πρόβλημα θορύβου στην εκκίνηση. Διάβασα όλο το forum σχετικά με το θέμα αλλά δεν έβγαλα άκρη με το πρόβλημα και δεν βρήκα κάποια λογική αιτιολογία.

 

Το αμάξι όταν το βάζω μπροστά κάθε πρωί δεν έχει θέμα. όταν το βάζω μετά από δυο μέρες ή μετά από τρεις μέρες πάλι δεν έχει τίποτα.Από την τέταρτη μέρα και μετά ακινησίας όταν το βάζω μπροστά νομίζω θα σπάσουν όλα. Ο έντονος μεταλλικός θόρυβος γκρρρρ για τα πρώτα 5-10 δευτερόλεπτα και πολύ χαλαρός για τα επόμενο λεπτό με παίρνει το κεφάλι.

 

Τώρα αναρωτιέμαι και λέω. Δεν μπορεί να έχει πρόβλημα η καδένα γιατί αν ήταν χαλαρή θα ακουγόταν σε κάθε εκκίνηση και πιθανόν κατά την διάρκεια οδήγησης. Επίσης δεν είναι σίγουρο το ότι είναι κρύο γιατί δεν μου το κάνει στις δύο μέρες ακινησίας αλλά στην τέταρτη και μετά. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως στεγνώνει από λάδια και χτυπάει μέχρι να σηκώσει. Άρα δεν χρειάζεται να αλλάξω ουτε καδένα ούτε γλυσιέρες κλπ. Απλά μάλλον κάτι πρέπει να γίνει να μην στεγνώνει το λάδι. Σωστά; Κάποιος μηχανικός με είπε πως τα ελατήρια των βαλβίδων είναι μέσα σε κάτι "βαρελάκια" τα οποία πρέπει να κρατάν το λάδι τους αλλά με τον καιρό χαλάν κάτι τσιμουχάκια που έχουν και στραγγίζουν. Η πιο οικονομική λύση είναι σίγουρα να κατεβαίνω κάθε δυο-τρεις μέρες να το βάζω μπρος αλλά τυχαίνει και λείπω μερικές φορές και όταν το βάζω μπρος είναι αυτό που κάθεσαι και σφίγγεσαι και λες τώρα τι θα γίνει;;;

 

Χρησιμοποιώ λάδια Castrol Longlife 5W30. Μήπως θέλω πιο χοντρά λάδια να μην στραγγίζουν τόσο εύκολα;;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή τεντωτηρα και καδενας να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Και φυσικά ΔΕΝ αλλάζεις λάδι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή τεντωτηρα και καδενας να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Και φυσικά ΔΕΝ αλλάζεις λάδι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι αλλά η λογική λέει πως πάλι δεν θα αλλάξει κάτι γιατί πάλι θα στραγγίζει το λάδι και πάλι σε κάποιες χιλιάδες χλμ θα χτυπάει. Αν είχε πρόβλημα η καδένα θα έπρεπε να είχε συνέχεια και όχι μετά τις τέσσερις μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Γεια,επειδή και μένα το κανει σε παρόμοια φάση με σενα εγώ θα το άφησω έτσι μιας και πιστεύω πως αν είχε πρόβλημα θα το έκανε συνέχεια.Απλά θα περιμένω να το κανει σε μεγαλύτερη συχνότητα για να την αλλάξω.Επίσης όπως με συμβούλεψε και ένας από εδώ θα περιμένω στα 100000 μήπως και την αλλάξω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.