Jump to content
ΝΤΙΑΝΑ

Αλλαγή καδένας

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Έχω ένα Polo Tsi 1.2 του 2011. Πρόσφατα μου άναψαν 3 ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκίνητου.Το πρώτο είναι σαν ένα βρυσάκι, το δεύτερο είναι το αντισπίτ και το τρίτο είναι η πίεση των ελαστικών. Πήγα στην αντιπροσωπεια και μου είπαν ότι θέλει αλλαγή καδένας. Μονο για να το ανοίξουν μου ζήτησαν 160€ χωρίς τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν.  Μέτα το πήγα σε ένα συνοικιακό συνεργείο αυτοκινήτων. Μου είπαν το ίδιο πράγμα. Μου ζήτησαν 450€ μαζί με τα εργατικά χέρια και αλλαγή μπαταρίας. Η τιμή σαν φαίνεται φυσιολογική; H καδένα ξέρω ότι δεν αλλάζει. Τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει. Έχω κάνει 55.000 χλμ. Απλά φοβάμαι σαν γυναίκα που είμαι μήπως θέλουν να με κοροϊδέψουν επειδή εγώ είμαι άσχετη σε αυτά. Τόσο ακριβή είναι η καδένα;

Link to comment
Share on other sites

Γύρω στα 150€-180€ το σετ έκανε προ 2 ετών που είχα ρωτήσει. Για να το διαπιστώσεις η ίδια, θα πας σε μια οποιαδήποτε αντιπροσωπεία με την άδεια κυκλοφορίας σου και θα ζητησεις το σετ καδένας ως ανταλλακτικό, να δεις ποσό κοστίζει. Εργασία εμένα σε εξωτερικό συνεργείο μου ειπανε κανα 100€.

ΟΜΩΣ: Τα πολλά λαμπάκια σημαίνουν ότι η μπαταρία έχει θέμα. Αυτή θέλει πρώτα αλλαγή. Ενδεικτικα, μία bosch έχει 70-80€. Οπότε για εμένα άλλαξε συνεργείο επειγόντως. Άλλαξε μπαταρία καταρχήν που φαίνεται να έχει θέμα. Η καδένα πως προέκυψε;;; Όταν το εβαζες μπροστά γενικά σου έκανε θόρυβο για λίγα δευτερόλεπτα; Αν όχι, χλωμό να θες αλλαγή. Επίσης αν έγινε ζημιά, θα είχες πάρει τον κινητήρα στα "χέρια" που λέμε, θα είχε πηδήξει δόντι. Βγηκαν ελαττωματικες και τις αλλάζουμε προληπτικά όταν κάνουν θορυβο. Άρα δυστυχώς τις αλλάζουμε στα δικά μας, για να απαντήσω και σε αυτό το ερώτημα σου.

Για μένα φυγε τρέχοντας από το συνεργείο και πήγαινε αλλού. Ξεκινας με μπαταρία και βλέπεις. Αν χρειαστεί η καδένα αλλαγή, να αλλάξεις και τα λάδια.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαξα πριν απο 1 μηνα καδενα. Ολα τα πολο απο 2010-2013 θελουν αλλαγη, οποτε δεν ακουγεται κατι απιθανο.

Καδενα 180 ευρω αυθεντικη απο VW (ανανεωμενο σετ που θεωρητικα δεν ξαναβγαζει προβλημα). Να τονισεις να ειναι απο την αντιπροσωπεια, οχι ιμιτασιον.

Εργασια 150

λαδια - φιλτρο λαδιου 60

ενα σωληνακι  κτλ γυρω στα 500.

Λαδια θα χρειαστουν οπως ειπε ο man, 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.