Jump to content
gorteo

Μυρωδια μουχλας

Recommended Posts

Καλημερα,

Εχω ενα Golf tsi του 09'. Μετα απο ενα βιολογικο καθαρισμο του αυτοκινητου το αμαξι αρχισε να μυριζει πολυ εντονα μουχλα. Αυτο εγινε πριν περιπου 6-7 μηνες.

Σκεφτηκα οτι δεν στεγνωσε καλα. Το αμαξι στην προσπαθεια να ξεμυρισει εχει κανει αλλους 2 βιολογικους και εχει στεγνωση κανονικα αλλα η μυρωδια δεν λεει να φυγει.

Απολυμανση του air condition εχει γινει χωρις αποτελεσμα. Ελεγχος υγρων για διαρροες εχει γινει αλλα δεν χανει απο καπου. Νερα δεν παιρνει το αμαξι το εχω τσεκαρει με πιεστικο.

Ειμαι σε απογνωση γιατι το αμαξι μυριζει ασχημα. Να το ξαναπαω για βιολογικο? δεν ξερω τι να κανω

Να πω οτι δεν μπορω να προσδιορισω απο που ερχεται η μυρωδια.

Ειμαι στην θεσσαλονικη και αν ξερετε καποιον επαγγελματια που μπορει να με βοηθησει πειτε μου.

Ευχαριστω

 

Link to comment
Share on other sites

Για να υπάρχει μούχλα σημαίνει πως υπάρχει υγρασία σε κάποιο σημείο μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν μπορεί να στεγνώσει. Κάνε μία προσπάθεια να αφήσεις το αμάξι σου με ανοιχτά παράθυρα τώρα που έχει ζέστη και ρίξε και τα πίσω καθίσματα να παίρνει αέρα και το πορτ μπαγκάζ.( αν έχεις κάποιο κλειστό χώρο). Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις απο τα jumbo κάτι σακουλάκια που τραβάνε την υγρασία, πάρε καμία δεκαριά και βάλε κάτω από τα καθίσματα και γενικά βάλε όπου νομίζεις. Η ύπαρξη της μούχλας κάνει κακό και στον άνθρωπο (αναπνευστικά προβλήματα)

Link to comment
Share on other sites

Το εχω κανει φιλε μου. Το αμαξι το εχω αφησει πολλες φορες ολη την ημερα με ανοιχτα παραθυρα και πορτ μπαγκαζ. Ξεμυριζει και μετα οταν παραμενει κλειστο κανα δυο μερες ξαναμυριζει.

Μυριζουν και τα ρουχα (παντελονι και πλατη) αλλα τα καθισματα ειναι στεγνα. Δεν μπορω να καταλαβω που εχει υγρασια. Μεχρι και την ρεζερβα εβγαλα να στεγνωσει. Πολυ φοβαμαι μηπως ειναι κατω απο το πατωμα του οδηγου. Δεν ξερω που να το παω το αμαξι να το κοιταξουν γιατι με τουσ βιολογικους μου φαινετε ειναι πεταμενα λεφτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σήκωσε το και δες αν υπάρχουν οι λαστιχένιες τάπες στο σασί.

Μπορεί να λείπουν και να έχει βραχεί η μόνωση Που Υπάρχει κάτω από την μοκέτα.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα κοιταξα και αυτα. Το αμαξι πριν δεν μυριζε. Μετα το βιολογικο αρχισε να μυριζει προφανως αφου δεν στεγνωσε σωστα. Αλλα εχουνε περασει 6-7 μηνες απο αυτο και αλλοι 2 βιολογικοι με σωστο στεγνωμα αλλα τζιφος!

Link to comment
Share on other sites

Εκτος απο τα φακελακια για να τραβηξουνε την υγρασια (που θα το κανω) γνωριζει κανεις καποιον επαγγελματια που να μπορει να βοηθησει? (Θεσσαλονικη)

Edited by gorteo
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πας σε ένα super market κ εκεί που έχει ήδη για μαγειρική να πάρεις ένα κουτάκι baking soda. Άνοιξέ το κ βάλτο μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό θα εξαφανίσει την μυρωδιά της μούχλας αλλά μέχρι εκεί, θα πρέπει να το αντικαθιστάς κάθε 2-3 μήνες αλλά είναι ανέξοδο. Για να φύγει τελείως πρέπει να ψάξεις κ να βρεις την αιτία όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.