Jump to content
Chriss

θορυβος στην αλλαγη ταχυτητων..

Recommended Posts

Καλημερα ειμαι νεο μελος στο forum κ ηθελα τη βοηθεια σας για ενα θορυβο που ακουω στο Tiguan στην αλλαγη ταχυτητων απο 2α σε 3η κ καμια φορα σε σαμαρακι του δρομου. ο θορυβος ειναι μεταλλικος κ στιγμιαιος.. αν εχει συμβει σε καποιον.. Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Οχι ακριβώς ειναι μεταλλικός ήχος κ χθες έπαιζα με το συμπλεχτη ενώ είχα ταχύτητα μέσα κ οπότε το άφηνα εκανε το θόρυβο την ωρα δλδ που κομπλάρει στην ουσία η ταχύτητα..

Link to comment
Share on other sites

 Εαν ειναι οπως τα λες ,ειναι μαλλον το ρουλεμαν απο το σετ συμπλεκτη.Οταν πατας σταματαει και οταν αφηνεις αρχιζει το ζικ ζικ.....Ποσα χλμ εχεις στο κοντερ;

(Ελπιζω να μην ειναι εντος του κιβωτιου γιατι παμε απο ελεγχο στην σταθμη βαλβολινων,αλλαγη και ποιος ξερει τι αλλο...)

Edited by Abba
Link to comment
Share on other sites

Εχει 83000χλμ στην αλλαγή ακούγεται δεν ειναι συνεχόμενο όταν αφήνω το συμπλέκτη, ειναι στιγμιαίο.. Δεν ξερω.. Σαν να ειναι την ωρα κουμπώνει η ταχύτητα στο δίσκο πλατό..

Link to comment
Share on other sites

Στο κιβωτιο ,δυο ειναι οι συνηθεις υποπτοι για περιεργους θορυβους,α)κατι απο το σετ δισκου-πλατω-ρουλεμαν Η β) βαλβολινες παλιες(εαν περνει βαλβολινες,καποια κιβωτια περνουν λαδια).Οταν ειναι στο α' κανει συνεχομενους θορυβους στο ρουλεμαν εαν μιλαμε για φθορα που μολις αρχισε Η απλως δεν τραβαει το αμαξι.Εαν ειναι στο β' κανει στιγμιαιους θορυβους μονο οταν εχει παλιωσει η βαλβολινη/λαδια του κιβωτιου και επακολουθει σκληρο κουμπωμα στις ταχυτητες ( σε μερικους μεχρι και να την κλοτσαει εξω),δεν εχει δηλαδη την βουτιρενια αισθηση.Εαν "κοψουν " εντελως τοτε το κιβωτιο θα αρχισει να βουιζει,πραγμα που δεν το θελει κανενας να το ακουσει γιατι εχουν αρπαξει τα συγχρονιζε,κοινως το εκαψε.Κανε εναν κοπο και κοιτα βαλβολινες.Εαν δεν εχεις αλλαξει σε τοσα χλμ,αλλαξε τες.Δεν εχει σημασια για ποσα χλμ λεει ο κατασκευαστης,δεν μπορει να υπολογισει επακριβως την χρηση του οχηματος ποτε.Εγω εβαλα π.χ. βαλβολινες για 300k χλμ αλλα σιγα μην τις αφησω τοσο.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον απο αυτα που λες το β θα κοιτάξω γιατι η αλήθεια ειναι οτι δεν εχει τη βουτιρενια αίσθηση ειδικά πρώτη δευτερα κ ο θόρυβος ειναι στιγμιαίος.. Θα κοιτάξω να αλλάξω βαλβολίνες κ ελπίζω να σταματήσει.. Ευχαριστω πολυ..

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ εδώ και αρκετό καιρό. Δεν το κάνει συνέχεια γι αυτό και στο σέρβις δεν κατάφεραν να τον ακούσουν. Είναι σύντομος μεταλλικός ήχος κατά τη αλλαγή από 1η σε 2α ή 3η που τον καταλαβαίνω στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας δώσει τα φώτα του.

Edited by prokoz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.