kosigal Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Γειά σας παιδιά ήθελα την γνώμη σας έχει αλλάξει κανείς το παραφλου στο αμάξι τού;;;; νομίζω ότι μετά από κάποια χρόνια πρέπει να γίνεται μία αλλαγή συνέχεια σε κίνηση και θερμοκρασίες αυτά τα νερά.... Ρώτησα αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν αλλάζονται σε κάποια χιλιόμετρα είναι στην κρίση του κάθε ιδιοκτήτη..... οπότε εγώ που το σκέφτομαι Ρώτησα και τιμή 18€ το λίτρο και πέρνει σχεδόν 3 λιτρα....να βάλω αυτά ή έχετε βάλει εσείς κάτι πιό καλό;;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAF JOHN Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Εγώ πρόσφατα άλλαξα αντλία νερού και έγινε η αλλαγή αλλά δεν έβαλα 3 λίτρα g12 και πόσο μάλλον δεν κάνει 18 ευρώ (έλεος αυτή η αντιπροσωπία). Το G12 το πήρα 7,30 απλά δεν θυμάμαι αν ήταν συσκευασία 1 ή 1,5 λίτρου και βέβαια μετά συμπληρώνεις με το νεράκι. Όσο για το αν χρίζουν αλλαγή σε κάποια χιλιόμετρα αυτό δεν το ξέρω... Πάντως σε κανένα αυτοκίνητο δεν έχω αλλάξει ποτέ παρά μόνο αν προέκυπτε κανένας καμένος θερμοστάτης ή κανένα σπασμένο ψυγείο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vassilis63 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 17 λεπτά πριν , RAF JOHN said: .Όσο για το αν χρίζουν αλλαγή σε κάποια χιλιόμετρα αυτό δεν το ξέρω... Πάντως σε κανένα αυτοκίνητο δεν έχω αλλάξει ποτέ παρά μόνο αν προέκυπτε κανένας καμένος θερμοστάτης ή κανένα σπασμένο ψυγείο. Το αντιψυκτικό θέλει ολοκληρωτική αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια και ξέπλυμα με απεσταγμένο νερό όχι τόσο επειδή ελαττώνονται οι αντιψυκτικές του ιδιότητες (αν πάει από το -35 στο -15 δεν χάλασε και ο κόσμος) , αλλά με το καιρό αλλάζει το ΡΗ του και γίνεται όξινο με αποτέλεσμα να αρχίζει να "τρώει" διάφορα μέταλλα. Στην αρχή οι πρώτες που την πατάνε είναι οι φλάτζες , ακολουθεί η αντλία νερού και έπεται συνέχεια... Ένας συχνός έλεγχος με βολτόμετρο είναι χρήσιμος για να δούμε πόσο έχει προχωρήσει η ηλεκτρόλυση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsikis007 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Πρώτα από όλα θα αγοράσεις ένα όργανο μέτρησης αντιψυκτικού. Σαν και αυτό (και εγώ το ίδιο έχω ): http://eshop.carner.gr/organa-metrhshs-antipsyktikoy-kai-batarias-39504 Μετά ψάξε στο βιβλιαράκι του Ι.Χ σου πόσους βαθμούς πρέπει να είναι το αντιψυκτικό και μέτρησε το. Δεν είναι καιρός για χορηγίες. Στην δικιά μου περίπτωση το βιβλιαράκι γράφει ότι είναι για -17 °C. Το είχα μέτρηση όταν ήταν καινούργιο το ΙΧ (2008). Κάθε χρόνο το τσεκάρω. Μέχρι στιγμής είναι ok. Οι αναλογίες είναι για το δικό μου πάντα: Α. 50%αντιψυκτικό + 50% νερό = -35°C. Β.30% αντιψυκτικό + 70% νερό = -17 °C. Αγοράζω πάντα γνήσιο αντιψυκτικό αλλά το φτιάχνω μόνος μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vassilis63 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 59 λεπτά πριν , tsikis007 said: Πρώτα από όλα θα αγοράσεις ένα όργανο μέτρησης αντιψυκτικού. Σαν και αυτό (και εγώ το ίδιο έχω ): http://eshop.carner.gr/organa-metrhshs-antipsyktikoy-kai-batarias-39504 Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά με αυτό θα δει μόνο τους βαθμούς και όχι πόσο προχωρημένη είναι ή όχι η ηλεκτρόλυση. Κάποιοι με αυτό το όργανο (ονόματα δεν λέμε) μετρούσαν μετά από 3-4 χρόνια και έβλεπαν ότι αντί για -35 C είχε πάει στο -20C, έβγαζαν λοιπόν το νερό από το παγουράκι και στη θέση του έβαζαν αδιάλυτο αντιψυκτικό με αποτέλεσμα το οργανάκι να δείχνει κάπου -30 , οπότε όλα καλά? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsikis007 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 22 λεπτά πριν , Vassilis63 said: Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά με αυτό θα δει μόνο τους βαθμούς και όχι πόσο προχωρημένη είναι ή όχι η ηλεκτρόλυση. Κάποιοι με αυτό το όργανο (ονόματα δεν λέμε) μετρούσαν μετά από 3-4 χρόνια και έβλεπαν ότι αντί για -35 C είχε πάει στο -20C, έβγαζαν λοιπόν το νερό από το παγουράκι και στη θέση του έβαζαν αδιάλυτο αντιψυκτικό με αποτέλεσμα το οργανάκι να δείχνει κάπου -30 , οπότε όλα καλά? Μετράω πάντα από το ψυγείο και συμπληρώνω ΠΑΝΤΑ στο παγούρι αντιψυκτικό αραιωμένο για -17 °C . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vassilis63 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 58 λεπτά πριν , tsikis007 said: Μετράω πάντα από το ψυγείο και συμπληρώνω ΠΑΝΤΑ στο παγούρι αντιψυκτικό αραιωμένο για -17 °C . Η διαφωνία μου δεν είναι αν κάνεις καλά τη μέτρηση ή όχι, (καλά την κάνεις) . Διάβασες πιο πάνω που έγραψα ότι θέλει αλλαγή το ψυκτικό γιατί αν έχει προχωρήσει η ηλεκτρόλυση το ψυκτικό γίνεται οξύ και διαβρώνει μέταλλα? (το βιντεάκι το είδες όλο, για να καταλάβεις σε τι ακριβώς αναφέρομαι?) Ένας λοιπόν που θέλει να ελέγξει αν το ψυκτικό του είναι ασφαλές το οργανάκι αυτό είναι εντελώς άχρηστο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
queen Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Αυτό ισχύει. Το αντιψυκτικό ξεκινάει αλκαλικό κ περιέχει πρόσθετα που προστατεύουν τα μέταλλα από την διάβρωση κ το κρατάνε αλκαλικό. Αυτά όμως τα πρόσθετα δεν αντέχουν για πάντα με αποτέλεσμα το αντιψυκτικό να γίνεται σιγά σιγά όξινο κ να ξεκινά η διάβρωση των μετάλλων. Μπορεί κανείς να μετρήσει εύκολα το pH, με πεχάμετρο ή πεχαμερικές ταινίες που είναι πολύ φθηνές. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosigal Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Σάς ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας παιδιά....θα πέσει ενημέρωση στο τι θα κάνω μόλις γυρίσω από διακοπές Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosigal Posted August 18, 2016 Author Report Share Posted August 18, 2016 Γυρισα και είπα να πάω να το δω όπως μου ειπατε.... χαμός δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό ο μηχανικός μου 29 ανοίγει.... οπότε αφού με έτρωγε ή τσέπη μου πήγα αντιπροσωπεία....εκεί αλλάξανε το παραφλου 1.5 λίτρο με απιονισμενο νερό 4λιτρα αυτή ήταν η αναλογία που έπρεπε να μπεί μου είπαν... κόστος 40€ μαζί με εργασία.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
professor Posted August 19, 2016 Report Share Posted August 19, 2016 (edited) Το είδες με τα μάτια σου το απιονισμένο νερό?? Αν ναι όλα καλά!!Είσαι οκ. Edited August 19, 2016 by professor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosigal Posted August 19, 2016 Author Report Share Posted August 19, 2016 Ναι φίλε ήμουν από πάνω τους σαν γεράκι..... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cjgeorgio Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Εγώ άλλαξα παραφλού στο αυτοκίνητό μου. Ο μάστορας το τράβηξε με σύριγγα και δεν ξεβίδωσε την τάπα ώστε να βγει μόνο του. Έκανε καλά ή όχι;Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takpanos Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Εγώ άλλαξα παραφλού στο αυτοκίνητό μου. Ο μάστορας το τράβηξε με σύριγγα και δεν ξεβίδωσε την τάπα ώστε να βγει μόνο του. Έκανε καλά ή όχι;Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Το σωστο ειναι απο την ταπα. Οτι και να κανεις μενει παλιο μεσα εκτος αν το ξανααδειασεις σε καμια βδομαδα ωστε να εχει αναμιχθει το παλιο με το καινουριο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Κολλαρο ψυγειου αδειασμα, γεμισμα με απ. Νερο , αδειασμα και g13+απ. Νερο και μετρηση με διαθλασιμετρο να ερθει στη σωστη αναλογια.Η σωστη δουλεια κοστιζει και θελει χρονο.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiNiOn Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 1 hour ago , nikdev said: Η σωστη δουλεια κοστιζει και θελει χρονο. Αυτό ξαναπέσ το, λίγοι δίνουν βάση στο θέμα αυτό και πολλά τα θέματα που μπορούν να προκύψουν από κει κ πέρα..(αναμίξεις ασύμβατων, ηλεκτρολύσεις και και και) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cjgeorgio Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Βαριούνται να κάνουν σωστή δουλειά.. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...