Jump to content
faniaros

Κομμάτια ελαστικού σε αυτοκινητόδρομο.

Recommended Posts

Παιδιά πολλή προσοχή στους αυτοκινητόδρομους. Δυστυχώς είναι συνηθισμένη εικόνα, δεν παύει όμως να είναι τρομερά επικίνδυνο. Εξηγώ σε τι αναφέρομαι. Μέσα σε μιά βδομάδα βρέθηκα δύο φορές αντιμέτωπος με την ίδια εικόνα. Στη πρώτη περίπτωση, βρίσκομαι επί τμήματος της Ιόνιας οδού, κινούμαι με περίπου 120-130 στην αριστερή λωρίδα και επειδή έχω τελειώσει τη προσπέρασή μου, μπαίνω στη δεξια, ενώ στη δεύτερη στην Εγνατία, κινούμαι με 110-120 δεξιά, λίγο πριν με τα Γρεβενά, με κατεύθυνση προς το Γιάννενα και τις δύο φορές. Και στις δύο περιπτώσεις βρίσκομαι πάνω σε στροφή, όταν από το πουθενά, στη μέση της αριστερής λωρίδας βλέπω το πέλμα ενός ολόκληρου ελαστικού φορτηγού. Δανείζομαι μια εικόνα από το ιντερνετ για να καταλάβετε σε τι αναφέρομαι.

Olympia_Odos_tire-1.jpg

Αμέσως είπα ευτυχώς που δεν έτρεχα και μπόρεσα να αποφύγω τα χειρότερα. Αναρωτήθηκα ταυτόχρονα όμως, τι θα συνέβαινε αν έτρεχα παραπάνω, πολύ παραπάνω; Σίγουρα θα ήμουν στην αριστερή λωρίδα και άρα σίγουρα θα το χτυπούσα στη καλύτερη με μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο ή στη χειρότερη θα προσπαθούσα να το αποφύγω με πιθανώς μοιραία κατάληξη. Και αναρωτιέμαι, ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό; Ο οδηγός του φορτηγού που δεν το μάζεψε, η Εγνατία Οδός / Ιόνια Οδός η οποία μετά χαράς εισπράττει τα διόδια σε ημιτελή και επικίνδυνο δρόμο, χωρίς να φροντίζει τέτοιες περιπτώσεις ή αυτό το "κράτος" που επιτρέπει σε φορτηγά με αναγομωμένα λάστιχα να κυκλοφορούν, με αποτέλεσμα τέτοιες εικόνες; Ποιός θα με αποζημίωνε σε περίπτωση που το είχα χτυπήσει και είχε πάθει ζημιά το αυτοκίνητο; 

Θέλω απλά να καταλήξω στο ότι όλοι οι δρόμοι μας είναι επικίνδυνοι παιδιά και να προσέχετε όλοι πάρα πολύ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ρητό που μου λέει ο μπαμπάς μου από μικρός "πάω αργά γιατί βιάζομαι" ταιριάζει απόλυτα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 9/6/2016 at 5:03 ΜΜ, faniaros said:

ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό;

Οδηγός νταλίκας μπορεί και να μην ένιωσε το λάστιχο που έφυγε. Τα μαζεύει η ΕΟ, απλά δε γίνεται να είναι κατά μήκος του δρόμου όλο το 24ωρο. Ελαστικά φορτηγών σκάνε σε όλες χώρες του κόσμου, ακόμα και στην αυστηρή ΕΕ και ΗΠΑ.
Για αποζημίωση; Κανείς! Θα σου έλεγαν για να μην πρόλαβες να αντιδράσεις, σημαίνει ότι έτρεχες παραπάνω. Εγνατία Οδός είναι από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη. Είναι σχεδιασμένη να υπάρχει ορατότητα για αντικείμενα μπροστά και με όρια ταχύτητας που τοποθετίθηκαν να μπορείς να τα αποφεύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.