Jump to content
giannis_vag90

Golf 5/6 1.4 Tsi - Πρόβλημα με κύλινδρο/πιστόνι (Ανακατασκευή Μοτέρ - Επισκευή) [ΒΜΥ-BLG-CAVD]

Recommended Posts

εάν πρέπει να αλλαχτει πιστόνι μετά από αλλαγή καδένας κατα 99% ο μηχανικός σου έκανε λαλακία δεν το χρόνισε σωστά και οι βαλβίδες χτύπησαν πιστόνι.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για ενδιαφέρων σας ... τελικά έχει με πιστόνια η μηχανή ! Το ερώτημα τώρα είναι : ρεκτιφιέ η μεταχειρισμένο μοτέρ ; 

Link to comment
Share on other sites

Εχεις φθορα στον κυλινδρο?

Γινε πιο περιγραφικος

 

Σταλθηκε απο το Samsung Tablet μου

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πες να σου μετρησουν το στροφαλο και τον κυλινδρο.
Δεν ειναι ασπρο μαυρο, πρεπει να τα καταγραψεις για να δεις τι συμφερει

Σταλθηκε απο το Samsung Tablet μου

Link to comment
Share on other sites

συνήθως είναι καλυτερα ερευνα αγοράς για άλλο μοτερ, αν είναι επιβεβαιωμένα απο τρακαρισμένο αμάξι, ακόμα καλύτερα, αλλα εξαρταται επίσης απο τη ζημιά, πχ για μια χτυπημένη βαλβίδα, δεν αξιζει αλλαγη μοτερ. Μια βαλβίδα κανει 5 ευρω.

Το θεμα είναι να είναι τιμιος αυτος που έχει το συνεργείο και να κανει μια σωστή ενημέρωση του πελάτη. Αν είναι απατεωνας μπορεί να σε κοροιδεψει ανα πασα ωρα.

Μια δικλίδα ασφαλείας είναι να ζητήσεις όλα τα φθαρμένα ανταλλακτικά που θα αντικαταστήσει απο το αυτοκίνητο και να είσαι παρών (διακριτικά) όταν τα βγάλει. 

Αυτο που δείχνεις στη φωτογραφία είναι τα μέταλα της μπιέλας? Αυτη η ζημια πιθανον να προκύψει επειδή το ξεχασες χωρις λαδι, ή έβαλες τελείως ακαταλληλο λάδι ή χτύπησε πιστόνι - βαλβίδα, στράβωσε η βαλβίδα και ζορίστηκαν και τα μέταλά της μπίελας απο το φορτίο. Απο το ζόρισμα αυτο μπορει να προκληθεί και "σκαψιμο" στα χιτώνια με αποτελεσμα να σκαμπιλίζει και το πιστόνι. Μπορει επίσης να έχει στραβώσει και η μπιέλα. Ζόρισμα σε μέταλλα μιας μπιέλας σημαίνει επίσης οτι  θα πρεπει επίσης να ελεγθούν τα διάκενα απο όλα τα μέταλλα  μπιελών και όλα τα μέταλλα στροφάλου (αυτο που είπε ο nic να σου μετρήσουν το στρόφαλο και τις μπιέλες). Γενικά όλα αυτά που προανέφερα είναι σοβαρές δουλειες και δίνω ένα ποσοστό 10% των συνεργείων να μπορεί να τις κάνει τέλεια, οπότε γι΄αυτο και συνήθως ψηφίζω άλλο μοτερ.

Edited by turbomaniac
Link to comment
Share on other sites

Δυσκολα να μην εχει αρπαξει το κομβιο του στροφαλου με τετοιο κουζινετο σε αυτην την κατασταση, 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως για αρκετό καιρό έβαζα λάθος λάδι 10.40 από λάθος ενημέρωση ! Κ στις δυο τελευταίες φορές που συμπλήρωσα λάδι έμαθα πως έπρεπε να βάζω 5.30 ! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια κ το ενδιαφέρον σας ! 

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω να εφταιξε τοσο το ιξωδες του λαδιου, οσο η χρηση και η συντηρηση που γινοταν στο αμαξι, αν θες πες μας αν εισαι ο 1ος ιδιοκτητης και τι χρηση συντηρηση του εκανες??

Πρωσοπικα παρομοια ζημια με την δικια σου την επαθα σε ατμοσφαιρικο μοτερ με 3 πρωτες αλλαγες λαδιων ανα 30000km και μετεπειτα ανα 10000km, και μετα τις 100000km ετρωγε το σκισιμο της ζωης του, με το που αρχισε να καιει λαδια 1 λιτρο στα 1000km, και καπου εκει χτυπησε κουζινετο γιατι το αφηνα χωρις λαδι μεχρι να αναψει λαμπακι για να συμπληρωσω.

Edited by dasauto
Link to comment
Share on other sites

Το αμάξι ήρθε από Γερμανία με 18000 χιλιόμετρα , ο πατέρας μου είχε μάντρα με αυτοκίνητα όποτε δεν παίζει να είναι κατεβασμένα τα χιλιόμετρα ! Κάποια στιγμή όντως άρχισα να συμπληρώνω λάδια μετά από 2000-4000 χιλιόμετρα ! Κ όντως το έχω αφήσει μέχρι να ανάψει το λαμπάκι ! Γενικός δεν είμαι άνθρωπος που θα το σκίσω το αμάξι στα γκάζια εκτός κ αν βγω σε εθνική ! 

Βρήκα ένα μοτέρ με 50000 χιλιόμετρα με 1500€ αλλά δεν ξέρω ποσό αξιόπιστο είναι ! 

Υπαρχει κάποιος που να γνωρίζει που μπορώ να βρω ένα μοτέρ ; 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago , dasauto said:

Δυσκολα να μην εχει αρπαξει το κομβιο του στροφαλου με τετοιο κουζινετο σε αυτην την κατασταση, 

Ακριβώς, γι΄αυτό του λέω να τσεκάρει στρόφαλο και κύλινδρο.

Αν και όπως τον βλέπω θα πάει για μοτέρ δεν νομίζω ν΄ασχοληθεί.

Link to comment
Share on other sites

1500 ευρω είναι υπερβολή.

ο κυπαρισσης έχει καλο στοκ σε ανταλλακτικά VAG, εσυ δε θελεις παρελκόμενα, κλπ, για να πληρώσεις ολόκληρη μετατροπή, το μόνο που θέλεις είναι  μπλόκ-κεφαλή.

δοκιμασε και στο γνωστό διαδικτυακό site με αγγελίες.

τέλος ένας καλός μηχανικός ή ανακύκλωση με διασυνδέσεις σε τρακαρισμένα απο τράπεζα, κλπ, μπορει να βρει κατι οικονομικό για την περίσταση.

γενικά πιστευω οτι με 500 ευρω θα βρεις σκετο μοτερ ευκολα και καινούργιο σχετικά, αλλά θέλει τρέξιμο και ψάξιμο.

το 10W40 αντι 5W30 μπορεί θεωρητικά να προκαλέσει πρόβλημα σε μακροχρόνια χρήση, αλλα δε πιστευω οτι ήταν μόνο εκεί το πρόβλημα.

Γενικά το θέμα λαδιού και πως συντηρούν οι αντιπροσωπειες ύστερα απο οδηγίες των κατασκευαστών δε με αφήνει και πολύ σύμφωνο και βλέπω και πολλά σχετικά με το δικό σου προβλήματα σε καινούργια αμάξια. Δε μπορει να αφήνουν αμαξι για 15000-30000 χλμ με τα ίδια φτηνά λάδια του 20αρικου το 4λιτρο, δε στεκει. Μπορει να γίνεται για λόγους μαρκετινγκ, κλπ ("τα δικά μας αμάξια δε χρειάζονται service"), αλλα εγω για 20000 χλμ θα εμπιστευόμουνα λάδι longlife επιπέδου mobil1 και πάνω (που έχει και 60 ευρω το 4λιτρο) και όχι λάδι του κ@λου, συγνωμη κι΄ολας... 

 

Edited by turbomaniac
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν βάζεις 10W40 αντί για 5W30, το πρόβλημα δεν είναι το ιξώδες, αλλά η προδιαγραφή, η οποία δεν είναι σίγουρα VW504/507 και πιθανότατα δεν θα ναι ούτε καν η VW502. Αν υπήρχε 10W40 με τη σωστή προδιαγραφή, δεν θα υπήρχε σημαντικό πρόβλημα.

Τα μοτέρ αυτά θέλουν ξεκάθαρα 504/507 κυρίως λόγω EU5 (βλέπε κρύα εκκίνηση με επιπλέον προ-ψεκασμούς).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια μικρή εισαγωγή λέγοντας ότι θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από το γκολφάκι που πήρα το 2009 (Golf VI - 160HP - μηχανικό κιβώτιο) αν δεν είχαν συμβεί αυτά που θα περιγράψω παρακάτω. Εύκολο στην οδήγηση, τέλεια φρένα, καλό κράτημα, προβλέψιμη οδική συμπεριφορά, ικανοποιητική δύναμη και γενικά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο... Τα λέω αυτά έχοντας οδηγήσει πολλές 'μάρκες' συμπεριλαμβανομένων και των : BMW, Saab, Toyota, Citroen, Seat, Hyundai, Lancia, Chevrolet, κτλ.

Βεβαίως μου "έτυχαν" όλες οι αναποδιές που περιγράφονται και στο φόρουμ αυτό και σε φόρουμ άλλων χωρών για τα γκολφ (αντλία νερού, καδένα-γρανάζι, μικροπροβλήματα με τα ηλεκτρικά και τελευταία τα πιστόνια). Πως γίνεται να "τυχαίνουν" σε όλους οι ίδιες βλάβες, είναι κάτι που μόνο μεταφυσικά μπορεί να εξηγηθεί. Για τη VW πάντως φαίνεται πως δεν τρέχει τίποτα.

Θα εστιάσω στο τελευταίο αφού ήταν και το πιο οδυνηρό οικονομικά και ψυχολογικά. Το καλοκαίρι είδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια το check engine. Μου είχε ανάψει ξανά το 2012 για λίγο και από τότε δεν το ξαναείδα. Τότε μου είχαν πει για πιθανή νοθεία στα καύσιμα. Τώρα επειδή το αυτοκίνητο δεν "έκοβε" όταν άναβε το λαμπάκι (όπως το 2012 που έπεφτε στις 1500 στροφές max), θεώρησα ότι πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα (μάλιστα ήμουν σε διακοπές και φούλαρα από άλλο βενζινάδικο από αυτό που έβαζα πάντα). Πήρα καλού κακού σε service και μου είπαν ότι μπορώ να το οδηγήσω αν έχει σβύσει το λαμπάκι και δεν "πέφτει" ο κινητήρας. Αυτό και έκανα.

2000 χιλιόμετρα μετά επιστρέφοντας στην Αθήνα, κι αφού είχα προσέξει μια μικρή μείωση στην απόδοση (σε μεγάλη ανηφόρα, χαμηλή ταχύτητα με δευτέρα μπούκωνε ασυνήθιστα και στο ταξίδι με την 6η σαν να μην επιτάχυνε όπως παλιά, αλλά στην συνήθη οδήγηση ήταν δύσκολο να δεις κάποια διαφορά), πήγα για έλεγχο σε συνεργείο που ασχολείται με VW (όχι εξουσιοδοτημένο) και μετά από τον τεστερ, μου είπαν για διακοπές στην καύση ενός κυλίνδρου. Ακολούθησαν αλλαγή πολλαπλασιαστή και μπουζί (ήταν και κοντά στην ώρα τους) και υποτίθεται ότι πήρα το αυτοκίνητο σαν λειτουργικό... Τις επόμενες μέρες το check engine έκανε πάλι την εμφάνισή του και - επειδή ήμουν και ψυλλιασμένος - έβλεπα ότι το αμάξι δεν τραβάει στο 100%, χωρίς ωστόσο να είμαι και σίγουρος. Σκεφτόμουν μάλιστα να κάνω έλεγχο κατά πόσο αποδίδει την απαιτούμενη ισχύ ή όχι. Αντί γι'αυτό "μου έκοψε" τελικά να ρωτήσω και αλλού. Και πήγα σε εξουσιοδοτημένο όπου το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να μετρήσουν πίεση στους κυλίνδρους...

Surprise!!! Ο ένας είχε τη μίση από τους άλλους τρεις! Η διάγνωση ήταν εύκολη, άλλωστε όπως έμαθα αργότερα όλα τα συνεργεία που ασχολούνται με tsi έχουν φάει ψωμάκι από αυτό το πρόβλημα... Σπασμένο πιστόνι, που επιβεβαιώθηκε όταν ανοίχτηκε η μηχανή (βλ. φωτό). Ευτυχώς δεν είχε κάτι άλλο εσωτερικά και αλλάχθηκαν όλα τα πιστόνια. Σημειώνω ότι και άλλο πιστόνι ήταν φθαρμένο αλλά χωρίς να έχει φύγει κομμάτι.

Το θέμα εδώ είναι το εξής. Το αυτοκίνητο απέκτησε το πρόβλημα σε ηλικά 8 ετών βέβαια, αλλά με μόλις κάτι παραπάνω από 100.000 χιλιόμετρα. Αλλαγές, tuning κτλ δεν είχαν γίνει και όλα τα service κι ό,τι μου υποδείκνυαν οι μηχανικοί ότι έπρεπε να κάνω το έκανα. Εκ των υστέρων είδα ότι ίσως ήμουν και τυχερός τελικά γιατί υπήρχαν άλλοι "τυχεροί" με πρόβλημα κοντά στα 10.000 κι όχι στα 100.000 που ήμουν εγώ. Πήγα λοιπόν στην εξυπηρέτηση της VW και έκανα μια συζήτηση με τον κύριο που μου υπέδειξαν, ο οποίος ευγενέστατα και υπομονετικά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου. Κι εδώ είναι το πρόβλημα... Αν εξέφραζε την άποψη της VW (που μόνο έτσι μπορεί να είναι), μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στα καύσιμα, που είναι νοθευμένα (χωρίς ωστόσο όπως μου είπε να μπορούν να το αποδείξουν). Στην ερώτηση γιατί αυτό συμβαίνει κι αλλού ή αν τα αυτοκίνητα της VW είναι τελικώς κατάλληλα για την ελληνική αγορά (με βάση αυτή την άποψη που εξέφρασε) δεν υπήρξε ουσιαστικά απάντηση πέρα από μια προτροπή για χρήση βενζίνης υψηλών οκτανίων στο μέλλον (100αρας).

Και φτάνουμε στο ζουμί... Ρώτησα τι μπορεί να κάνει η αντιπροσωπεία για μια βλάβη τόσο σοβαρή, που όπως κι αν το δει κανείς (με νοθευμένα ή μη καύσιμα) είναι πρόωρη. Με παρέπεμψε λοιπόν στις εκπτώσεις των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων και σε κάτι μικρό που θα μπορούσε "ίσως" να κάνει αφού διαγνωστεί το αυτοκίνητο. Μου είπε ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον παλιό και ότι στα παλιά δεν μπορεί να γίνει κάτι σημαντικό... Επειδή στο εξουσιοδοτημένο της VW που μίλησα (το μόνο που είχε προσιτή τιμή για την εργασία αυτή και μου φάνηκε αξιόπιστο) θα το έβαζαν πολύ αργά (μετά από 7-10 μέρες μου είπαν) και θα το κρατούσαν και τουλάχιστον άλλες τόσες και μάλιστα χωρίς να έχουν διαθέσιμα (τουλάχιστον όχι εξ'αρχής) αυτοκίνητο αντικατάστασης το πήγα σε γνωστό εξουσιοδοτημένο Skoda και το έχω ήδη στα χέρια μου - κι ελπίζω να τελείωσαν εδώ τα προβλήματά μου.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη δείχνει τόσο σεβασμό στους πελάτες της ώστε ενώ σε τόσους πολλούς "έτυχαν" τα ίδια προβλήματα, την κρίσιμη στιγμή (που ο πελάτης καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη) δεν συζητά καν να αφαιρέσει από το κόστος (ή να μειώσει δραστικά) το κέρδος της από τα προβληματικά ανταλλακτικά. Τελικά το κόστος του golf δεν ήταν 23 χιλιαρικάκια. Αν βάλει κανείς την 100αρα βενζίνη (μεγάλο κόστος σαν σύνολο στο τέλος κάθε χρόνου), τα "τυχαία" προβλήματα (εκτός από την αντλία νερού, τα άλλα τα πλήρωσα εξ'ολοκλήρου από την τσέπη μου), την απώλεια αξίας του αυτοκινήτου (μετά από εμπλοκές με συνεργεία για τέτοιου είδους βλάβες) κτλ δεν ξέρω αν τελικά έπρεπε να είχα δώσει κάτι παραπάνω στην αρχή για να πάρω κάτι άλλο με μικρότερο κόστος διατήρησης...(ή μάλλον ξέρω!)

Εξακολουθώ να είμαι fan του (λειτουργικού) Golf, αλλά από την εταιρεία έχω πολλά παράπονα και θεωρώ ότι με τέτοια αντιμετώπιση δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη για το μέλλον (νέα αγορά αυτοκινήτου, όταν έρθει η ώρα). Αν μου έλεγαν πχ ότι εφόσον το αυτοκίνητο είναι καλοδιατηρημένο και δεν είναι πειραγμένο, αναλαμβάνουμε την κάλυψη των ανταλλακτικών σε τιμή κόστους και τσοντάρουμε από το λογαριασμό (που έχουν για τέτοιες περιπτώσεις, μου το είπαν οι ίδιοι) ένα μέρος της εργασίας θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δεν περίμενα πλήρη κάλυψη σε αυτοκίνητο τόσο μακριά από την εγγύηση, αλλά για τέτοιες βλάβες θα έπρεπε να είναι πιο large κι όχι απλώς να μου πουλήσουν ανταλλακτικά με μια ασαφή υπόσχεση για κάποια πολύ μικρή έκπτωση.

Γιατί τα έγραψα όλα αυτά; Επειδή κι εγώ θα ήθελα να είχα διαβάσει εμπειρίες άλλων ταλαιπωρημένων πριν αγοράσω. Δυστυχώς ήταν στην αρχή το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν υπήρχαν επαρκή δείγματα γραφής. Τέλος να πω για την ιστορία και τις τιμές που βρήκα από 'δω κι από 'κει...

Σε συνεργείο με εμπειρία σε τέτοιες δουλειές, που ασχολείται (αλλά όχι ως εξουσιοδοτημένο) με αυτοκίνητα του group η τιμή ήταν στα 2000 για 4 πιστόνια (+ ό,τι βγει εξτρά)

Σε κεντρικό εξουσιοδοτημένο με την προϋπόθεση ότι το μόνο πρόβλημα ήταν ένα πιστόνι,  γύρω στα 3500!!! και σίγουρα όχι λιγότερα από 3000, όπως μου είπαν τηλεφωνικά (για αλλαγή 4 πιστονιών).

Στο εξουσιοδοτημένο που επέλεξα μου είχαν πει 2200-2300 (+ό,τι άλλο βγει) - πάντα για 4 πιστόνια

Σ'αυτό που τελικά το ανέθεσα η αρχική εκτίμηση ήταν 2300 (4 πιστόνια) και η τελική τιμή +250. Τελικά έδωσα γύρω στα 2750+ αλλάζοντας και 2 βάσεις, που μου είπαν ότι ήταν κοντά στο τέλος της ζωής τους (η αλλαγή κρίθηκε προαιρετική, αλλά την έκανα).

DSC_0466b.jpg

Edited by pzogr
η εικόνα έκρυβε το κείμενο
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδιά...!!!νεος στο club και θελω να πω το προβλημα π αντιμετωπίζω...!!!το αυτοκίνητο μου (golf 6 160ps) πολλές φορές την ωρα π βάζω μπρος μ σβήνει...!!’δεν κρατάει ρελαντί..!!!ρετατι!!!2-3 φορές μ εχει σβήσει και εν κίνηση!!!αυτο μπορει να μ τ κανει 2 μερες συνεχόμενα μπορει και 1 φορά τ μήνα...!!!δεν ξερω τι να κανω...εχω και σέρβις  σε 1500 χιλιόμετρα..!!!θελω να τελειώσω με αυτο το θέμα...!!3 φορές εχω παει συνεργείο και στην Volkswagen και σε γνωστό....!!ο εγκέφαλος δεν δείχνει τπτ και δεν μπόρεσαν να βρουν τπτ...!!!καποια ιδέα τ μπορει να ειναι;;;ευχαριστω πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Έφθασε η ώρα που θα πω και εγώ την "ιστοριούλα" μου.

 

Τους τελευτείους μήνες το αυτοκίνητο (Golf v tsi 140 bmy) μου έκανε κάποια κόλπα. Ξεκινόντας το αυτοκίνητο έκανε κάποια σκαμπανεβάσματα στο afr (13.00-17.00) ανα διαστήματα όχι συνέχεια ένιωθα-άκουγα την μηχανή ότι πηγαινοαίρχετουν από τους κραδασμούς. Για κάποιο λόγο το αμέλισα πάνω στον ενθουσιαζμό μου (έχοντας τελειώσει το hybrid stage). Επίσης παρατηρούσα ότι σε μικρές ταχύτητες (1η, 2α, 3η) κρατόντας σταθερό το γκάζι κάτω από 2.500rpm έκανε τα ίδια σκαμπανευάσματα.

 

Καθώς έτρεχα για δουλειές και άλλες προσωπικές υποχρεώσεις, επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο πρίν 2-3 μέρες και του έριξα μια καλύτερη ματιά με vag com. Παρατήρησα ότι ενώ έκανε τα σκαμπανευάσματα παράλληλα είχαμε και μπόλικα missfire και συγκεκριμένα τα 3/4 από αυτά ήτανε στον 2ο κύλινδρο.

Αποφάσισα λοιπόν μετά από λίγο ψάξιμο και ρωτώντας δεξιά-αριστερά να κάνω μια συμπίεση και να βγάλω τα μπεκ για έλεγχο.

Ξεκινώντας λοιπόν να βγάζουμε τους πολλα/στες και μετά τα μπουζι. Βγάζοντας το 1ο όλα καλά, βγάζουμε το 2ο ακόμη καλύτερα και από το 1ο (και αυτό με παραξένεψε καθώς σχεδόν όλα τα missfires προέρχονταν από το συγκεκριμένο κύλινδρο), βγάζουμε το 3ο το ίδιο με το 1ο, βγάζοντας το 4ο είδαμε ότι ήταν κατάμαυρο. Ρίχνουμε λίγο φως στον κύλινδρο και είδαμε ότι είχε αρκετό λάδι μέσα (βουαλαααα).

Ξεκινήσαμε να ξυλώνουμε εισαγωγή κ.τ.λ για να βγάλουμε τα μπεκ. Καθώς βγάλαμε την πολλαπλή εισαγωγής παρατηρούμε και εκεί μέσα λάδι. Λέω τι στο καλό καμιά τουρμπίνα θα είναι και την γλιτώσουμε φθηνά (γιατί έχω ακόμα μια καβάτζα στον σπίτι). Προχωρούμε να δούμε και τις υπόλοιπες σωλήνες και την διαδρομή ήταν όλα καθαρά, άρα προστοπαρόν αποκλείσαμε το τουρμπο (φυσικά θα ελέγχξουμε και τα κολάρα i/c για να βεβαιωθούμε πλήρης).

Σταματήσαμε τις εργασίες γιατί ήτανε και περασμένη η ώρα. Στέλνω τα μπεκ εγώ για έλεγχο χθές και με παίρνουν σήμερα τηλ να μου πούνε ότι τα μπεκ 1, 2 και 3 ήτανε οκ τους κάνανε ένα μικρό καθαρισμό. Το 4ο όμως ( που ήτανε στον 4ο κύλινδρο) είναι out και δεν φτιάχνετε. Μου εξήγησε ότι το μπεκ ξεκινόντας το αυτοκίνητο θα έπρεπε να μου έβγαζε καπνό από τις βενζίνες (που συνέβεναι πάντοτε τον τελευταίο καιρό) και μετά δεν θα ψέκαζε σωστά γιατί μπερδευότανε.

 

Το παράξενο της όλης ιστορίας είναι ότι τα συμπτώματα που προανάφερε γίνονταν ΜΟΝΟ κάτω από τις 2500-2900 rpm, ότιδήποτε πάνω από αυτό όλα καλά σαν να μην συνέβαινε τίποτα! Επίσης και στα πατήματα μέχρι κόφτες που έκανα δεν είχα κανένα κόψιμο!

 

Αυτά μέχρι τώρα, το Σαββατοκυρίακο θα ανοίξουμε καπάκι να δούμε τι έγινε τελικά. Ελπίζω μόνο να μην είναι τα χειρότερα και τουλάχιστον να πρόλαβα κάτι.

Εαν έχεις κάποιος να εισηγηθεί κάτι ή και να συμβουλέψει όλα καλοδεχούμενα. (το αυτοκίνητο είναι σε μαγαζί φίλου μηχανικού και δουλεύουμε μαζί στο αμάξι οπότε δεν γίνονται εργασίες χώρις να είμαι παρόν ή εκτός και αν δωθεί η άδια μου)

Edited by Volkswagen1992
Link to comment
Share on other sites

επειδή από μπεκ την έχω πατήσει και εγω λογικά θα χρειαστείς σίγουρα οδηγούς βαλβίδων, αυτό θα το καταλάβεις εύκολα με το που θα βγάλεις το καπάκι, και εάν έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το χαλασμένο μπεκ μπορεί να χρειαστείς και πιστόνι αυτό θα το δεις μετρώντας το.

 

μην αλλάξεις μόνο το ένα μπεκ άλλαξε τα και τα 4 αν και είναι ακριβά άλλαξε τα και τα τέσσερα περίπου 220€ το ένα.

Link to comment
Share on other sites

Περίπου 5000χλμ πολλά ή λίγα έτσι ώστε να προχώρησε και παρακάτω το πρόβλημα.

Ουσιαστικά θα δείξει το τελικό πόρισμα τι θα μπεί επάνω. (Η σκέψη μου είναι εαν υπάρχει πρόβλημα στο πιστόν, θα μπουν σφυρίλατα και ίσως και μπεκ s3 για να πάμε ενα κλικ πιο πάνω)

Ο λόγος για να μην αλλάγω το 1 μπεκ; Υποτήθετε ότι τα 3 είναι οκ τσεκαρισμένα.

220€ το ένα;;; WTF πιο ακριβά απ'ότι φανταζόμου.....

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/26/2017 at 4:47 ΜΜ, Volkswagen1992 said:

Περίπου 5000χλμ πολλά ή λίγα έτσι ώστε να προχώρησε και παρακάτω το πρόβλημα.

Ουσιαστικά θα δείξει το τελικό πόρισμα τι θα μπεί επάνω. (Η σκέψη μου είναι εαν υπάρχει πρόβλημα στο πιστόν, θα μπουν σφυρίλατα και ίσως και μπεκ s3 για να πάμε ενα κλικ πιο πάνω)

Ο λόγος για να μην αλλάγω το 1 μπεκ; Υποτήθετε ότι τα 3 είναι οκ τσεκαρισμένα.

220€ το ένα;;; WTF πιο ακριβά απ'ότι φανταζόμου.....

 

γιατί τα μπεκ του tsi έχουν θέμα αργά ή γρήγορα θα σου χαλάσει κάποιο άλλο

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα πάω για 4τραδα τελικά, τώρα τι τετράδα (stock s3, rs4) θα δείξει απόψε που θα ανοίξουμε μηχανή εαν επεκτάθηκε το πρόβλημα και αλλού (πιστόνια κ.τ.λ).

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν , Volkswagen1992 said:

Ναι, θα πάω για 4τραδα τελικά, τώρα τι τετράδα (stock s3, rs4) θα δείξει απόψε που θα ανοίξουμε μηχανή εαν επεκτάθηκε το πρόβλημα και αλλού (πιστόνια κ.τ.λ).

και εγώ δεν έβαλα τα δικά του αλλά απο gti

Link to comment
Share on other sites

5αρι; Μπαίνουν; Ποιες οι διαφορές παροχή; Έχουν παρόμοια γωνιά ψεκασμού;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το πρόβλημα βρέθηκε στο ελατήριου του 4ου πιστονιού. Ήταν χαλαρό και περνούσε λάδι από εκεί στον θάλαμο καύσης. 99.9% θα χρειαστούν οδηγοί βαλβίδων, θα βγεί το καπάκι για ρεκτιφιε, θα αλλαχτούν φλάντζες, βίδες και όλα τα ελατήρια πιστονιών. Θα καθαριστούν οι βαλβίδες και θα μπουν ενισχυμένα ελατήρια βαλβίδων. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε που μου διαφέυγει;

Με τα μπεκ ακόμα είμαι προβληματισμένος εαν θα αλαχτούν και τα 4 καθώς περνώ μια δύσκολη οικονομική περίοδο και σε συνδιασμό με τις εργασίες/ανταλλακτικά που θα γίνουν θα βρεθώ κατά πολύ εκτεθιμένος.

Link to comment
Share on other sites

On 10/31/2017 at 5:26 ΜΜ, Volkswagen1992 said:

5αρι; Μπαίνουν; Ποιες οι διαφορές παροχή; Έχουν παρόμοια γωνιά ψεκασμού;

δεν ξέρω να σου απαντήσω στο συγκεκριμένο αλλα από θυμάμαι δεν βάλαμε του δίλιτρου αλλά του πολο gti με τα 180 άλογα εάν θυμάμαι καλά

Link to comment
Share on other sites

On 1/11/2017 at 10:22 ΜΜ, Volkswagen1992 said:

Τελικά το πρόβλημα βρέθηκε στο ελατήριου του 4ου πιστονιού. Ήταν χαλαρό και περνούσε λάδι από εκεί στον θάλαμο καύσης. 99.9% θα χρειαστούν οδηγοί βαλβίδων, θα βγεί το καπάκι για ρεκτιφιε, θα αλλαχτούν φλάντζες, βίδες και όλα τα ελατήρια πιστονιών. Θα καθαριστούν οι βαλβίδες και θα μπουν ενισχυμένα ελατήρια βαλβίδων. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε που μου διαφέυγει;

Με τα μπεκ ακόμα είμαι προβληματισμένος εαν θα αλαχτούν και τα 4 καθώς περνώ μια δύσκολη οικονομική περίοδο και σε συνδιασμό με τις εργασίες/ανταλλακτικά που θα γίνουν θα βρεθώ κατά πολύ εκτεθιμένος.

Το σωστό είναι να αλλαχτούν και τα τέσσερα μπεκ. Διότι δεν μπορούν να έχουν την ίδια απόδοση 3 μπεκ με Χ φθορά με ένα καινούργιο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.