Jump to content
AUDI7

Το ηλεκτρικό SUV της Audi θα ονομαστεί e-tron

Recommended Posts

Αυτό που μέχρι χθες ξέραμε ότι θα ονομαστεί Q6, το αφεντικό της Audi αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι θα το δούμε στους δρόμους με το όνομα “e-tron”.

Η επιβεβαίωση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρίας, το οποίο θα είναι ένα SUV, ήρθε από τον Rupert Stadler, τονίζοντας:

Είναι συγκρίσιμο με το πρώτο Audi Quattro, το οποία ήταν γνωστό απλά ως Quattro. Μακροπρόθεσμα το όνομα e-tron θα σταθεί για μια αμιγώς ηλεκτρική δομή μετάδοσης της κίνησης. Θα έχουμε, όμως, μοντέλα με τις κοινές ονομασίες, για παράδειγμα A6 e-tron, Α7 e-tron, A8 e-tron και ούτω καθεξής.

Να θυμίσω ότι στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2015 η Audi παρουσίασε το e-tron quattro concept, κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρεθεί από την ονομασία του μοντέλου το “quattro”. Η συναρμολόγηση του θα γίνεται στις Βρυξέλλες του Βελγίου και θα κυκλοφορήσει το 2018. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγονται και οι μπαταρίες που θα εφοδιάζεται το αυτοκίνητο, και γι’αυτό η Audi θα μεταφέρει την γραμμή παραγωγής του A1 στην Ισπανία, στο εργοστάσιο στο Martorell, ενώ η παραγωγή του Q3 από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα μεταφερθεί στην Ουγγαρία.

Το πρωτότυπο βασίζεται στην δεύτερη γενιά του της MLB Evo πλατφόρμας του VW Group, την οποία θα χρησιμοποιεί και η έκδοση παραγωγής, και είχε μήκος 4,88 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα, ύψος 1,54 μέτρα, διαθέτοντας ενεργή αεροδυναμική. Θα δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron και θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά άξονα και δύο στους πίσω, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου κατασκευής LG Chem και Samsung SDI, που θα είναι τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα των επιβατών, μεταξύ των δύο αξόνων.

Οι ηλεκτροκινητήρες του πρωτοτύπου απέδιδαν 435 άλογα με 800 Nm ροπής, με την μπαταρία ιόντων λιθίου να είναι χωρητικότητας 95 kWh και να προσφέρει στο πρωτότυπο αυτονομία 500 χλμ.

Πηγή Autoblog.gr

υυυυ.jpg

υυυ.jpg

υυ.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.