Jump to content
takisg13

6N2

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους σας κ καλώς σας βρήκα .
Είμαι απελπισμένος, Τον Δεκέμβριο του 14 αγόρασα ενα Polo 1,4 75hp του 2001 με 129.000 xlm 1500 euro. Το πήγε ο πωλητής σε ένα συνεργείο φίλου μου (40 χρονια μάστορας - συνεργείο Mercedes) για να το δει...αφού το έλεγξε ο φίλος μου , μου είπε να το αγοράσω. Εκεί αρχίσαν τα προβλήματα μου.
Στην πρώτη μου βόλτα στην εθνική κατάλαβα ότι φοράει λάθος σασμάν. Βρήκα τον μάστορα που είχε αλλάξει το σαζμάν και με τα πολλά το παραδέχτηκε.Μου είπε ότι θα μου το αλλάξει με 100 ευρώ (βαλβολίνες και 50 ευρω για το παιδι). Οκ , λέω γίνονται αυτα.... Μετά από 8 μήνες και 3 μέρες πριν φυγω διακοπές (Αυγουστος του 15) βρήκε τελικά σαζμαν και μου το αλλάζει... λέγοντας μου ότι θέλει και αλλαγή δίσκο πλατο.Δεν το αλλαζω εκει το δισκοπλατο και πηγαινω το αμάξι σε ενα συνεργειο δίπλα από το σπίτι μου για αλλαγή δισκόπλατο και γενικό σέρβις.Ο μάστορας (απέναντι από το σπίτι μου ) μου λέει ότι στο νεο σαζμαν το δίχαλο εχει προβλημα, του κάνει μια πατεντα για να μπορεσω να ταξιδευσω και αλλάζει και δισκόπλατο.Φευγω  από το συνεργείο  να πάω να αλλάξω λάστιχα . Όταν φτανω στο λαστιχαδικο βλέπω ότι χανω βαλβολίνες,δεν έχει σφηχτει το ημιαξόνιο. Πάω το ταξιδακι μου , και τον Οκτωμβριο αλλάζω σετ χρονισμού. Τον Δεκέμβριο του 15 βρίσκω από έναν γνωστο μου ένα 2ο σαζμαν με 200 ευρω. Το πάω στο συνεργειο απέναντι από το σπίτι μου , το φοραει και μου λεει ο μαστορας ότι εχει προβλημα στα ρουλεμαν του σαζμαν,Το κατεβάζει και αλλάζει το εξωτερικό ρουλεμαν και το ξανατοποθετεί. Εκανε ενα μικρο θόρυβο αλλά από τότε ένιωθα και χτυπηματα στο πόδι μου στο πενταλ του συμπλεκτη. Αφου αλλάξαμε και ντιζες συμπλεκτη μου λέει ο μαστορας οτι τα χτυπήματα στο πόδι μου είναι από το σαζμαν.
 Ο θορυβος τωρα μετα από ενάν χρόνο έχει αυξηθει και τα χτυπήματα στο πόδι μου έχουν μειωθεί....

Το πηγαίνω 28/12/2016 σε ένα άλλο συνεργειο για τον θορυβο και μου λέει ο νέος μάστορας το σαζμαν σου είναι καλό , τρεις θορυβοι ακουγονται....

α) ο ιμαντας χρονισμου έχει μπόσικα και ο τεντωτηρας είναι ελλατωματικος ---- αλλαγή όλο το σετ  180 ευρω

β) το δισκόπλατο είναι στραβό και σου φερνει και τα χτυπήματα στο πενταλ -  270 ευρω

γ) ωστηρια -

Αλλάζω εκεί το σετ ιμαντα χρονισμού - φευγει ο ενας θορυβος.

Το παιρνω και πάω σε εναν μηχανικό που δουλευει και σε αντιπροσωπεια , 

και μου λεει

α) βαρανε τα ωστηρια - καθαρισμα στην σιτα του κάρτερ + φλαντζες  + φλαντζα του δοχειου αναθυμιασεων. 50 ευρω

β)δισκόπλατο sacks - 210 euro

γ)σαζμαν - ρουλεμαν (ανακατασκευη με εγγυηση 350)

 

Του είπα να κάνει τα δυο πρώτα.

Ο θόρυβος που κάνει είναι σαν κροτάλισμα και με νεκρα ,ειδικα όταν παταω γκαζι ακόμα και με νεκρα στις 2000 στροφες. Μόλις πατησω συμπλεκτη το κροταλισμα φευγει.

 

Οποιος ξερει ας πει την γνωμη του, και ευχαριστώ για την υπομονή σας,

Καλη χρονια
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.