Jump to content
ninosnicolaou

Golf 5 - P 0116 Engine Coolant Temperature Sensor Προβλημα

Recommended Posts

Απο το πρωι σημερα τα ανεμηστηρια και τα 2, στο αμαξι μπροστα δουλευανε φουλ μετα απο ενα ταξιδι 30κμ. Αρκετο κρυο κανει κατω στην Κυπρο ειδικα 7 το πρωι αρα δεν δικαιολογειται. Οταν το σβηνω αυτα συνεχιζουν να δουλευουν για 1-2 λεπτα ακομα. Μολις το ξεκινησω αυτα παλι φουλ. Εκανα διαγνωση με ScanXL και εβγαλε P 0116 -  Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor Circuit Range / Performance (https://www.obd-codes.com/p0116). Γενικα εχω και ενα αλλο προβλημα με το αμαξι, δεν ανεβαζει θερμοκρασια ευκολα, και ειναι αδυνατο να φτασει πανω απο 70 στον αυτοκινητοδρομο, και επισης αν δεν το πιεσω και ειναι και κρυο εξω ριχνει θερμοκρασια (Ολα συμφωνα με το menu στο Climatronic (19^2 βγαζει coolant temp) γιατι ενδειξη θερμοκρασιας δεν εχουν τα  GT Sport)

Οσο αφορα το 2ο προβλημα πιστευω να ειναι θερμοστατης.

 

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Ενημερωση. Αναψε το check engine και βγαζει τον ιδιο κωδικο P 0116. Επισης οταν το αμαξι ειναι σβηστο και το ξεκινησω ειναι σαν να δυσκολευει λιγο, σαν misfire για μισο δευτερολεπτο και μετα στρωνει.edit: μετα δεν στρωνει, δουλευει με λιγο πιο ψηλες στροφες απο το κανονικο, οχι ομως οπως οταν ειναι κρυο (cold start), αποτι διαβασα το συγκεκριμενο sensor που προανεφερα ειναι το g65.

 

Edited by ninosnicolaou
Link to comment
Share on other sites

αν δεν ανεβαζει εύκολα θερμοκρασία ή όταν κινείσαι με πολλα χιλιόμετρα την κατεβαζει και δε ζεσταινει το καλοριφέρ, είναι ένδειξη ή ότι ο θερμοστάτης σου δε δουλευει καλά (είναι συνέχεια ανοιχτός και δεν κλείνει οταν είναι κρύο), ή πιθανόν να έχεις πρόβλημα και στον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού, ή ακόμα και στα δυο.

 

Φτηνός είναι και  ο αισθητήρας και ο θερμοστατης, αρκει να μην τα παρεις απο την αντιπροσωπεία, αλλα απο κάποιο on line καταστημα με καινουργια ανταλλακτικά. Εγω θα ξεκίναγα πρωτα απο τον αισθητήρα. Τον θερμοστατη μπορεις να τον δοκιμάσεις και μόνος σου. Αν ο θερμοστατης είναι ανοιχτός όταν είναι κρύος, είναι σίγουρα για άλλαγμα. 

 

Edited by turbomaniac
Link to comment
Share on other sites

2 Θερμοστατες εχει και ειναι complete με το Housing τους. Αυθεντικο 230 ευρω και μαρκας Swag 130 ευρω. Το σενσορακι g65 ειναι 25 ευρω. Ακριβως οτι ειπες ισχυει για το αμαξι, Δεν κραταει θερμοκρασια ειδικα σε αυτοκινητοδρομο και ειδικα νυχτα. Οταν ειναι ρελαντι ανεβαζει αργα αργα. Αλλα αν ειναι ελατωματικο το σενσορ μπορει να διαβαζει λαθος δεδομενα και να μην δινει εντολη στον θερμοστατη να κλεισει, οποταν παιζει να ειναι και αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.