Jump to content
AUDI7

Audi R8: «Βασική» έκδοση με κινητήρα V6;

Recommended Posts

Περισσότερες φήμες και πληροφορίες έκαναν την εμφάνισή τους σχετικά με μια επερχόμενη, μικρότερη έκδοση του Audi R8.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι συζητήσεις γύρω από την βασική έκδοση του Audi R8 δίνουν και παίρνουν. Μετά την διακοπή της έκδοσης με τον V8 κινητήρα, τα σενάρια για την «αντικατάστασή» του από μια έκδοση με μικρότερο μοτέρ είναι έντονα.

Μέχρι τώρα, τα περισσότερα στοιχεία έκαναν λόγο για χρήση ενός πεντακύλινδρου σε σειρά μοτέρ, κυβισμού 2,5 λίτρων, στην έκδοση αυτή. Ωστόσο, η εταιρεία από το Ingolstadt φαίνεται να μην συμφωνεί με τα σενάρια αυτά και να προτίθεται να χρησιμοποιήσει μια turbo V6 μονάδα, βασισμένη σε αυτή που χρησιμοποιεί η Porsche Panamera.

Πρόκειται για έναν κινητήρα κυβισμού 2,9 λίτρων με διπλό turbo, τον οποίο η Audi δεν θα χρησιμοποιήσει αυτούσιο, παρά θα τον εξελίξει σε δύο κατευθύνσεις: Για χρήση στο νέο R8, αλλά και στο RS4.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι, σε χρήση στο R8, ο εξακύλινδρος κινητήρας θα ρυθμιστεί για απόδοση περίπου 507 ίππους, ενώ θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκίνητο κομπρέσορα, ο οποίος εκτός από την εξασφάλιση της παραπάνω ισχύος, θα συμβάλλει και στην μείωση του turbo lag.

Πηγη autotriti.gr

σσσσ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Triplecharged μοτέρ δηλαδή. Και γω που νόμιζα ότι το παράτησαν λόγω πολυπλοκότητας, τουλάχιστον έτσι είχα διαβάσει ότι αυτός ήταν ένας λόγος που κατήργησαν τον twincharged 1.4 tsi και μπήκε στη θέση του ο 1.8 tsi με απλό turbo. Πίσω πάλι στον twincharged τώρα αλλά με 2ο turbo δίπλα στον ηλεκτροκίνητο αυτή τη φορά κομπρέσορα και σε V6 μοτέρ, οπότε έχουμε triplecharged. Η πολυπλοκότητα δεν βλέπω να απλοποιείται. Τα άλογα είναι καλά όμως, σίγουρα και η ροπή, ειδικά αυτή. Να μάθουμε βάρος παρακαλώ.

Edited by DarkX
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.