Jump to content
O Palios

Πρόβλημα σε καυστήρα πετρελαίου

Recommended Posts

 Ισως να μην ειναι εντελως εντελως η καταλληλη ενοτητα αλλα το βαζω (προσωρινα ισως ) εδω γιατι μου κινησε τρομερα την περιεργια (και ανησυχια συγχρονως ). Ενας φιλος μου εχει ιδιοκτητο καυστηρα απο περσυ για το διαμερισμα του και μη εχοντας χωρο για μεγαλη δεξαμενη ,εβαλε μια 100αρα ,στο μπαλκονι του ( μαζι με τον καυστηρα ), αυτες που ειναι με στενο μηκος * πλατος αλλα εχουν αρκετο υψος . Μου ειπε οτι βαζει (ειναι τρελαρας με αυτες τις τιμες ,αλλα δεν ακουει καθολου... ) πετρελαιο κινησης αντι για θερμανσης και καιει καλυτερα . Φετος μολις πηγε να καθαρισει το φιλτρο πετρελαιου ,που ειναι ενα μικρο μεταλλικο σουρωτηρι κυριολεκτικα και καμμια σχεση με τα πυκνα φιλτρα που εχουμε στα οχηματα , ειταν γεματο απο λασπη .Και εδω αρχιζει φυσικα να γινεται περιεργο για μενα . Πως ειναι δυνατον να βρισκει καφε λασπη ( τον μυκητα δηλαδη ) μεσα στο φιλτρο του καυστηρα και εμεις με χιλιες φορες καλυτερα φιλτρα , να μην βρισκουμε ουτε ιχνος ; Ιδιο καυσιμο χρησιμοποιει και αυτος με εμας , πετρελαιο κινησης .. !!!

 Τα φωτα σας παρακαλω.....

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό αν έβαλε όπως λες πετρέλαιο κίνησης, είναι, το βυτίο που του πήγε το πετρέλαιο να έχει λάσπη μέσα και επειδή του πήγε λίγα λίτρα να ανακατεύτηκε και να του έστειλε ολη την βρώμα στην δεξαμενή του. 

 

Link to comment
Share on other sites

Το βυτίο αποκλείεται να είχε λάσπη και για 100 λίτρα δεξαμενή δεν νομίζω να έφερε βυτίο , μάλλον με μπιτόνι την γεμίζει.  Αυτό που πιστεύω είναι ότι η δεξαμενή στο μπαλκόνι αν είναι άσπρη δέχεται αρκετή ηλιακή ακτινοβολία , αν είναι μαύρη αρκετή θερμότητα το καλοκαίρι, παράγοντες που επιταχύνουν την οξείδωση του καυσίμου σε συνδυασμό ότι το καύσιμο στο φίλτρο τον Οκτώβρη που πήγε να το καθαρίσει ήταν στάσιμο τουλάχιστον 7 μήνες σε αυτές τις κακές συνθήκες αποθήκευσης. Το diesel θέλει απόλυτο σκοτάδι για να διατηρηθεί.  Δοκιμάστε να βάλετε πετρέλαιο κίνησης σε ένα γυάλινο διαφανές μπουκάλι και αφήστε το στο φως, σε μια βδομάδα από διαυγές γίνεται πολύ θολό και στον πάτο του παρουσιάζεται ίζημα. 

Link to comment
Share on other sites

 Ευχαριστω για την δημιουργια σωστης ενοτητας .

Ναι ,απο οσο γνωριζω ,με δοχεια καυσιμου την γεμιζει γιατι δεν μενει μονιμα εκει και δεν υπηρχε λογος για μεγαλυτερη δεξαμενη . Μιλαμε για 15-20 μερες max  τον χειμωνα . Το παραδοξο ομως ειναι οτι πρωτον η δεξαμενη ειναι καταμαυρη και δευτερον πριν φυγει την αδειαζει κυριολεκτικα . Ο πατος της αφου ειναι στενη , δεν κρατα πολυ καυσιμο  οπως οι πλατιες δεξαμενες και τον διευκολυνει να το τραβηξει ολο το πετρελαιο και ταυτοχρονα αδειαζει το υπολοιπο που μενει μεσα στις σωληνωσεις ανοιγωντας το φιλτρο και αφηνοντας τες να στραγγισουν .  Το μονο που μου παει στο μυαλο ειναι η επαφη του πετρελαιου με χαλυβδινες σωληνωσεις ,μηπως αλλοιωνει το % του βιοντιζελ που υπαρχει μεσα στο πετρελαιο ,κανοντας το να παρουσιαστει ,κατα καποιο τροπο ,πιο γρηγορα απο οτι στα δικα μας οχηματα ;

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, DubbeR_ChRoniS said:

πες του αν μπορει να αλλαξει ολες τις σωληνωσεις με ανοξειδωτες

 Ευχαριστω Χρονη , θα του το πω. Αλλα με το προβλημα του που μου ειπε ,ισως βγηκε στην επιφανεια μια λυση καταπολεμησης του μυκητα του βιοντιζελ . Εαν ειναι πραγματικα οπως τα λεει και σε ενα μονο περιπου μηνα το πετρελαιο του στο φιλτρο πιανει μυκητα λογω χαλυβδυνων σωληνωσεων,αρα εαν αγορασω μπετονια και αφου τα γεμιζω με πετρελαιο βαλω μεσα ιδιο σωληνα με αυτους που εβαλε αυτος στον καυστηρα ,πετυχα "απομυκητιαση" πετρελαιου χωρις να κανω τιποτα αλλο !! Ισως πρεπει να το δοκιμασω σε μικρη κλιμακα πρωτα ,αλλα θελω και αλλα στοιχεια οπως τι μαρκα βαζει η ακριβως τι ειδους σωληνες εβαλε. Θα τον ρωτησω και θα προσπαθησω να κανω το τεστ σε μικρη κλιμακα .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.