Jump to content
tzinaski

Χαμηλές θερμοκρασίες και ακινησία

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που πιστεύω ότι απασχολεί πολύ κόσμο αυτό τον καιρό. Άμα εχεις το αυτοκίνητο έξω παρκαρισμένο σε πολυ χαμηλές θερμοκρασίες και δε μπορείς να το κινήσεις λόγω χιονιού (Γιάννενα γκουχ γκουχ!) για τρεις τέσσερις ημέρες , υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να το προστατεύσεις απο βλάβες. Με έρευνα στο γκουγκλ είδα οτι χαλαει η μπαταρία, τα υγρά(λάδι πχ) και άλλες βλάβες.

Έχει κάποιο νόημα να του ανάψεις τη μηχανή για λίγα λεπτά ή υπάρχει κάτι αλλο που μπορεί να γίνει εκτός απο τα προφανή( ιδιωτικο παρκινγκ, σκεπασμα με καλυμα)

Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tzinaski said:

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που πιστεύω ότι απασχολεί πολύ κόσμο αυτό τον καιρό. Άμα εχεις το αυτοκίνητο έξω παρκαρισμένο σε πολυ χαμηλές θερμοκρασίες και δε μπορείς να το κινήσεις λόγω χιονιού (Γιάννενα γκουχ γκουχ!) για τρεις τέσσερις ημέρες , υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να το προστατεύσεις απο βλάβες. Με έρευνα στο γκουγκλ είδα οτι χαλαει η μπαταρία, τα υγρά(λάδι πχ) και άλλες βλάβες.Έχει κάποιο νόημα να του ανάψεις τη μηχανή για λίγα λεπτά ή υπάρχει κάτι αλλο που μπορεί να γίνει εκτός απο τα προφανή( ιδιωτικο παρκινγκ, σκεπασμα με καλυμα)Ευχαριστώ

 Γενικως, οταν εχεις παρκαρισμενο ενα οχημα και δεν σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις για καποιο διαστημα  (ανεξαρτητου λογου ), πρεπει σε τακτα διαστηματα να το βαζεις μπροστα  να μην κατεβαζει εντελως τα λαδια .Τωρα λογω του χιονια , θα ελεγξεις εαν παγωσε τα νερα , εαν τα παγωσε , μακρια απο την μιζα , ουτε να το σκεφτεις . Εαν τα νερα ειναι οκ , το βαζεις μπροστα για κανα 10λεπτο μεχρι να κυκλοφορησει λιγο τα νερα και τα λαδια . Επειδη τα λαδια ειναι και αυτα παγωμενα και ισως δεν κυκλοφορησουν αμεσως ,ισως ακουσεις μερικα "κλακ κλακ " τα πρωτα δευτερολεπτα τα οποια ειναι πιθανον τα εκκεντρα η τα ωστηρια ,να μην ανησυχησεις και να μην το μαρσαρεις !!! Μετα το 10λεπτο το σβηνεις και ολα ειναι οπως πρεπει, τα λαδια ειχαν αρκετο χρονο να κυκλοφορησουν  ,το ιδιο και τα νερα .Επαναλαμβανω ,μην το μαρσαρεις , ακομα και εαν δεν παρει με την πρωτη , μακρυα απο το πενταλ του γκαζιου το ποδι , μονο στον συμπλεκτη για να ειναι απομονωμενος και να γυρναει πιο ευκολα η μιζα . Η μπαταρια δεν χαλαει ,μην ανησυχεις απλως εαν ηδη ειναι πολυ παλια , θα ειναι δυσκολο με το κρυο να το βαλεις μπροστα . Δηλαδη μονο εαν ηδη εχει προβλημα, θα το βγαλει με τα κρυα .

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε απλά τον ένα πόλο της μπαταρίας για όσο το έχεις ακίνητο. Αν δεν έχεις σκοπό να το κινήσεις σε κρύο/χιόνια όταν το ξανακινήσεις ξαναβάλε πάνω τον πόλο κ κάνε ότι έκανες πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.