Jump to content
Kosnik

Διαρροή Ρεύματος απο Ράδιο;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Σας παρακαλω σώστε  με γιατί θα το σπασω! Άκουστε λοιπόν το ιστορικό! Έχω ένα Εος παράγγειλα λοιπόν απο Κίνα ένα ράδιο MP3 με κάμερα και GPS,DVD Πολύ καλό! Επειδή όμως είμαι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα Γαλλία δεν είχα τροπο να το περάσω χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία όποτε το έκανα μόνος μου χωρίς πολλές γνώσεις λίγο YouTube Και το πέρασα! Στην αρχη όλα καλα απλά το είχα συνδέσει πρόχειρα και κάποιες λειτουργίες δεν δούλευαν όπως το να κλεινει βγάζοντας το κλειδί η τα λαμπάκια μόνιμα σβηστά η σύνδεση με το τιμόνι! Αλλά δεν με ένοιαζε καθώς θα πήγαινα Ελλάδα τα Χριστούγεννα και θα το έφτιαχνα απο την αρχη! Λίγο πριν τον Δεκέμβρη όμως άφησα το αμάξι σε ακινησία για δυο μέρες και οταν πήγα να το βάλω μπροστά ήταν νεκρό σκέφτηκα αμέσως μπαταρία γιατί το αμάξι το είχα περίπου ένα  χρόνο και ποτε δεν άλλαξα την μπαταρία όποτε ήρθε ένας φιλος το έβαλα με καλώδια μπροστά και το πήγα σε συνεργείο όπου έβαλα καινούργια μπαταρία και πάλι όλα καλα! Φτάνει ο Δεκέμβριος λοιπόν και φεύγω απο Γαλλία που είμαι για Ελλάδα και πάλι όλα καλα! Κάπου μέσα Δεκέμβρη άφησα το αμάξι για 4 μέρες γιατί πήγα διακοπές αεροπορικώς και οταν γύρισα και πήγα να το βάλω μπροστά μάντεψε!! Δεν επερνε μπροστά και λέω το σκατα συμβαίνει και κάπου εκει ένας φίλο μου λεει αφού άλλαξες μπαταρία σημαίνει ότι απο κάπου έχεις διαρροή και πιθανών είναι το ράδιο συνήθως απο εκει είναι και ποσό μάλλον που το συνδέσες μόνος σου κάτι δεν έχεις κάνει σωστα! Καθώς πήγα σε ηλεκτρολόγο και η μπαταρία και ο δυναμος είναι μια χαρά! Το πάω λοιπόν σε ένα μαγαζί που είναι για αυτή την δουλειά να περνάει στερεοφωνικά και τέτοια και του εξήγησα όλο αυτό το ιστορικό και μου κράτησε το αμάξι μια μέρα και το έψαξε και την επόμενη πήγα να το παρω και μου είπε ότι το έφτιαξε το συνδέσε και σωστα όλα όπως πρέπει και μου είπε ότι αν ήταν η αιτία το ράδιο δεν θα έχω πρόβλημα γιατί το συνδέσε σωστα και το μονωσε και ότι αν τυχών το ξανακάνει κάτι άλλο είναι! Απο τότε λοιπόν δεν είχα θέμα μέχρι σήμερα!!  Γύρισα Γαλλία και εδω άφησα το αμάξι αν έχεις το θεο σου μιάμιση μέρα!! Και πάω να το παρω σήμερα και γυρνάω τον διακόπτη και ενώ τα λαμπάκια ανάβουν και το ράδιο πάω να βάλω μπροστά και δεν δίνει καν η μηχανή τίποτα!! Τι να κάνω ρε παιδιά  βοηθήστε  με σας παρακαλω!! Να στε καλα! Στέλνω και βίντεο που έστειλα σε ένα φίλο μήπως βοήθησει απο την σημερινή άκαρπη προσπάθεια να το βάλω μπροστά! 

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι canbus decoder/emulator, γι' αυτό έχεις όλα αυτά τα προβλήματα. Είναι ένα κουτάκι που κανονικά έρχεται μαζί με την κινέζικη πηγή, εκτός από τις πολύ φτηνές.

Αν δεν το βάλεις δεν θα κλείνει το ράδιο μαζί με τη μίζα (οπότε θα σου αδειάζει τη μπαταρία), δε θα δουλεύει ο φωτισμός της πηγής μαζί με τα φώτα, δε θα λειτουργούν τα κουμπία του τιμονιού, δε θα έχεις ενδείξεις ανοιχτής πόρτας, κλιματισμού, όπισθεν κλπ.

V001-X-M-1.jpg

Είναι το μαύρο δεξί κουτάκι που παρεμβάλλεται μεταξύ του harness και της πηγής, θα πρέπει να βρείς κάποιο που να ταιριάζει με την πηγή σου.

Edited by Candlemass
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φιλε μου και σε ευχαριστώ για την απάντηση! Απλά νομίζω δεν είμαι και ειδικός αλλά δεν είναι αυτό που λες γιατί αν δεις στο ποστ μου γράφω ότι το πήγα στην Ελλάδα σε συνεργείο που ασχολούνται με Ότι έχει να κάνει ηλεκτρικά αυτοκινήτου απο ραδια με χρι ότι μπορεί να φανταστείς!! Και μου του εξήγησα ότι έχω διαρροή και μου είπε θα το δει και την επόμενη μέρα το είχε έτοιμο όλα συνδεδεμένα όπως πρέπει! Και με την μίζα να κλεινει και τα λαμπάκια του αναμενα και συνδεδεμένο με το τιμόνι όλα δουλεύουν κανονικά! Απλά ποτέ μέχρι χτες δεν άφησα το αμάξι σε ακινησία για να το ελενγξω αν οντως έχω ακόμα διαρροή και ηλεκτρικά οταν το μετράω δεν έχω θέμα ήρθα εδω λοιπόν και χτες το άφησα και σήμερα νεκρό! Τώρα το έβαλα μπροστά και έκανα βόλτα Μα φορτίσει η μπαταρία! Μάλιστα στην οθόνη πριν το βάλω μπροστά έδειχνε η μπαταρία 8 και μετά την βόλτα μεταξύ 12-13 και οταν το έχω μπροστά 14 άρα ο δυνατός την φορτίζει θα δω αυριο αν έχει πέσει πάλι! 

Edited by activious
merge
Link to comment
Share on other sites

Εκεί που το πήγες μπορεί να του έκαναν πατέντα, κόβοντας και ράβοντας καλώδια, αλλάζοντας τις παροχές από live σε κάποια που να κλείνει ή να πήραν σήματα canbus από το climatronic κλπ. Αν δεν βάλεις canbus decoder θα έχεις συνέχεια προβλήματα (εκτός αν σου έβαλε το μαγαζί).

Δοκίμασε να το αφήσεις 10 λεπτά χωρίς κλειδί στη μίζα και κοίτα αν λειτουργεί το ράδιο. Αν έχει ρεύμα δεν σου έκανε τίποτα. Αν δεν ανάβει, ίσως γίνανε αυτά που περιγράφω στην αρχή και απλά σου ξελίγωσε τη μπαταρία ή έκοψε κάποιο στοιχείο. Μπορείς να τον ρωτήσεις κιόλας τι σου έκανε ακριβώς για να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μόλις πήγα στο αμάξι να τσεκάρω τι γίνετε σήμερα και έκανα αυτό που μου είπες και χωρίς να βάλω το κλειδί στην μηχανή προσπάθησα να ανοίξω το ράδιο και δεν ανοίγει! Να σημειώσω ότι σήμερα πήρε κανονικά και ο μετρητής στην οθόνη μου μου δείχνει 12 χωρίς να είναι μπροστά το αμάξι και οταν το βάζω μπρος πάει στο 14! Μπερδεύτηκα κι άλλο τώρα γιατί τουλάχιστον αν άνοιγε το ράδιο θα βλέπαμε κάτι αλλά τώρα; πρέπει να παρω την εκει που το πήγα να μου πουν τι έκαναν; 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι μάγκες! Σήμερα που πήγα να το δω πάλι δεν επερνε μπροστά και έβγαλα το ράδιο μόνος μου με σκοπό να βάλω πάλι το παλιό για νιάτα δεν μπορώ να μένω κάθε τρεις και λίγο!  και ειδα ότι το κουτάκι που μου είπε ο φιλος υπάρχει αλλά νόμιζα oτι είναι το Bluetooth η μήπως κάνω λάθος; Το θέμα είναι ότι εκει που το πήγα έχουν πειράξει καλώδια και τώρα δεν μπορώ να βγάλω την φισα απλά και περάσω το παλιό γιατί έχει μπέρδεμα με τα καλώδια! Τι να κάνω; 

Link to comment
Share on other sites

http://m.gearbest.com/car-dvd-player/pp_360248.html?wid=21

 

Αυτο είναι ράδιο που έχω περάσει δείτε αν είναι αξιόπιστο και αν περιέχει αυτό το canbus decoder/emulator 

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι βλέπω, το ράδιό σου είναι Windows CE, όχι Android που νόμιζα στην αρχή.

Σ' αυτή την περίπτωση ίσως να μην χρειάζεται emulator, αλλά αναβάθμιση του canbus gateway του αυτοκινήτου (όπως σου είχε πει και ο φίλος dragonfighter στο 2ο ίδιο θέμα - δεν το βρίσκω τώρα). Περισσότερες πληροφορίες : http://www.my-gti.com/2296/can-bus-gateway-removing-installing-and-upgrading-volkswagen-golf

Ποιά έκδοση αυτοκινήτου έχεις (midline/highline κλπ) και τι χρονολογία; Η οθόνη στο κοντέρ είναι κόκκινη ολόκληρη ή μισή; Γενικά, μερικές φωτογραφίες από το ράδιο, τις συνδέσεις των καλωδίων και το καντράν θα βοηθούσαν περισσότερο.

Αν σου δουλεύουν τα κουμπιά του τιμονιού και ανάβει όποτε πρέπει, ίσως να διορθώθηκε το πρόβλημα με το ράδιο, αλλά να πρόλαβε να δημιουργήσει πρόβλημα στη μπαταρία (την ξελίγωσε). Δοκίμασε άλλη μπαταρία ή μέτρα κάπως αυτή να δείς αν έχει πρόβλημα.

Edited by Candlemass
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.