Jump to content
AUDI7

Έρχεται το Audi RS Q8

Recommended Posts

Στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, θα δούμε σε πρωτότυπη μορφή το Audi RS Q8, ένα SUV επιδόσεων με απόδοση τουλάχιστον 605 ίππων, το οποίο θα τα βάλει με τις Mercedes-AMG GLE 63 και BMW X6 M.

H Audi φαίνεται πως ετοιμάζει για την έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, μια πολυμέτωπη «επίθεση» στα μοντέλα επιδόσεων της οικογένειας «RS». Βλέπετε στην ελβετική πόλη θα βρεθούν το νέο RS3 Sportback, αλλά και το δεύτερης γενιάς RS Q5. Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες πληροφορίες, εκεί θα δούμε για πρώτη φορά και το RS Q8 Concept.

Φυσικά το δεύτερο πρωτότυπο θα στηρίζεται στο υβριδικό Q8 Concept που είδαμε τον περασμένο μήνα στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Η μορφή του θα αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη λογική που θα ακολουθηθεί και στο μοντέλο παραγωγής. Υπενθυμίζουμε πως προς το παρόν, το μόνο SUV επιδόσεων που έχει η Audi είναι το RS Q3, οπότε η Audi Sport θα έχει προσεχώς πολύ δουλειά.

Σε ό,τι αφορά στο μηχανικό σύνολο του επερχόμενου RS Q8, αναμένουμε να είναι κάποια εκδοχή του 4λιτρου twin-turbo V8 κινητήρα που χρησιμοποιούν -μεταξύ άλλων- μοντέλα όπως το Audi S8 Plus και η Bentley Continental. Στο σεντάν της Audi έχει ισχύ 605 ίππων και ροπή 700 Nm, η οποία πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Ακόμα και αν δεν ανέβει περαιτέρω η απόδοση, το Audi RS Q8 θα είναι δυνατότερο από τους βασικούς ανταγωνιστές του, τις Mercedes-AMG GLE 63 και BMW X6 M. Ανώνυμες εσωτερικές πηγές από την Audi Sport αναφέρουν πως το αυτοκίνητο θα κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 5 δλ., ενώ θα έχει τελική ταχύτητα κοντά στα 300 χλμ./ώρα. Υπενθυμίζουμε κλείνοντας, πως θα υπάρξει και Audi SQ8 απόδοσης 435 ίππων.

Πηγή autotriti.gr

aw.jpg

aw1.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.