Jump to content
niko1234

Golf Variant 1.4 TGI 110PK, CNG +BENZINA

Recommended Posts

volkswagen-golf-sportscombi-tgi-bluemoti

πρωτο μου post   σε αυτο το forum, γεια σε ολους.

αφου δεν υπαρχει  subforum για κινητηρα TGI  δηλαδη φυσικο αεριο υπο πιεση η αλλιως CNG, γραφω εδω.

Εχω ενα Golf 7   variant 1.4 TGI highline 110αλογα, σαν της φωτογραφιας  αλλα γκριζο χρωμα.  Ειναι δηλαδη bifuel εργοστασιακο, με κινητηρα απο VW που δουλευει με φυσικο αεριο CNG και βενζινα, χωρητικοτητα καυσιμου 15kgrs CNG + 50ltr βενζινα. με τα 15κιλα CNG μπορει να κανω εως πανω απο 400χμ, ρεκορ μου 436χμ σε αυτοκινητοδρομο, καταναλωση μικτη απο 3,5 εως 4κιλα στα 100χμ. ενα κιλο  CNG κανει 0,8 ευρω  στην ελλαδα ,νομιζω. Με βενζινα εχω λιγο οδηγησει ουτε 1000χμ με μικτη καταναλωση 5,5λιτρα στα 100χμ. 

το εχω καπου 9 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, πολυ φιλικο για το περιβαλον, πολυ οικονομια και χαμηλη καταναλωση, πολυ ησυχο μοτερ, ιδανικο αυτοκινητο οικογενεκακο.

μενω εξωτερικο αλλα σκεφτομαστε για ελλαδα μεσοπροθεσμα. Ειναι καποιο μελος εδω με αντιστοιχο αυτοκινητο? η skoda octavia gtron η audi a3 gtec η seat leon? πως ειναι με το φυσικο αεριο στην ελλαδα? βενζιναδικα service ? Ξερω οτι δεν ειναι γενικως γνωστο ακομα στην ελλαδα το CNG  , αλλα πιστευω θα γινει ολο και ποιο δημοφιλες με την επεκταση του δικτυου φυσικου αεριου και αν το κρατος δωσει κινητρα για αγορα τετοιου οχηματος. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, niko1234 said:

αν το κρατος δωσει κινητρα για αγορα τετοιου οχηματος.

Κίνητρα όπως χαμηλή φορολόγηση σε κάτι καινούργιο δίνει μέχρι να συγκεντρωθεί ο επιθυμητός αριθμός οχημάτων στην κυκλοφορία, αμέσως μετά αρχίζουν οι σφαλιάρες.

Link to comment
Share on other sites

Guest Polakias TDI

Καλησπέρα φίλε & καλώς μας βρήκες.

Ωραίο αυτοκίνητο, ωραία εναλλακτική επιλογή κινητήρα, για άλλη χώρα όμως, εδώ μας φαίνεται ακόμα εξωγήινο το αυτοκίνητο για την πλειοψηφία, καθότι ούτε station αγοράζει ο Έλληνας, ούτε CNG, ούτε κίνητρα έχει για να αγοράσει LPG, CNG ή υβριδικό από το κράτος!

Πολύ καλά τα νούμερα κατανάλωσης που έδωσες, για έναν οικογενειάρχη είναι πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο, με επιδόσεις, οικονομία, ασφάλεια και χώρους.

Για Ελλάδα σε ποιο μέρος σκέφτεστε να μεταφερθείτε;

Στην Ελλάδα το δίκτυο ανεφοδιασμού CNG επεκτείνεται σιγά σιγά σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στα άμεσα σχέδιά της ΔΕΠΑ που προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης μέσω των πρατηρίων Fisikon είναι η ίδρυση νέων πρατηρίων στο Κορωπί, στην Ηλιούπολη, στον Ασπρόπυργο, στον Άλιμο, στον Πειραιά (για Αττική) ενώ ήδη λειτουργούν πρατήρια στην Εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Αθήνα, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη). 

Αν και όποτε με το καλό το αποφασίσετε, εύχομαι να έρθετε με τους καλύτερους όρους για όλη την οικογένεια και να συνηθίσετε γρήγορα στην ελληνική νοοτροπία, αφού οπλιστείτε με πολύ πολύ κουράγιο και υπομονή για την αρχική περίοδο. Σχετικά με το αν υπάρχει κάτοχος με αυτοκίνητο αντίστοιχο με το δικό σου, αμφιβάλλω πολύ, παρά ταύτα, φίλοι με Up CNG υποθέτω θα σε βοηθήσουν σε ενδεχόμενες νέες απορίες που μπορείς να έχεις.

Link to comment
Share on other sites

polakias ευχαριστω να σαι καλα.

θα ερθουμε, οχι πριν 2019,  στην ηπειρο, γιαννενα. Την διαδικασια εισαγωγης οχηματος στην ελλαδα την γνωριζω απο συγγενικο προσωπο, ειναι τρισαθλια-προιστορικη και λεφτα αερα, βλεπε δασμοι, για το ελληνικο κρατος. Εμεις εδω στο βελγιο εισαγουμε αυτοκινητο απο οποια χωρα ΕΚ με κοστος μονο 20 λεπτα για μεταχειρισμενα και μονο την διαφορα του φπα για νεα οχηματα. Τεσπα, εχει η ελλαδα και καλα ομως.

απο οτι ακουω η επεκταση σταθμων ανεφοδιασμου προχωραει αργα αλλα σταθερα.  αυτο το βρισκω πολυ θετικο και η τιμη κιλου φυσικου αεριου ειναι σχετικα φτηνη στην ελλαδα. LPG αλλα και diesel δεν ειναι καυσιμο αυτης της εποχης θεωρουμε εδω,  στην δυτικη ευρωπη τα "τιμωρουν" εμμεσως με αυξηση φορολογιας στο καυσιμο αλλα και στο οχημα. Θα ερθει και εκει αλλα αργοτερα οπως ολα στην ελλαδα.

γνωριζει καποιος πως ειναι με cng αυτοκινητα και ΚΤΕΟ ? ποσο συχνα και τι αλλο εχτρα ζητανε? ελεγχο δεξαμενης cng? 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Καλοτάξιδος να είσαι πάντα.

Δες λίγο εδώ https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/59470-golf-7-tgi-συζήτηση-για-το-νέο-golf-με-φυσικό-αέριο/  Golf CNG

και εδώ: https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/60333-eco-up-φα/ Up CNG

 

που υπάρχει σχετικό με το CNG θέμα και μια πληροφορία: η ΔΕΠΑ έχει ανακοινώσει ότι εντός του 2017 (του πρώτου εξαμήνου μάλιστα) θα λειτουργήσει το πρώτο CNG station στα Ιωάννινα μέσω virtual pipeline. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αλλά θεωρώ ότι ίσως μέχρι το τέλος του 2017 να το έχουν ανοίξει. 

Πες μας και κάποιες πληροφορίες για το δίκτυο του Βελγίου. Τιμές, πιέσεις στο dispenser κλπ. Εσύ πόσα κιλά κατά μέσο όρο βάζεις;

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.