Jump to content
PiNiOn

Εγκέφαλοι βελτίωσης της Racechip (Group Buy)

Recommended Posts

Μετά από προσωπική εμπειρία των προϊόντων σε δικό μου αυτοκίνητο (Golf 7 1.6TDI) και αυτοκίνητα φίλων (Audi A3 8V 1.6TDI, Corsa D 1.3CDTI, Nissan Qashqai 1.5DCI), και βλέποντας το value for money, ένας καλός φίλος (και γνώστης του αυτοκινήτου) απoφάσισε να γίνει επίσημος dealer της Racechip (> www.madchips.gr) . Παραθέτω λοιπόν την ιδέα ενός Group Buy για το Club σε περίπτωση που κάποιος/κάποιοι ψάχνουν κάτι αντίστοιχο, σαφώς με όφελος ως προς την τελική τιμή αγοράς.

Θα βρείτε αρκετές πληροφορίες για τα Racechip στο ελληνικό site www.madchips.gr ή στο www.racechip.com (Αγγλικά).

142340_151029132943_20150806_081414_pigg

Τα εγκεφαλάκια αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από πάρα πολλούς κυρίως σε diesel αυτοκίνητα και η διαφορά είναι αξιοσημείωτη. Για τα λεφτά τους δηλαδή, προσωπικά τα θεωρώ value for money. Διαβάστε και εδώ σχετικά.

Ως προς την απόδοση στην πράξη: Είναι ρυθμίσιμα ως προς το εύρος στροφών και το ποστοστό που επεμβαίνουν, είτε χειροκίνητα είτε με bluetooth για τις πιο ακριβές εκδόσεις. Έρχονται προρυθμισμένα, αλλά αν κάποιος "παίξει" μπορεί να βρει το βέλτιστο για το δικό του αυτοκίνητο με βάση το τί θέλει να πετύχει. Εγώ πχ έχω καταλήξει σε ένα Setting που κατ εμέ είναι το βέλτιστο για 1.6TDI, με αισθητή διαφορά, με smooth επιτάχυνση 2-4000rpm και στον δρόμο έχει αρκετή διαφορά σε σύγκριση με άλλα TDI εργοστασιακά.

Στο site γίνεται αναφορά στις Τιμές ( εδώ ) ανάλογα με τον αριθμό ατόμων που ενδιαφέρονται (1η βαθμίδα, 2η κλπ).

Δώστε βάση στις οδηγίες του site ( εδώ ) ως προς το Group Buy, για να οργανωθούμε πιο σωστά, γρήγορα κι απροβλημάτιστα.

Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα από εσάς, αρκεί να έχετε στοιχειώδη εξοικείωση με τον χώρο του κινητήρα. Διαφορετικά, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μέσω της madchips.

Αν ενδιαφέρει κάποιον, ας ποστάρει εδώ γράφοντας:

1. Την έκδοση Racechip για την οποία ενδιαφέρεται και

2. Για τί μοντέλο αυτοκινήτου προορίζεται (Μάρκα/Μοντέλο/Έκδοση/Κινητήρας/Εργοστ.Ιπποδύναμη/Χρονολογία).

Ευχαριστώ :zoro:!

 

 

 

Edited by PiNiOn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρχικα το ποστ μου φερνει πιο πολυ σε διαφημιση παρα σε οτιδηποτε αλλο.

Κατα δευτερον δεν ειναι καμια ευκαιρια,με 250-400€ βαζεις File κανονικό και οχι παραλληλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Passatouko προφανώς και δεν πρόκειται για φιλανθρωπική κίνηση, εμπόριο κάνει ο άνθρωπος. Τώρα αν σου αρέσει η λύση του παράλληλου εγκέφαλου για βελτίωση ή όχι, άνοιξε ένα άλλο topic να το συζητήσουμε, ειδικά το τι πρόγραμμα βάζει κάποιος με 250-400Ευρώ..Εδώ ο σκοπός του topic είναι άλλος.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως με 4 κατοστάρικα βάζεις π@π@ρ@το custom πρόγραμμα, που σε πολλά setup είναι και μονόδρομος. Να ξέρεις ότι τα τελευταία χρόνια ειδικά έχουν κάνει άλματα οι Έλληνες βελτιωτές, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και σε εξοπλισμό, τεχνολογία κτλ, που ανταγωνίζονται επάξια τους γνωστούς οίκους, τους κατά κόσμον κονσέρβες.

Τώρα για τους παράλληλους τι να πω, μισοδουλειές. Αντί να ρυθμίζεις με ακρίβεια πιέσεις, αβάνς και μίγματα για να φτιάξεις ένα σωστό πρόγραμμα, να αλλοιώνεις τα σήματα από τους αισθητήρες μπερδεύοντας τον εγκέφαλο να νομίζει π.χ. ότι παίρνει χαμηλότερη πίεση για να του δώσεις παραπάνω, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ χαμηλού επιπέδου αύξηση της ιπποδύναμης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τρόπος λειτουργίας των παράλληλων δεν δίνει τη δυνατότητα για ξεχωριστή ρύθμιση και των υπολοίπων παραμέτρων ώστε να έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένο στόχο, π.χ. ο εγκέφαλος νομίζοντας ότι παίρνει χαμηλότερη πίεση θα ψεκάζει και λιγότερο. Για πολύ light βελτιώσεις μόνο, που και πάλι μπορείς άνετα να τις κάνεις και αυτές με custom πρόγραμμα για να γίνει σωστή δουλειά. Από κει και πέρα καθένας ας κάνει ότι νομίζει στο αμάξι του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

συνεχιζουμε....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και πρόκειται για group buy, ας μείνουμε στο ποιος ενδιαφέρεται. Ας το δηλώσει εδώ.

Τώρα το θέμα της ανάλυσης για το αν αξίζει παράλληλος ή όχι, μπορεί να ανοιχθεί ένα άλλο θέμα σε μια άλλη ενότητα και να συζητηθεί. :)

Μπορώ να γράψω και εγώ εκεί τις εμπειρίες μου από παράλληλο εγκέφαλο που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. 

Cheers all και καλές διακοπές!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


VWClub.gr. Αυτός ο μη κερδοσκοπικός δικτυακός τόπος δεν ανήκει ούτε συσχετίζεται με τις εταιρείες VolksWagen (VW) ή Kosmocar Α.Ε.
Όλα τα σήματα, λογότυπα και κατατεθέντα σχέδια αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων νόμιμων δημιουργών τους.


VWClub.gr. This non commercial web site is not affiliated or related in any way with the VolksWagen (VW) company or Kosmocar S.A.
All signs, logos and trademarks are property of their respective owner.
×