Jump to content

Recommended Posts

Είμαι κάτοχος VW Scirocco του 2009. Κάνω όλα μου τα service σε επίσημα VW συνεργεία και τα τελευταία 3-4 τα έχω κάνει στον Φιλοσίδη. Πριν κάποιο καιρό εμφανίστηκε ένδειξη ότι δεν δουλεύει το πίσω δεξί φλας. Αγοράζω έναν λαμπτήρα από ένα βενζινάδικο αλλά όταν ανοίγω το φανάρι βλέπω ότι ο ακροδέκτης είναι τελείως σκουριασμένος, σε βαθμό που ο παλιός λαμπτήρας είχε κολλήσει μέσα. Το φανάρι έπαιρνε από κάπου νερό. Με τα πολλά κατάφερα να αφαιρέσω τον παλιό λαμπτήρα και να βάλω τον καινούργιο, αλλά λόγω της οξείδωσης δεν λειτουργούσε. Όταν το πήγα για service στον Φιλοσίδη αργότερα τους ανέφερα το θέμα και μου είπαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρώτον, δεν θα μπορέσουν να φτιάξουν τον ακροδέκτη και δεύτερον είναι σχεδόν αδύνατον να βρουν από που βάζει νερό το φανάρι. Παρόλα αυτά θα κάνουν ότι μπορούν μήπως το διορθώσουν. Τελειώνει το service, μου βγάζουν 100 ακόμα πράγματα όπως κάνουν κάθε χρόνο και σκάω 400 ευρώ. Για το φανάρι μου λένε ότι μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες όντως είναι αδύνατον να διορθωθεί ο ακροδέκτης ή να βρουν από που βάζει οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρω καινούργιο (γύρω στα 100 ευρώ). Τους ευχαριστώ και φεύγω. Αποφάσισα το σκ να ξανανοίξω το φανάρι να δω μήπως μπορώ να κάνω κάτι. Πρώτη απογοητευτική παρατήρηση είναι ότι η θέση που μπαίνει το φανάρι ήταν γεμάτη χώμα, δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Θεωρώ πως ένα σοβαρό συνεργείο που σέβεται τους πελάτες του αυτό θα έπρεπε να το έχουν καθαρίσει μιας και έβγαλαν το φανάρι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ανοίγω το φανάρι και είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει μπει χέρι εκεί μέσα και καμία προσπάθεια επισκευής δεν έχει γίνει. Βάζω λίγο ξύδι και WD-40 στον ακροδέκτη, τον τρίβω λίγο με ένα γυαλόχαρτο και ελέγχω να δω αν κάνει επαφή. Κάνει επαφή κανονικά. Φαίνεται οι δικιές μου προσπάθειες ήταν πιο υπεράνθρωπες. Καθαρίζω όλο το φανάρι και παρατηρώ ότι το μόνο σημείο που θα μπορούσε να βάλει νερό είναι στην ένωση της βάσης των λαμπτήρων και του υπόλοιπου φαναριού που έχει μία τσιμούχα που έχει ξεραθεί με τον καιρό. Βρήκα και το σημείο διαρροής που ήταν αδύνατον να βρούνε. Με λίγα λόγια η VW Φιλοσίδης πήγε να με εξαπατήσει στο να αγοράσω ένα καινούργιο φανάρι χωρίς λόγο. Το βασικότερο είναι ότι με βάζει σε σκέψεις για όλα τα άλλα "χαλασμένα" ανταλλακτικά που με έχουν βάλει να αγοράσω κατά καιρούς στα service. Μην πάτε ποτέ για service ή οτιδήποτε άλλο στην VW Φιλοσίδης αν σέβεστε τα χρήματά σας.

 

tldr: Η VW Φιλοσίδης πήγε να μου πουλήσει καινούργιο φανάρι ενώ δεν χρειαζόταν πράγμα που σημαίνει ότι γενικά πασάρουν στους πελάτες ανταλλακτικά που δεν χρειάζονται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Polakias TDI

Φίλε μου, καλησπέρα. Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ πως νιώθεις. Σκέψου για να παρηγορηθείς πως θα ένιωθες αν είχες πληρώσει και το φανάρι! Και κερατάς και δαρμένος.

Περιπτωσεις τέτοιες έχω πολλές, πρόσφατα και με την Καρέντα Αμαρουσίου.

Τρανταχτή περίπτωση που μου έχει τύχει είναι στον παλιό εξουσιοδοτημένο Ρώρρη (επί 2005-2006) όπου ήθελαν να μου αλλάξουν μονάδα εγκεφάλου ABS (νέα 750€) γιατί ήταν "καμμένη". Τελικά ήταν μια απλή ασφαλειούλα που δημιουργούσε το πρόβλημα (κόστος 10€ το πολύ). Στο μεταξύ, από επιλογή μου, είχα μείνει 5-6 μήνες χωρίς ABS.

Γενικά με τα περισσότερα -αν όχι όλα- τα συνεργεία και τους τεχνικούς υπάρχει σοβαρότατο θέμα. Και το θέμα ξεκινάει από το ότι είναι στο DNA μας αφενός να κοροϊδεύουμε, αφετέρου να μην εμπιστευόμαστε.

Συνεπώς, προσοχή. Όλοι μας κάποτε και κάπου την εχουμε πατήσει, με αυτοκίνητο ή με κάτι άλλο, οπότε μην αγχώνεσαι & μη νιώθεις μόνος σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το παρον κλειδωνει και θα ξανανοιξει μονο αν ο καταγγελων το κανει επωνυμα.

Ας επικοινωνησει μαζι μου.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.