Jump to content
GEO35

Μακριά από vw

Recommended Posts

Μερικούς μήνες πρίν άλλαξα τον πολυδισκο στο passat dsg7 1.4 του 2009και πλήρωσα 1000 ευρώ μαζί με βάση μηχανής και βάση σασμάν και τώρα στις διακοπές με την γυναίκα μου έγκυο στον 6ο μήνα και ένα μωρό 15 μηνών μου μένει από mechatronik και αφού έχω πληρώσει 200 ευρώ για πολλαπλασιαστή λάδια φίλτρα και πόδια μηχανής.μετανιωσα που αγοράσαμε αυτό το αμάξι,είμαι πολύ εξαγριωμένος και θυμωμένος με αυτή την επιλογή μου.γι αυτό θα μείνω μακριά από οτιδήποτε γερμανικό με 4 Ρόδες.και για όποιον ενδιαφέρεται το αμάξι πωλειτε όπως είναι.εκτος του προβληματος με το mechatronik βρίσκεται σε άριστη κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δύο χρόνια εγγύηση για τα ανταλλακτικά, δεν βλέπω γιατί το δίνεις αφού είναι και σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς ήσουν από τους άτυχους για την περίπτωση του κιβωτίου, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα του DQ200, δεν είχαν ωστόσο όλα πρόβλημα και πολλά αμάξια είναι και βελτιωμένα. Σίγουρα περάσατε μεγάλη ταλαιπωρία έτσι όπως το περιγράφεις αλλά σου προτείνω να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με ηρεμία και χωρίς νεύρα. Αν χαλάσει η τηλεόραση τι λες, ποτέ ξανά ιαπωνική, κορεάτικη ή ξέρω γω τι? Γιατί δηλαδή δεν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους ζητήματα με ανάλογο τρόπο? Η απάντηση είναι ότι δεν υπόκεισαι ανάλογη ταλαιπωρία, χάλασε η tv δεν έγινε και κάτι. Ο θυμός σου για την ταλαιπωρία εν μέσω διακοπών και όπως το περιγράφεις σε κάνει να είσαι τόσο απόλυτος. Αν πάλι ο λόγος που το δίνεις είναι ότι φοβάσαι μην ξαναγίνει πάλι σε κάποιο ταξίδι, μόνο χαμένος θα βγεις, από οικονομικής άποψης εννοώ. Κατά τ' άλλα έχω δει στην άκρη του δρόμου με το καπό ανοιχτό κάθε λογής εθνικότητας, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, σουηδικά, ιαπωνικά... ότι θες.

 

Βάση μηχανής και σασμάν γιατί άλλαξες? Όλες τις έκοψες? Η ποδιά τι έπαθε?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το αμάξι το αγόρασα μεταχειρισμένο και οι βάσεις όταν πήγα για τον πολυδισκο μου είπαν ότι καλό είναι να αλλαχτούν γιατί ήταν κομμένες αυτές μου πήγαν 150 ευρώ και η πόδια της μηχανής ήταν σπασμένη άλλα 25 ευρώ και τώρα στις διακοπές άλλαξα πολλαπλασιαστή γιατί τα έπαιξε ο ένας 55 ευρώ με την εργασία.εγω με αυτό το αμάξι έχω κάνει περίπου 30000 χλμ και πραγματικά αγανάκτησα με τις ζημιές και με το κόστος αυτών.μου έφυγε παραπάνω από ένας μισθός για να του φτιάξω τον πολυδισκο και τώρα ζητάει άλλους 2 μισθούς μου για επιδιόρθωση,όχι δεν έχω να τα δώσω.γι αυτό "πωλείται όπως είναι επιπλωμενο".darkx σε ευχαριστώ για την γνώμη σου αλλά η δική μου γνώμη μετά από αυτή την ταλαιπωρία δεν πρόκειται να αλλάξει,μακριά από vw.

Link to comment
Share on other sites

Αφου το ανταλλακτικο εχει εγγυηση,τι αλλους 2 μισθους λες;

 

Οσον αναφορα τον πολλαπλασιαστη και την ποδιά,εχεις ενα αμαξι 8 χρονων,μακαρι ολες οι ζημιες να ταν αυτες.

Πριν το πουλησεις οδηγα ενα γιαπωνεζικο γιατι θα ξαναψαχνεις για PASSAT.

Link to comment
Share on other sites

Ποια εγγύηση ρε παιδιά,εγώ τον πολυδισκο άλλαξα και ξέρω ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση,όχι το mechatronik.αυτο θέλει 1500 με την εργασία.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά εντάξει, δεν τα λέμε και αξιόπιστα αυτοκίνητα τα vw, οπότε εγώ τον καταλαβαίνω το φίλο.

Ποιός μπορεί να υπογράψει ότι δεν θα του βγάλει σπασμένο πιστόνι (αν έχει τον 160άρη CAVD με το γνωστό πρόβλημα κρουστικής καύσης) ή ότι δεν θα πηδήξει δόντι η καδένα (με άπειρα παραδείγματα);

 

Εκατομμύρια πούλησαν και αυτά που έκλεβαν στις μετρήσεις ρύπων, για να παίρνουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, μην γινόμαστε fanboys...

 

Οπότε, τα σκάρτα είναι εξωφρενικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που μπορεί να γίνει αποδεκτό σαν "αστοχία".

Edited by Candlemass
Link to comment
Share on other sites

τελειως φιλικα και χωρις να θελω να δικαιολογησω σε καμια περιπτωση τον κατασκευαστη αλλα μηπως και το δικο μας "ποδαρακι" εχει κανει καπου την ζημια?

βασεις μηχανης,ποδιες σπασμενες?μηπως δεν φταιει μονο η vw και φταιει η κατασταση του αυτοκινητου και η χρηση που το εκανε ο προηγουμενος και απλα σε βγαινουν σε εσενα?

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Φίλε  themis38 πριν το αγόρασω το αμάξι μπήκε στην καρεντα και ελέγχθηκε και το βρήκαν σε άριστη κατασταση εκτός από την πόδια της μηχανής η οποία ήταν σπασμένη.μεσα σε 30000 χλμ μου εβγαλε αυτές της ζημιές.οδηγηση εντός πόλης και μόλις 2 φορές κάναμε ταξιδακι  μέχρι την Θεσσαλονίκη από τις οποίες την δεύτερη φορά μου έβγαλε το mechatronik και μείναμε χωρίς όχημα.

Link to comment
Share on other sites

προσπαθησε λιγο να δεις τα γεγονοτα,χωρις να σε πιεζω,πολυδισκος-βασεις μηχανης-mechatronik,μηπως ολα αυτα ειναι αποτελεσμα κακης χρησης προηγουμενου ιδιοκτητη σε συνδιασμο με κακη συντηρηση?

αν τα εκανε οπως υποθετω ειναι λογικο μεσα στα αυτα τα χιλιομετρα σου να στα εβγαλε εσενα,που ισως και να το υποψιαζοταν και ο προκατοχος.

Ολα αυτα βεβαια δεν παοτελουν καμια δικαιολογια για την vw,οπως και να εχει.

Αν θες γραψε μας και με ποσα χιλιομετρα το πηρες και ποσα εχεις κανει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε themis83 όταν το πήρα είχε 113000 και τώρα έχει 142000 και δεν το έχω ούτε 2 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

εγω αλλαξα καδενα προληπτικα (500 ευρω) γιατι καποιες φορες το πρωι εκανε κατι κροταλισματα.

οπως καταλαβαινεις αν το κλιμα ειναι στραβο και ΑΝ ερθει και ο γαιδαρος=καφρος ιδιοκτητης(προηγουμενος),το αποτελεσμα θα ειναι κατι σαν το δικο σου.

καλο κουραγιο και καλοπουλητο ευχομαι.

Edited by Themis83
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου διάβασα και αποδέχομαι την απελπισία σου μιας και είμαι παθόντας αλλά να ξέρεις μόνο λάθος θα κάνεις αν το πουλήσεις τώρα.

Εγώ έκατσα το έφτιαξα και αν μην τι άλλο τώρα ξέρω τι μου γίνεται και τι έχει μπει στο αμάξι.

Καμιά φορά κάποιοι είμαστε άτυχοι σε αγορές αλλά όταν πέρνεις μεταχειρισμένο σημαίνει ότι παίρνεις και τα προβλήματα του προηγούμενου ιδιοκτήτη λένε!

Φτιάξε το και μην το πουλάς!

Δεν θα το μετανιώσεις!Μπορούν να σε βοηθήσουν τα παιδιά όλα εδώ μέσα με καλούς μάστορες και συνεργεία και πάνω από όλα εμπειρίες.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Φίλε klenar δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για να το φτιάξω μιας και σε 3 μήνες έρχεται το νέο μέλος της οικογένειάς μου.αλλα και τα λεφτά να είχα πάλι θα το σκεφτόμουνα αν θα το έφτιαχνα γιατί θα φοβόμουν μην μου βγάλει κι άλλη ζημιά μεγάλη.και μόνο που σκέφτομαι το κόστος με πιάνει ζαλάδα,τοσα θέλει και ο γιατρός της γυναίκας μου :startle:

Link to comment
Share on other sites

Guest Polakias TDI

Να το πουλήσεις Geo35. Αν κάποιος ή κάτι σε χαλάει, κόβεις δεσμούς & επαφές για να μη σε χαλάει. Να το πουλήσεις, αφού είσαι ήδη χαλασμένος. Δυστυχώς θα πρέπει να είσαι έτοιμος, από τη στιγμή που έχει θέμα το αυτοκίνητο, να το δώσεις σε χαμηλή σχετικά τιμή. Αν δε κάποιος ανακαλύψει τα θέματα που είχες, ενδεχομένως να το παζαρέψει ακόμα χαμηλότερα, φοβούμενος αυτό που φοβάσαι εσύ, μην τυχόν βγάλει νέα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι το επόμενο αυτοκίνητο που θα πάρεις να μην εμφανίσει ίδια ή χειρότερα θέματα, με το καλό να έρθει το νέο μέλος και να σας χωράει όλους το νέο αυτοκίνητο, αν δε 1 στο 1.000.000 είναι πάλι VW το επόμενο αυτοκίνητο, πήγαινέ το σε ένα ακόμη ή σε διαφορετικό συνεργείο, που ξέρεις, μπορεί εκείνο το VW να βγει καλύτερο αυτοκίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου θα κάνει λάθος γιατί το passat είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο όχι μόνο θα το χαίρεται αλλά δεν θα θέλει να το αλλάξει.

Φτιάξε το και δεν θα χάσεις.Κάνε υπομονή με τα λεφτά.Στη σημερινή εποχή όλοι πονάνε όπως κι εγώ όταν το έφτιαχνα.Του έχω ρίξει 4000 ευρώ να φανταστείς.

Link to comment
Share on other sites

Guest Polakias TDI

Μπορεί & να κάνει λάθος, για λάθη που έκαναν άλλοι προηγουμένως. Απλά τον βλέπω ψιλοαποφασισμένο & αδιάλλακτο, το συναίσθημα αλλά και η τσέπη δυστυχώς υπερισχύουν τη δεδομένη στιγμή. Προσωπικά, θα ήθελα να σκεφτεί ο φίλος μας την επόμενη μέρα της πώλησης, με τι αυτοκίνητο θα είναι, ως προς ποιότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια και χώρους, αλλά και τι έξοδα ενδεχομένως θα προκύψουν από το νέο (μεταχειρισμένο πάλι υποθέτω) αυτοκίνητο. Αυτή τη σύγκριση επιβάλλεται να την κάνει ως προσχέδιο πριν την οποιαδήποτε απόφασή του.

Edited by Polakias TDI
Link to comment
Share on other sites

Το μυαλό θολώνει όπως είχε θολώσει και σε μένα αλλά δικαιώθηκα μετά από κόπους και χρήμα και ευχαριστιέμαι το αμάξι μου όσο τίποτα άλλο!

 

vw και κακός ιδιοκτήτης=προβλήματα

 

Να το θυμάστε αυτό πάντα όσοι πάτε να αγοράσετε μεταχειρισμένα

Link to comment
Share on other sites

Τα αυτοκίνητα είναι θέμα τύχης. Αν εξαιρέσεις τα Renault που όλα έχουν θέμα στα ηλεκτρικά... ... όλα τα άλλα είναι απλά θέμα τύχης. Σε οποιαδήποτε μάρκα αν είναι να σου κάτσει θα σου κάτσει. Εγώ έχω ένα gti 6r με 140.000 χιλιόμετρα και μάλλον σε κάποια φάση θα μου βγάλει megatronic... Γιατί έχει τα συμπτώματα.... Αλλά Οκ... 7 χρόνια τώρα δεν με έχει προβληματισει και είναι και λες και το πήρα εχθές από θέμα συναρμογης. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν. Είναι πολύ ποιοτικά αυτοκίνητα και κατά την γνώμη μου value for money και για τα λεφτά τους η ποιότητα είναι άριστη και η μεταπωλητικη αξία τους . Όλα τα παραπάνω σας τα λέω γιατί είναι το 2ο Vw που αλλάζω αλλά έχω περάσει και από ιαπωνικά και από γαλλικά. Οπότε... Αν συμβεί η μαλάκια να αντιμετωπίσει με ηρεμία. Αυτά...

Στάλθηκε από το F3211 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το mechatronic έχει χαλάσει πολλούς ιδιοκτήτες, κι αυτό είναι το κερασάκι που κάνει τον άνθρωπο να αγανακτεί.

Αν είχε 2 βάσεις και 1 ποδιά ούτε θα το ανέφερε.

 

Το DQ200 είναι φόλα, αυτή είναι η αλήθεια. Σε όλες τις πλατφόρμες είτε θα έχει τακτικά πολύδισκο είτε mechatronic, είτε τον κλασικό θόρυβο του τενεκέ.

Όταν είναι στην εγγύηση όλα καλά, μετά ο ιδιοκτήτης αναγκάζεται να πληρώσει.

 

Aγοράζοντας λοιπόν ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας, βλέποντας και τις τιμές που πωλούνται τα μεταχειρισμένα, καταλήγει "αναγκαστικά" στο να το φτιάξει.

Κάνε ένα ευχέλαιο και να παρακαλάς να κρατήσει. Η πώληση δεν σε συμφέρει η αγορά είναι πάτος. Με τα λεφτά που θα πάρεις αγοράζεις μόνο μίνι κουβά diesel.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 23/8/2017 at 4:37 ΜΜ, klenar said:

.Στη σημερινή εποχή όλοι πονάνε όπως κι εγώ όταν το έφτιαχνα.Του έχω ρίξει 4000 ευρώ να φανταστείς.

4000 ευρω για επισκευες?

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν , takisbrax said:

4000 ευρω για επισκευες?

Ναι φίλε μου δυστυχώς.Μίλαγε το ένα μετά το άλλο

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν , klenar said:

Ναι φίλε μου δυστυχώς.Μίλαγε το ένα μετά το άλλο

Δεν θελω να σε χαλασω,αλλα στην θεση σου, θα ειχε φαει σουταριζμα το αμαξι.

 

Αν εβαζες ακομα 2-3.000 χιλιαρικα θα αγοραζες κατι καλητερο και χωρις προβληματα.

 

Βλεπω και εγω ενα φιλο μου με ενα Α4 TQ (B8 1.800 160 αλογα) που δινει λεφτα για βλαβες απο τα 90.000χλμ.

 

Βαλε κατι οι πολλαπλασιαστες,κατι η πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης,το λαδακι που καιει,τα ρεταρισματα σε διαφορος φασεις της επιταχυνσης και οχι παντα στις ιδιες στροφες,η καταναλωση που ειναι μεγαλη,κατι η διαροη λαδιου,λιγο η τρομπα νερου κτλ κτλ......απορω πως το κρατει ακομα αφου και ο ιδιος κανει παραπονα για τους μικρους εσωτερικους χωρους που εχει,τα τριξιματα και τα πλαστικα που ξεβαφουνε σε πορτες και χειριστηρια.

 

τι να πω?

 

δινεις ενα σορο λεφτα για να παρεις τελικα το 1/3 που θα επρεπε να αξιζει.

Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν , takisbrax said:

Δεν θελω να σε χαλασω,αλλα στην θεση σου, θα ειχε φαει σουταριζμα το αμαξι.

 

Αν εβαζες ακομα 2-3.000 χιλιαρικα θα αγοραζες κατι καλητερο και χωρις προβληματα.

 

Βλεπω και εγω ενα φιλο μου με ενα Α4 TQ (B8 1.800 160 αλογα) που δινει λεφτα για βλαβες απο τα 90.000χλμ.

 

Βαλε κατι οι πολλαπλασιαστες,κατι η πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης,το λαδακι που καιει,τα ρεταρισματα σε διαφορος φασεις της επιταχυνσης και οχι παντα στις ιδιες στροφες,η καταναλωση που ειναι μεγαλη,κατι η διαροη λαδιου,λιγο η τρομπα νερου κτλ κτλ......απορω πως το κρατει ακομα αφου και ο ιδιος κανει παραπονα για τους μικρους εσωτερικους χωρους που εχει,τα τριξιματα και τα πλαστικα που ξεβαφουνε σε πορτες και χειριστηρια.

 

τι να πω?

 

δινεις ενα σορο λεφτα για να παρεις τελικα το 1/3 που θα επρεπε να αξιζει.

Φίλε μου καλά όσα λες αλλά δεν τα έβγαλε όλα με μία για να κάνω το εύκολο να το πουλήσω.Το έφτιαξα και έχω ησυχάσει από μία άποψη απλά ότι ήμουν άτυχος!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.