Jump to content
Dionisis N

To νέο μικρό SUV Volkswagen T-Roc είναι πραγματικότητα

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!! Νέο μέλος στο forum παλιός κάτοχος golf 5 tsi 122 απροβλημάτιστο όλα αυτά τα χρόνια.

επειδη έφτασε η ώρα για αλλαγή ´εχω στραφεί και ομολογώ μου αρέσει αρκετά το νέο t roc 1.5. Έχω όμως δυο ενδοιασμούς και θα ήθελα την άποψη σας:

1) το πλαστικό στο ταμπλό με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Θεωρείτε ότι θα υπάρχουν σύντομα τριγμοί από αλλαγή σε θερμοκρασίες πχ καλοκαίρι - χειμώνας; Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως το έκαναν αυτό σε ένα τόσο ωραίο αυτοκίνητο .

2) διαβάζω σε ξένα forums κάποιους να λένε ότι ο 1.5 evo tsi αντιμετωπίζει προβλήματα σε χαμηλές στροφές και ότι η vw μετά από δυο updates δεν έχει καταφέρει να λύσει το θέμα. Ισχύει αυτό ;; 

 

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και διαβάζω και γράφω.

Κάτοχος από τον Ιούλιο 2018 του  T-ROC, 1.5lt, pure white, experience με επιπλέον πακέτο sport που περιλαμβάνει κόκκινες δαγκάνες, κοκκινες ραφες στα καθίσματα, κοκκινο φως στα φιλέτα των μπροστινών θυρών, μαύρη οροφή εσωτερικά, φιμέ τζάμια στις πίσω πόρτες και στο πίσω παρ-μπριζ , δυνατότητα επιλογής eco, normal, sport, individual mode και αλουμινένια ποδωστήρια.

Έχω διανύσει 3200km ως τώρα και χοντρικά τα 2000km έχουν γίνει στο εθνικό οδικό δίκτυο και τα 1000 περίπου στην Αθήνα, σε συνθήκες μέτριας ή λιγότερης κίνησης.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις οι οποίες ισχύουν ακόμα, 2 μήνες μετά έχουν ως εξής: άνετο, ήσυχο, επιβλητικό εκ του πλάτους του με εντυπωσιακή οθόνη active info display (AID) και οθόνη  infotainment (info). Κοιτουσα και ξανακοιτούσα στην αρχή πιο πολύ, λιγότερο όσο περνάει ο καιρός τα πλάστικά στο ταμπλώ, δεν έχει ακουστεί τπτ βέβαια, ελπίζω μέχρι το 2022 που θα έχω διανύσει 40000km να μην εχει χρειαστεί να αναφερθώ σε αυτά, ήταν ενας απο τους δυο λόγους που άργησα να καταλήξω στην αγορά του (ο δεύτερος ήταν ο ημιάκαμπτος πίσω...μα ημιάκαμπτος το 2018 για αυτοκίνητο 27000ευρώ...), κάπου κάπου τα ακουμπάω κιόλας, όταν είμαι μόνος μου κλεινω μουσική, βουτάω σε καμιά λακούβα στήνοντας αυτί...δεν εχω ακουσει κατι φυσικά ακόμα, όσο περνάει ο καιρός δεν μου είναι δυσάρεστα στην όψη, πιθανώς θα το είχα ξεπεράσει νωρίτερα αν δεν υπήρχαν εμφανείς τσιπιές...δλδ. πόσο θα στοίχιζαν 2 φιλέτα στην εσωτερική επένδυση των δύο πίσω θυρών με τον καταπληκτικό κόκκινο φωτισμό, όπως ακριβως στις μπροστά, ή πόσο θα στοιχιζε ο κρυφός φωτισμός κατω απο τις λαβες των πισω θυρών όπως συμβαινει στις μπροστα;....έλεος δλδ.

 

ΧΩΡΟΙ-ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Πολύ ωραία οπτικά τα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές (sport pack) και το λευκό δέρμα σε μικρή έκταση στο πλάι (τόσο-οσο), προσφέρουν πάρα πολύ καλή πλευρική στήριξη. Εύκολα βρίσκει κανείς την ιδανική θέση οδήγησης τόσο κατα το εμπρος -πίσω όσο και στην πλάτη με επιπλέον την δυνατότητα οσφυικής στήριξης. Οι χώροι για τα πόδια υπέραρκετοί και όχι μόνο για εμένα (177cm, 83kgr) και αντικειμενικά...κάθισε φίλος ύψους 202cm που το πρωτο κριτήριο για να αγοράσει αυτοκίνητο ειναι το να χωράει...ρυθμισε το κάθισμα, το κεφάλι του ειχε αέρα 2 πόντων απο την οροφή....ΚΑΙ...με ρυθμισμένο εκεί το μπροστά κάθισμα κάθισε ακριβως απο πίσω...τα γόνατα του μόλις ακουμπουσαν την πλατη του καθίσματος και το κεφάλι του είχε αρκετό αέρα απο την οροφή. Εκτιμώ ότι σας έδωσα ένα μετρο των χώρων...άνθρωποι συνηθισμενων διαστασεων θα κινηθουν άνετα καθισμένοι πίσω πχ ένα παιδι και δυο ενηλικες, ακόμα και 3 ενήλικες θα κινηθουν άνετα κανοντας ο μεσαίος τις συνηθισμενες παραχωρήσεις που θα κάνει σε κάθε αυτοκίνητο.

Χώροι για μικροαντικείμενα ικανοποιητικοί, κινητά με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης και 2 usb , που στην αρχή δυσκολευομουν πολύ ώς εντελώς για να καρφωσω στικάκι...ευτυχώς το έκανε ο 10χρονος γιός μου έχοντας άγνοια κινδύνου...τώρα το κάνω καλύτερα κι εγω...και όταν κουμπώνει διαβάζεται απρόσκοπτα και με τη μια. Το ντουλαπάκι μεγάλο, μεγάλοι επίσης και οι αποθηκευτικοί χώροι στις πόρτες, χωράνε στο πλάι 1,5λιτρα νερό και φωτιζόμενοι. Το ντουλαπάκι κάτω απο το συρόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο φαίνεται μικρό σε χωρητικότητα , είναι όμως βαθύ κι εξ αυτού λίγο άβολο αν χρειαστεί να ψάξεις...τα ποδωστήρια από αλουμίνιο (sport pack) φαίνονται ωραία αν τύχει να ρίξεις μια ματιά εκεί. 

Πορτ-μπαγκάζ 415lt με ρεζέρβα ανάγκης (σαφώς υπέρτερη επιλογή στην περίπτωση που συμβει το μεγαλο κακό, αν και δεν μου εχει συμβεί ποτέ στα 28 χρονια που οδηγώ) νομίζω οτι με ακλύπτει απόλυτα όπως διαπίστωσα και κατα το πηγαινε-ελα των διακοπών, έχοντας κατα νου ότι ο μέσος όρος των μικρομεσαίων ειναι περί τα 370lt.

Κάθεσαι λοιπόν στην απόλυτα σωστή θέση και απλώνοντας το δεξί σου χέρι ακουμπας τα πάντα...διζωνικό κλιματισμό, αλάρμ (σε θέση που ακόμα δεν έχω συνηθίσει μιας και τον ψαχνω ψηλά εκεί που τωρα είναι η οθόνη info), κουμπί mode για eco, normal, sport, individual και start stop, το οποίο είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί by default, χωρις  να κρατά σε μνήμη την τελευταία επιλογή, και για το οποίο δεν εχω καταλήξει αν θαταν καλύτερα να το απενεργοποιώ για να μην φθείρει τη μίζα και τη μπαταρία με το άναψε σβησε. Δεν μπορω να εκτιμησω το κέρδος που θα έχω και απλά σκέφτομαι οτι στην πόλη το λειτουργώ σε  eco mode, που κινείται σαφως πιο ράθυμα και ως εκ τούτου πιο οικονομικά. Όποιος έχει σαφή αντίληψη και εχει να πει κατι επ αυτού....θα χαρώ να τον διαβασω και να τον λάβω υπ όψιν μου.

Με τα κουμπιά στο τιμόνι εξοικειώθηκα στα πρωτα 100km παρότι ειχα πλήρη μεσάνυχτα, όλα φαίνονται στο AID, δυστυχώς για μερικές ενδείξεις δεν είναι σύμμαχος ο συνδυασμός μυωπίας με γυαλιά και ρημάδας πρεσβυωπίας (εστω και μικρη ακόμα)...αλλά δεν ενοχοποιείται η VW  για αυτό.

Επίλεξα να φαίνεται στην AID στροφόμετρο-ταχύμετρο και ενδιάμεσα η πυξίδα, ενω άλλοτε πιθανως να βαλω τον χάρτη αν εχω ενεργοποιήσει το GPS. Τα υπόλοιπα παρέχουν εντυπωσιακές ενδείξεις με ωραία γραφικά, αλλά στα δικά μου των 45 ετών μάτια μου φαίνονται λίγο παράταιρα για αυτοκίνητο (ακόμα).

 

Θα συνεχίσω με τις υπόλοιπες παραμέτρους σε λίγο......

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την έναρξη είναι πολιτισμενη και με χαμηλό θόρυβο, στο ρελαντί δεν ακούγεται απολύτως τπτ, διαπιστωνεις ότι ειναι σε λειτουργία κοιτώντας το στροφόμετρο, αλλά και στο ταξίδι με 140km/h συζητούσαμε με φυσιολογικά dΒ και ακουγόμασταν στο πίσω κάθισμα με το ραδιόφωνο σχετικά χαμηλά....απλά να ακουγεται. Ο ήχος όταν το ανοιξεις ακούγεται αρκετά καλός και μπορεί να βελτιωθεί λίγο ακόμα με στοιχειώδεις ρυθμίσεις παραμετροποίησης που σου παρέχονται. Σημειωτέον ότι δεν μου χρειάζεται home cinema 7.1 στο αυτοκίνητο, μου αρκεί να ακούω χωρίς να τσιρίζει, χωρίς να μπουκώνει, με λίγα μπάσα, σχετικά ποιοτικά στα πλαίσια ενός αυτοκινήτου και σε ένταση που να μπορείς να ζήσεις άνετα σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο. Και μέχρις εκεί το κάνει πάρα πολύ καλά.

Με το mode στο eco, δεν "αρπάζει" εύκολα, λειτουργεί σαν ένα συμβατικό ας πούμε αυτοκίνητο....100ίππων να κινήσουν 1300kgr και εξ αυτού νομίζω θα ισορροπώ στην οικονομία με την απενεργοποίηση του start stop κινούμενος μέσα στην πόλη.

Στο normal "αρπάζει" λίγο γρηγορότερα, δείχνει σαφώς πιο ψυχωμένος χωρίς ξεσπάσματα.

Στο sport, στις 1400-1500rpm ξυπνάει άμεσα κι έντονα κι αν συνεχίσεις αποφασιστικά να πατας το δεξί σου πόδι νοιώθεις λίγο ένα μικρό τίναγμα  και την πλάτη σου να ακουμπάει σε αυτή του καθίσματος.

Απο εκεί και πέρα, οι ανωμαλίες φιλτράρονται ικανοποιητικά, δεδομένου και των σφιχτά - εκτιμώ - ρυθμισμένων αναρτήσεων. Δεν σε κουράζει καθόλου, στις 3,5 ωρες συνεχόμενα που το οδήγησα βγήκα ατσαλάκωτος, ούτε στο πίσω κάθισμα όπως μου είπαν και σε ανθρώπινους ρυθμούς όπως αυτοί του πρώτου ταξιδιου και μεχρι τα πρωτα 1500km - όπως μου επισήμαναν κατά την παράδοση - δεν καταλαβαίνουν απολύτως τπτ. Οι ενδοιασμοί μου αρχικά για τον ημιάκαμπτο πίσω έχουν αμβλυνθεί κάπως αφού σε καμιά από τις 3-4 περιπτώσεις έντονης εγκάρσιας ανωμαλίας του δρόμου σε ταυτόχρονη καμπή δεν ένοιωσα να αναπηδάει ή να ξεκολλάει εν γένει το πίσω μέρος. Επομένως ότι διαβαζω περί της σημασίας πρώτιστα του στησίματος του αυτοκινήτου και κατόπιν της επιλογής ημιάκαμπτου πολλαπλών κλπ υλοποιήεων ανάρτησης, τουλάχιστον για τα νορμαλ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε όλοι οι μεσοι άνθρωποι, με τις καθημερινές απαιτήσεις και ανάγκες, πιθανότατα να ευσταθεί πλέον, δεδομένης και της εξέλιξης σε καθε περίπτωση.

Οδηγώντας το σε ανοιχτό δρόμο με το adaptive cruise control (ACC) σε λειτουργία, η ταχύτητα ρυθμίζεται πολύ ευκολα (τη ρύθμισα στα 140km/h) , δεικνύεται με ωραία γραφικά, την απόσταση τη ρυθμίζει μόνο του απο την by default ρύθμιση, εγώ δεν πείραξα κάτι. Επιτάχυνε και φρέναρε άψογα, είναι λίγο τρομακτικό στην αρχή, με το να περιμένεις να φρενάρει, όμως μετά συνηθίζεις. Με το ACC επιταχύνει ακόμα και με 6η απο τα 80km/h ακόμα και σε ελαφρά ανωφέρεια, ράθυμα στην αρχή...και από τις 2000rpm και πάνω (και με την κατάλληλη σχέση) τόσο εντυπωσιακά, τ΄σοσο τρομακτικά στην αρχή μεχρι να συνηθίσεις, σχεδόν σαν ηλεκτρικό μέχρι να φτάσει την ρυθμισμένη ταχύτητα.

Το lane assist (LA) ενεργοποιείται σε ταχύτητες πάνω απο τα 75km/h όταν δεις το σηματάκι στο κάτω μέρος της AID να γίνεται πράσινο κι αν προσπαθήσεις να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας νοιώθεις το τιμόνι πολύ βαρυ, να αντιστέκεται.....και πρέπει να επιμείνεις. Τράβηξα τα χέρια μου...ίσα μόλις....και το άφησα, έστριψε μόνο του ακολουθώντας τη διαγράμμιση του δρόμου όπως παρατηρούσα απο τους δύο εξωτερικούς καθρέφτες και κάποια στιγμή έκανε γκλον και έγραψε "...αναλάβατε τη διεύθυνση του οχήματος...", αλλά συνέχισε να πορεύεται και το άφησα να πάρει κι ελαφρά στροφή....το έκανε κι αυτό...

Στην ευθεία στον αυτοκινητόδρομο, πολύ σταθερό, ευθύβολο. Σε καποιο απο τα ταξίδια μου είχε αρκετό αέρα και πήρα μια πρώτη γεύση. Το αυτοκίνητο μέχρι τα 140km/h δεν έδειχνε κάποια ιδιαίτερη διαφορά από ότι ένα σύνηθες "χαμηλό"...κάποιες στιγμές το ένοιωθα να προσβάλλεται αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο που να με κάνει να σκεφτώ να κόψω....τέλος πάντων ήταν πολύ λιγότερο από όσο περίμενα, έχοντας οδηγήσει ενα RAV4 του 2010.

Αεροδυναμικοί θόρυβοι μέχρι τα 140km/h τίποτα το ιδιαίτερο, από τα 150km/h ξεκινούσε ένα βουητό από τους καθρέφτες που για να είναι σαφες στα αυτια μου χαμήλωσα το ράδιο, όταν έπαιζε νορμάλ...σχετικά χαμηλά...ίσα που αρχιζα να αντιλαμβάνομαι κάτι.  

Σε στροφές που τις γνώριζα, ήμουν μόνος μου και συνειδητά πήγα "με πολλά"....ή περισσότερα απο τους συνήθεις οικογενειακούς ρυθμούς, δεν ένοιωσα έντονη κλίση ούτε κάτι να παρεμβαίνει.

Με το ACC ενεργοποιημένο και με αλλαγές ταχύτητας όπως πρότεινε (2000rpm - 3000rpm) τα 150km/h έρχονται αβίαστα και σε μικρό χρόνο, είτε σε ευθεία είτε σε ανωφέρεια (όπως π.χ. ξεκινώντας από τα διόδια της Νεμέας και ανεβαίνοντας, που σκέφτηκα να το παρατηρήσω...και σχολίασα μόνος μου...σκέψου να ανεβάσω λίγο τις αλλαγές στις 3000 με 3500rpm...γενικώς δεν θα πω ότι "...δεν το λες κι αργό...", αλλά ότι "...μάλλον εξίσου - λίγο πολύ - γρήγορο με το αντίστοιχου κινητήρα Golf το λες...".

Το τιμόνι ικανοποιητικό, ένοιωθα πού πατούσαν οι ρόδες κάθε στιγμή και πού κοιτούσαν όταν το έστριβα. Ο επιλογέας κουμπώνει εύκολα, άνετα και θετικά...ακόμα και απο 5η σε 6η που χρειάστηκα μερικές αλλαγές για να το συνηθίσω.

Η απενεργοποίηση κυλίνδρων λειτουργεί συνεχώς, ανάλογα με το πώς...και πόσο βαριά ή ελαφριά πέφτει το πόδι πάνω στο δεξί ποδωστήριο και ο μόνος τρόπος να το αντιληφθεί κανείς ότι συμβαίνει, ειναι να κοιτάξει στο πάνω μέρος του AID, όπου συνεχώς αναβοσβήνει μια μικρή ένδειξη eco. Με άλλον τρόπο, δεν γίνεται αντιληπτό.

 

ΦΡΕΝΑ

Πολύ πολύ αποτελεσματικά. Στην πρώτη βόλτα στη Βουλιαγμένης πετάχτηκε αδέσποτο και κοκκάλωσε πατώντας δυνατά από τα 50km/h περίπου.

Με ACC στα 140km/h βλέπω τον στη δεξιά λωρίδα κινουμενο ότι θα βγει μπροσ΄τα μου σε μικρότερη απόσταση από οτι εχω διαπιστωσει ότι θα φρενάρει. Ακαριαία σκέφτομαι να το αφησω να δωτι θα κάνει και προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο. Πριν τελειώσω τη σκέψη μου όντως βγαίνει και μόλις γινεται αντιληπτός απο το ραντάρ φρέναρε τρομακτικά δυνατα κανοντας εναν εντονο θόρυβο...γκαπ...έβγαλε μια κόκκινη ένδειξη επικείμενης σύγκρουσης κι αντανακλαστικά βέβαια φρέναρα κι εγω....κατέβασα ταχύτητες....ολοκλήρωσε ο μπροστα την προσπέραση του, μπηκε δεξιά..κι άρχισε να ανεβαίνει μόνο του...μόνο ταχύτητες άλλαζα (τοτε ενοιωσα να μου λείπει ένα DSG, αλλά ας τα έφτιαχναν αξιόπιστα...) μέχρι τα 140km/h που είχα ορίσει.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Δεν μου τρέχουν απο τα μπατζακια αλλά δεν θα πολυενδιαφερθώ, δεν θα αλλάξω τον οδηγικό μου χαρακτηρα...οδηγω ουδέτερα στην πολη, σπανιότατα επιθετικά και γρηγορα εντος πόλης....εκτός πόλης, απο 120-150km/h και σε κάποιες ευθείες 160...170....στα τσακιρ κέφια και πριν ακούσω και φωνές απο δίπλα.Ενδεικτικά, το πρωτο ταξιδι με ACC στα 140km/h και συνεχώς clima on, φτάνοντας, μετά απο 230km, φούλαρα στο βενζινάδικο, δεν ασχολήθηκα με ενδειξεις trip computer, χαρτακι μολυβάκι και: φούλαρα με 27 ευρω, ήτοι: 16,7lt/230km ή 7,3lt/100km (ένδειξη στο trip computer: 7,8lt/100km)  ή 11,7euro/100km,  με τη βενζίνη στο 1,61ευρω/lt. Not bad εκτιμώ. Από εκέι και  πέρα κοιτάω στο trip computer...στο τελευταίο ταξίδι με ΑCC στα 150km/h και μερικά ανοίγματα ακόμα μέχρι τα 180km/h...και για λίγα δευτερόλεπτα 200km/h είδα στο τέλος του ταξιδιού 8,9lt/100km για την ίδια διαδρομή που μέτρησα στο πρώτο ταξίδι.

 

ΛΑΣΤΙΧΑ

Φοράει BRIDGESTONE TURANZA 215/55/17, πίεση βάζω 33, εκεί το σέταρα, αλλά ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε να τα κοιτάω μια φορά το μήνα ή πριν απο ταξίδια και να μην εμπιστεύομαι τον ηλεκτρονικό δείκτη.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι σταθμοί FM πανεύκολα ανευρίσκονται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, εξίσου εύκολα αποθηκεύονται σε 18 θέσεις μνήμης.

Άψογο και παιδικά απλό στη χρήση GPS. Έβαλα πανεύκολα και κλείδωσε ακαριαία μία διεύθυνση, μου παρέσχε 3 εναλλακτικές διαδρομές με πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, επίλεξα τυχαία χωρίς να ασχοληθώ τη μια και με καθοδήγησε μιά χαρά με φωνητικές οδηγίες στα αγγλικά (κακώς μεν αλλά οκ).Το στίγμα είναι συνεχώς διαθέσιμο στο χάρτη ακόμα και κατά τη διάβαση πολλών (όχι όλων) τούνελ.

Τα σήματα με τα όρια ταχύτητας τα διαβάζει αμέσως. Λίγο υπερβάλλει με το απαγορευτικό προσπέρασης, το οποίο βλέπω στην οθόνη πολύ συχνότερα από ότι στο δρομο....ίσως έχει να κάνει με τη διπλή διαχωριστική γραμμή που πιθανώς διαβάζει.....δεν ξερω....

Να σημειωσω εδω..ισως έπρεπε να το κανω στην αρχη, ενα θεμα εργονομίας....το ειχα διαπιστωσει πιο έντονα σε καποιο αυτοκίνητο όταν κοιτουσα στις αντιπροσωπείες πριν την αγορά, δεν θυμαμαι όμως σε ποιο...έχει να κανει με τη θεση των διακοπτών των ηλεκτρικων παραθυρων του οδηγού. Όταν ακουμπά κανεις το βραχίονα τα δάχτυλα ξεπερναν τους διακόπτες αρκετά...σχεδόν ο καρπός βρίσκεται στο ύψος των διακοπτών...πρέπει να τραβηξει λοιπόν  ο οδηγός πίσω όλο το χέρι για να βρει τα κουμπιά ή το διακόπτη για τους ηλεκτρικούς καθρεφτες.....μετα απο 2,5 μηνες αυτό δεν το εχω συνηθισει και πρεπει να κοιταξω εκει για να το βρω....πράγμα που με αποσπά....για αυτό το λόγο το θεωρώ σοβαρό φάουλ.

 

Αυτό που θα ήθελα να ρωτησω άλλους χρηστες του turbo μοτέρ 1,5 evo ...και όχι μόνο....αν μετα απο ταξιδι με υψηλές ενδεχομένως στροφές,το αφηνουν στο ρελαντί για καποιο χρόνο πριν το σβησουν....αυτο που έκανα εγω είναι να κοψω 3-4km  πριν το τελος της διαδρομης...να το οδηγω χαλαρα (1500-3000rpm) και να το σβήνω μισο λεπτό αφ ότου σταματησα....το εγχειριδιο δεν αναφέρει τπτ επ αυτού...όπως και ποιά θερμοκρασία πρέπει να έχουν τα λάδια για να ειναι τελείως ασφαλές να το σβησεις;..ουτε επ αυτου λεει κάτι και μια φορά που περιμενα 2-3 λεπτα....δεν ειδα να πέφτει η θερμοκρασία λαδιού κατω απο 102.....103 βαθμους κελσίου......όποιος μπορεί και ξερει και θελει...ας αναφερει κάτι επ αυτών.

 

Αυτές είναι λοιπόν εν συνόλω και όσο αναλυτικά μπορούσα οι εντυπώσεις μου απο τους 2,5 πρώτους μήνες και 3200km στο οδόμετρο του t-roc 1,5 experience.

Είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε δυνάμει αλλά και ήδη κατόχου, αν μπορώ να απαντήσω....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Διορθώνω ότι εκεί που εγώ με το μολύβι βρήκα κατανάλωση 7,3lt/100km, το trip computer έδειξε 6,8lt/100km (και όχι 7,8lt/100km).
Congrats Χρήστο για την λεπτομερή ανάλυση!


Sent from my OnePlus 6 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε χρηστο

Διορθώνω ότι εκεί που εγώ με το μολύβι βρήκα κατανάλωση 7,3lt/100km, το trip computer έδειξε 6,8lt/100km (και όχι 7,8lt/100km).
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του T-Roc Με R-Line πακέτο? Και αν ναι, μήπως γνωρίζεται και το επιπλέον κόστος?
 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε την ανάκληση 435 Volkswagen T-Roc με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα 1.0 TSI, παραγωγής Δεκεμβρίου 2016 έως Ιουλίου 2018.

 

 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες, (διακόπτης εκκίνησης κινητήρα ενεργοποιημένος, θερμοκρασίες < 5 βαθμούς Κελσίου, μη ενεργοποιημένη λειτουργία Autohold), να προκληθεί ανεπιθύμητο αυτόματο λύσιμο του ηλεκτρονικού φρένου στάθμευσης (EPB), με αποτέλεσμα το όχημα να μην είναι πλέον ασφαλισμένο έναντι κύλισης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας Kosmocar A.E. για να γίνει αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως
επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmo*μη επιτρεπόμενο @ URL*.

 

Πηγή εδώ

https://www.autoblog.gr/2018/11/22/anaklhsh-435-volkswagen-t-roc-sthn-ellada/

Link to comment
Share on other sites

On 28/9/2018 at 6:35 ΜΜ, Χρήστος Ζ. said:

Διορθώνω ότι εκεί που εγώ με το μολύβι βρήκα κατανάλωση 7,3lt/100km, το trip computer έδειξε 6,8lt/100km (και όχι 7,8lt/100km).

Ευχαριστούμε Χρήστο! 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

 

θα ήθελα να επαναφέρω μια προηγούμενη ερώτηση μέλους σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στο T-Roc με τον 1.5 TSI κινητήρα και manual κιβώτιο.

Είμαι έτοιμος να δώσω προκαταβολή για να παραγγείλω το T-Roc με τον συγκεκριμένο κινητήρα και έπεσα επάνω στο site του honestjohn και μετά σε αντίστοιχο forum της Αγγλίας και από ό,τι διαβάζω, το πρόβλημα δεν είναι απλά μια όχληση που την ξεπερνάς αλλάζοντας την οδηγική σου συνήθεια, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών) και επικίνδυνο. Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πολλοί έχουν αναγκαστεί να επιστρέψουν τα αυτοκίνητά τους (προφανώς η νομοθεσία στην Αγγλία επιτρέπει κάτι τέτοιο) ενώ και η ίδια η VW το έχει παραδεχτεί και υπόσχεται λύση του προβλήματος με αναβάθμιση του software, η οποία όμως ακόμα δεν έχει έρθει.

Συγκεκριμένα μιλάνε για απότομη πτώση των στροφών και άρνηση του κινητήρα να επιταχύνει στο ξεκίνημα (acceleration lag) και σε συνδυασμό με το anti-stall του αυτοκινήτου, που δεν αφήνει τον κινητήρα να σβύσει, να δημιουργείται το λεγόμενο kangarooing δηλ το αυτοκίνητο να αναπηδά με απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, μέχρι να ανέβουν κάποια στιγμή οι στροφές του και να "ξεκολλήσει".

Θα εκτιμούσα αφάνταστα κάποια γνώμη μέλους που έχει το συγκεκριμένο συνδυασμό powertrain στο T-Roc και αν έχει διαπιστώσει κάτι ανάλογο σε μικρότερο ή στον ίδιο βαθμό.

Ευχαριστώ,

Στέφανος

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος του T Roc 1.5 experience με μηχανικό κιβώτιο από τον Ιούλιο του 2018 και με 5200 περίπου km.

Θα προσπαθήσω να περιγράψω με απλά λόγια τί ακριβώς συμβαίνει και πώς...

Κατ αρχάς θεωρώ αυτή την ιστορία ένα χούι του αυτοκινήτου και τπτ παραπάνω, που είτε το συνηθίζεις είτε τροποποιείς και σταντάρεις ένα συγκεκριμένο τρόπο εκκίνησης και σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ πρόβλημα του αυτοκινήτου που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να το αγοράσει ή όχι κάποιος.

 

Όταν το αυτοκίνητο εκκινεί από πολύ χαμηλές στροφές (κάτω από 1000) τραβώντας το πόδι μου από το συμπλέκτη και πατώντας γκάζι σταθερά και αποφασιστικά (όχι για να κάνω κόντρες στο φανάρι), τότε δεν θα χοροπηδήσει και δεν θα αντιληφθώ το παραμικρό.

 

Όταν τραβήξω το πόδι μου από το συμπλέκτη και εκκινεί από 1500 στροφές και πάνω , πάλι δεν θα χοροπηδήσει και δεν θα αντιληφθώ τπτ.

 

Όταν τραβήξω το πόδι μου από το συμπλέκτη κι εκκινεί το αυτοκίνητο απο τις 700 - 800 - 900 στροφές και απλά το αφήσω να ρολάρει πατώντας κάποια στιγμη το γκάζι (όπως συμβαίνει στη μεγάλη κίνηση των πόλεων συνήθως)...τότε φτάνοντας στις 1500 στροφές θα χοροπηδήσει...και τέλος.

 

Έχει σταματήσει να με ενοχλεί ή να μου κάνει εντύπωση τέλος πάντων και νομίζω ότι έχει μειωθεί κιόλας, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω συνήθειας πια κι όχι ότι συμβαίνει αντικειμενικά.

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ καμία απότομη πτώση των στροφών....δεν έχω αισθανθεί ούτε μια φορά να αρνείται να επιταχύνει....δεν μου έχει σβήσει ούτε μια φορά εξ αυτού...μου έχει συμβεί να σβήσει 1...2 φορές...όπως συμβαίνει ενίοτε σε όλους μας όταν ξεκινάμε και απρόσεκτα αποσυμπλέκουμε χωρίς να έχουμε αρκετές στροφές....αλλά και αυτές τις 1...2 που μου έσβησε, αν και απενεργοποιημένο το start-stop, πήρε αυτόματα μπρος αμέσως μόλις πάτησα συμπλέκτη χωρίς να ασχοληθώ με κλειδί στη μίζα.

Σημειωτέον πώς ότι περιγράφω να συμβαίνει, συμβαίνει μόνο με 1η ταχύτητα κατά την εκκίνηση και όχι έχοντας 2η ή 3η και το ανεβάζω από πολύ χαμηλές στροφές (κάτω από 1500)

 

Ως εκ τούτου, δεν με απασχολεί πλέον, αν θέλουν να κάνουν ενα update - χωρίς να πειραχτεί το παραμικρό από όοολα τα άλλα - και να το εξαλείψουν έχει καλώς. Αν όχι πάλι για εμένα έχει καλώς αφού έχω εκτιμήσει δεόντως όσα πάρα πολλά - και περισσότερα από όσα φανταζόμουν - μου προσφέρει στο δρόμο αυτό το αυτοκίνητο.

 

Ελπίζω να βοήθησα να γίνει κατανοητό το τί και πώς συμβαίνει....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Χρήστο για την άμεση και λεπτομερή απάντηση.

Δυστυχώς το διαπίστωσα και εγώ στο test drive πολύ πιο έντονα από ό,τι το περιγράφεις και πιο ενοχλητικά, ίσως γιατί το συναντώ για πρώτη φορά. Ενδεχομένως όπως λες να είναι κάτι που το συνηθίζεις μετά από λίγο.

 

Πολύ καλές οι περιγραφές σου (πρέπει να διάβασα τις προηγούμενες αναρτήσεις σου πάνω από 10 φορές :) ) και με τόση συμπυκνωμένη και χρήσιμη πληροφορία που κάνει τα διάφορα reviews από επαγγελματίες του χώρου να ωχριούν μπροστά τους. Ειδικά όταν ξέρεις ότι έρχονται από πραγματικό χρήστη που δεν έχει λόγο να κρύψει ή να στολίσει κάτι που δεν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και στους 2 για τις λεπτομέρειες. Διάβαζα γι αυτο το kangarooing στο αγγλικο φορουμ κ δεν ηθελα να το πιστεψω. Φανταζομαι θα ειναι κατι οπως το ειχε κ το c4 που ειχα πριν. Το περιμενω πως και πως. Ενας μηνας εμεινε!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα στην παρεα.

Δεν ειμα κατοχος καποιου vw μοντελου αλλα σκεφτομαι την αγορα του troc στα 1000 κυβικα. Εχω εντυπωσιαστει με τους χωρους κ τα διαφορα ηλεκτρονικα που εχει, το εκανα κ tset drive κ η αληθεια ειναι πως με εντυπωσιασε.

Οι ενδιασμοι που εχω βασικα κ παντα τους ειχα  για να πω την μαυρη αληθεια, ειναι η αξιοπιστια ενος 3κυλινδρου 1000 turbo κινητηρα. Ποσο "πιεσμενος" ειναι οταν απο 1000 κυβικα βγαζει καποιος 115 αλογα. Οκ θα μου πειτε η τεχνολογια προχωραει αλλα.....

Επισης ποσο μπορει να "κουραζεται" σε ενα ταξιδι.

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago , ilias78 said:

Καλημερα στην παρεα.

Δεν ειμα κατοχος καποιου vw μοντελου αλλα σκεφτομαι την αγορα του troc στα 1000 κυβικα. Εχω εντυπωσιαστει με τους χωρους κ τα διαφορα ηλεκτρονικα που εχει, το εκανα κ tset drive κ η αληθεια ειναι πως με εντυπωσιασε.

Οι ενδιασμοι που εχω βασικα κ παντα τους ειχα  για να πω την μαυρη αληθεια, ειναι η αξιοπιστια ενος 3κυλινδρου 1000 turbo κινητηρα. Ποσο "πιεσμενος" ειναι οταν απο 1000 κυβικα βγαζει καποιος 115 αλογα. Οκ θα μου πειτε η τεχνολογια προχωραει αλλα.....

Επισης ποσο μπορει να "κουραζεται" σε ενα ταξιδι.

 

Φίλος μου έχει το 1000αρι focus με τα 125hp.

 

Εχει μετανιώσει που το αγόρασε με το μοτέρ αυτό, φορτωμένο με 2 άτομα + ένα παιδί και τα πράγματα. 

Δεν τραβάει...Είναι ψόφιο δεν πάει βήμα αυτή ήταν η απάντησή του.

 

Και + τα όλα προβλήματα που βγάζει το μοτέρ αυτό , το οποίο 2 φορές του έχει βγάλει βλάβες και μάλιστα αρκετές σε κόστος.

 

Δυστυχώς όμως την πάτησε όπως και πολλοί άλλοι, για τον λόγο του διαφημιστικού τρικ που έχουν τα μοτέρ αυτά, 1000αρι σου λέει χωρίς τέλη κυκλοφορίας , και καμία 130hp.

Τα οποία μετά από κάνα χρόνο τα πληρώνεις σε βλάβες...

 

Το έχει για πούλημα πλέων και είναι αμάξι με καμία 30.000χιλιομετρα.

 

 

Από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να αγοράσεις ένα τέτοιο αμάξι που έχει ένα Α κόστος, τουλάχιστον κάντο σωστά και πάρε ένα αξιοπρεπές μοτέρ επάνω του.

 

 

Edited by OMINUS
Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι δεν με απασχολει τοσο το ποσο γρηγορα μπορει να κινηθει, οσο το θεμα της αξιοπιστιας. Δεν περιμενω απο ενα βαρυ αυτοκινητο με 115 αλογα να πηγαινει γρηγορα. Εξαλλου περασαν οι εποχες που αναζητουσα την ταχυτητα. Αυτο πμως με τα προβληματα κ το μεγαλο κοστος που λες ειναο σοβαρο.

Το 1.5 δεν το σκεφτομαι κ απο την πλευρα κοστους αποκτησης αλλα κ για το προβλημα που διαβασα πιο πανω κ πως λυση δεν εχει βρεθει ακομα.

Link to comment
Share on other sites

1000αρι μοτέρ , τρικυλινδρο και αξιοπιστία, αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί...

 

Πολλές ζημιές με μεγάλα κόστη επισκευών, τα οποίο τα πληρώνεις εσύ. 

 

Σε άλλο φόρουμ που μιλάω , πρόσφατα αγωρασε ένα παιδί focus με 1000αρι μοτέρ , μεταχειρισμένο.  Το οποίο είχε θέμα το μοτέρ είδη , αλλά η βλάβες αυτές βγαίνουν μετά , και αφού έδωσε ένα σωρό λεφτά (πάνω από 1000€ κόστος) για να επισκευάσει το μοτέρ , στο τέλος αφού ξανά χάλασε , 

 

Αγόρασε άλλο μοτέρ από τρακαρισμένο...

 

Πρέπει να έχει δώσει μόνο για βλάβες πάνω από 2500€ από την μέρα που το αγόρασε.

Edited by OMINUS
Link to comment
Share on other sites

Οποτε ας κοιταξουμε αλλες επιλογες.

Οσον αφορα τον 1.5 με το προβλημα στην εκκινηση, ξερουμε αν αφορα τον συγκεκριμενο κινητηρα σε ολα τα μοντελα του group που τον φορανε?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ηλία, κάνε ενα testdrive πρώτα το 1.0 και μετά αποφάσισε τι θες

Link to comment
Share on other sites

Εχω το arona 1.0 με τα 115.με 3 ατομα full στις αποσκευες παει αξιοπρεπεστατα το αυτοκινητο.τωρα οσο για το θεμα αξιοπιστιας θα δειξει ο χρονος

Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, υπάρχει κάποια βάση ποδηλάτου που θα μπορούσα να αγοράσω η οποία είναι για την πόρτα του πορτπαγκαζ;

Επίσης επειδή δεν μπορώ να συνδέσω το κινητό με την οθόνη και να βλέπω τον χάρτη (Δεν το υποστηρίζει η οθονη), υπάρχει τρόπος να κάνω αναβάθμιση?

ευχαριστώ!

 

Edited by Geralis Alkis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

Φρέσκος ιδιοκτήτης t-roc και αναζήτάω roof bars.

'Εχει κάποιος να προτείνει κάποιο μοντέλο σχάρες που να έιναι κ αισθητικά ωραιες αλλά κ όχι πολύ ακριβές

 

ευχαριστώ

Edited by Thanoskal
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

 

Σχετικά με το Kangaroo-ing στον 1.5 κινητηρα του T-ROC  υπάρχει σχετικό θρεντ κάπου γιατι δεν βρήκα κάτι. 

Περιμένω να έρθει το δικό μου και εχω διαβάσει αρκετα στο internet για αυτό το πρόβλημα. Εχω κάποιες ιδέες & απορίες σχετικά γιατι έκανα μια μικρή ερευνα και θα ήθελα να τις αναλύσω και σαφώς να ενημερωθω παραπάνω γιαυτό το θέμα. 

Αν ξέρει κάποιος το σωστό thread ας με καθοδηγήσει ή αν μπορώ να γράψω εδώ ας με ενημερώσει.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.