Jump to content
Tdi4Eva

Lubricheck portable oil analyser

Recommended Posts

   Εχοντας αρκετο καιρο την συγκεκριμενη συσκευη αναλυσης λαδιου ,σκεφτηκα να μοιραστω την εμπειρια που εχω εως τωρα . Οι εντυπωσεις ειναι παρα πολυ καλες και εαν τηρηθουν ευλαβικα καποια πραγματα πριν γινει η αναλυση , πραγματικα τα αποτελεσματα δεν αποκλινουν καθολου απο την πραγματικοτητα . Οπως λοιπον υποσχεθηκα προσφατως σε καποιο αλλο θεμα , μολις αλλαξω τα λαδια , θα ξεκινησω να κρατω τα αποτελεσματα σε εξελ για την καλυτερη δυνατη συγκριση λαδιων . Φυσικα τα αποτελεσματα αφορουν μονο το δικο μου πετρελαιοκινητο αμαξι με τον δικο μου παππουδιστικο τροπο οδηγησης και δεν εχω καμμια διαθεση να προσβαλλω κανεναν  . Δεν αποκλειω ομως και ομοια αποτελεσματα με αλλα αμαξια ανα τον κοσμο .

  Σημερα λοιπον αλλαξα τα Mobil 1 0w-40 FS , τα οποια ειναι 502/505 προδιαγραφη . Η συσκευη εδειχνε το τελευταιο πρασινο νουμερο που ειναι το 7 και αρκετες φορες εδειξε το πρωτο πορτοκαλι που ειναι το 8 . Τα χιλιομετρα που το αλλαξα ειναι τα 8200+ .Επειδη ομως δεν τηρουσα σε εξελ τα αποτελεσματα εξ αρχης δεν μπορω να το συμπεριλαβω προς συγκριση στην λιστα που θα καταρτιζω απο εδω και περα .

  Πρωτο λοιπον λαδι της λιστας ειναι το Castrol Edge 5w-30 LL με προδιαγραφες 504/507 . Η μετρηση εγινε και απο το δοχειο κατευθειαν αλλα και μετα απο 5 λεπτα ρελαντι . Και στις δυο περιπτωσεις το αποτελεσμα ηταν λιγο-πολυ αναμενομενο για τετοιας ποιοτητας λαδι και ηταν το 1 . Σημειωτεον οτι δεν βαζω ποτε προσθετα μεσα στο λαδι , αρα και οι μετρησεις ειναι αντικειμενικες και δεν αλλοιωνωνται .

 

 

Capture.PNG

Link to comment
Share on other sites

 Εξερευνωντας σε τι ποσοστο μπορει η συγκεκριμενη συσκευη να βρει το σκαρτο λαδι εκανα το εξης πειραμα . Βαζοντας στην συσκευη Ελαις λαδι , η συσκευη εδειξε 10 κατευθειαν . Σε 4 ml καλο λαδι απο το δοχειο που δειχνουν το 1 , εβαλα 0,2 ml  Ελαις . Το σκαρτο υποθετικο λαδι  σε ποσοστο ειναι περιπου 5% . Η μια συσκευη εδειξε 5 και η αλλη 6 , φανερωνοντας οτι κατι δεν παει καλα στο υποθετικο δειγμα λαδιου απο την μηχανη του αυτοκινητου μας . Η διαφορα του ενος βαθμου ειναι φυσικα επειδη αν και στην ιδια συρυγγα ποτε δεν ειναι ομοιογενες κανενα υγρο ( ουσιαστικα ειναι δυο διαφορετικες μετρησεις ) ,τουλαχιστον με αυτον τον τροπο οποτε διαφορες του εως ενος βαθμου ειναι μεσα στο προγραμμα . Σημειωτεον οτι η συσκευη αυτη δεν μετρα καυσιμα , ειναι κατασκευασμενη για λαδια μηχανης .

 

https://sendvid.com/3m42mo31

 

Link to comment
Share on other sites

 Συμπληρωνωντας 1κ περιπου χιλιομετρα απο την προσφατη αλλαγη λαδιων , ηρθε ο καιρος να τα τσεκαρουμε .

Αποτελεσμα : 1 .

 

Capture.JPG.aba542b66db7bb0d60b1051934e38f70.JPG

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, DubbeR_ChRoniS said:

ti ειπαμε οτι δειχνει αυτο το μαραφετι?

  Βαθμολογει την καλη ποιοτητα λαδιου με το 1 και με 10 την χειροτερη ποιοτητα λαδιου . Σου λεει ποτε να αλλαξεις τα λαδια χωρις να χρειαζεται να μαντευεις με το ματι η ποσο γλυστραει στα δαχτυλα . Τα πρωτα 7 νουμερα ειναι πρασινα ,αρα το κραταμε ανετα εκει . Το 8 και το 9 ειναι πορτοκαλι που σημαινει οτι το λαδι εχει χασει σε ποιοτητα αρκετα και πρεπει να αλλαχτει ενω το 10 σημαινει οτι επρεπε να ειχαν αλλαχτει προ πολλου τα λαδια . Η βαθμονομηση του ειναι καλιμπραρισμενη για λαδια μηχανης μονο . Φυσικα μπορουμε να δοκιμασουμε οτι υλικο θελουμε αλλα δεν εχει νοημα , η ουσια ειναι οτι βοηθαει στο να λεει ποτε χαλασαν τα λαδια σου χωρις να πηγαινεις με χιλιομετρικες αλλαγες η με μαντεψιες αλλα και σε προειδοποιει αν κατι αλλαξει προς το χειροτερο δειχνοντας την αναλογη αλλαγη στην βαθμολογια του . Εγω το κοιταω ανα 500 χιλιομετρα και εχω το κεφαλι μου ησυχο .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωνωντας 2κ περιπου χιλιομετρα απο την αλλαγη λαδιων , ηρθε ο καιρος να τα τσεκαρουμε .

Αποτελεσμα : 1 .

 

Capture.JPG.91de6faa6c4821fc53f2a9dda097a9b9.JPG

Edited by Tdi4Eva
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωνωντας 3κ περιπου χιλιομετρα απο την αλλαγη λαδιων , ηρθε ο καιρος να τα τσεκαρουμε .

Αποτελεσμα : 3 .

Καλα Χριστουγεννα σε ολους .

 

Capture.JPG.2b0e544d01d6ffbd75a444daa84b1656.JPG

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωνωντας 4κ περιπου χιλιομετρα απο την αλλαγη λαδιων , ηρθε ο καιρος να τα τσεκαρουμε .

Αποτελεσμα : 4 .

Καλη χρονια σε ολους .

 

Capturee.JPG.42d16bd57ed998b081e14b6f83531123.JPG

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, SkyNet said:

Δείχνει ότι δουλεύει καλά λοιπόν. Σε τι αυτοκίνητο δοκιμάζεις


Sent from my iPad using Tapatalk

 Σε Πολο πετρελαιο . Εχω δοκιμασει και σε αλλα αμαξια γνωστων μου και δουλευει οπως πρεπει . Προοδευτικη αλλαγη αριθμων χωρις ξαφνικες αλλαγες δειχνει οτι η μηχανη ειναι σε καλη κατασταση . Εαν δω για παραδειγμα απο 3 σε 6 κατευθειαν ,κατι συνεβει στα λαδια και μονο ,μπορει δηλαδη να ηταν κακης ποιοτητας λαδι . Αυτο γιατι σε νερο η μεταλλικα ρινισματα δειχνει κατευθειαν 10 και αναβοσβηνει πολυ γρηγορα ,συνιστωντας αμεση κυριολεκτικα αλλαγη λαδιων και ελεγχο μηχανης . Σε γενικες γραμες παντως , τα λαδια δεν πιανουν τα χιλιομετρα σερβις του κατασκευαστη με τιποτα , για τα πετρελαια παντα . Συνηθως βλεπω απο 7+ μεχρι αρκετα δυσκολα 10+ ακομα και σε αμαξια με λιγα χιλιομετρα αλλα και με long life λαδια που υποτιθεται κρατανε παραπανω . Οι βενζινες με καλη χρηση ισως πανε λιγο εως αρκετα παραπανω απο τα 12κ αλλα με καλο λαδι παντα οχι με κανενα 10-40 κακης ποιοτητας . Εχω αμαξι που εχει 5-40 αλλα δεν κανει πανω απο 5κ το χρονο . Ακομα ειναι στο 1 με 2 στην συσκευη. Μεχρι και την φρεζα μετραω και εδω και δυο χρονια ειναι ακομα στο 2 με 5-30 μεσα . Αρα δεν παιζει ρολο ο καιρος αλλα η χρηση , τα χιλιομετρα που κανει , πως και που τα κανει καποιος . Σε γενικες γραμμες , εαν γινει σωστη χρηση της συσκευης , κερδιζεις . Με το σωστη χρηση εννοω να γινεται καλος καθαρισμος του αισθητηρα που εχει  και να μην γινονται μετρησεις σε πολυ κρυο η πολυ ζεστη συμφωνα με τον κατασκευαστη. Προσεξα με λειζερ θερμομετρο οτι θελει απο 17 μεχρι 25 βαθμους για να δειχνει σωστα , περιπου δηλαδη θερμοκρασια δωματιου . Οποιαδηποτε παρεκκληση απο αυτο το ευρος θερμοκρασιας ισουτε με λαθος αποτελεσμα .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.