Jump to content
AUDI7

Η Audi επεκτείνει την παραγωγή του συνθετικού diesel

Recommended Posts

Από το 2013, η Audi ξεκινήσει τη λειτουργία παραγωγής συνθετικών καύσιμων αιθανόλης, βενζίνης, e-diesel, μέσω του εργοστασίου της στη πόλη Werlte. Φαίνεται, όμως, αυτό έχει αρκετή απήχηση, καθώς χθες η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την παραγωγή με ένα νέο πιλοτικό εργοστάσιο, στην πόλη Laufenburg, της Ελβετίας, το οποίο θα κατασκευάζει συνθετικό e-diesel.

H διαδικασία παραγωγής e-diesel από αέρα, νερό και “πράσινη” ηλεκτρική ενέργεια είναι αρκετά πολύπλοκη. Η Audi μας λέει ότι το διοξείδιο του άνθρακα προέρχεται από το νερό και αποσπάται με μία μέθοδο που εξέλιξε η Climeworks. Σε ένα άλλο μέρος του εργοστασίου, μία μονάδα ηλεκτρόλυσης χωρίζει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το υδρογόνο αντιδρά με το διοξείδιο του άνθρακα σε μία διαδικασία που διεξάγεται στους 220 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση της τάξης των 25 bar για να δημιουργήσει ένα ρευστό που αποτελείται από ενώσεις υδρογονανθράκων και ονομάζεται “Blue Crude”.

Η Audi έχει συνεργαστεί με το γερμανικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ineratec, και τον Γερμανό-Ελβετικό παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας και προμηθευτή Energiedienst. Η Audi αναμένει να αρχίσει να κατασκευάζει το εργοστάσιο στις αρχές του 2018 και σχεδιάζει να αρχίσει να παραδίδει το e-diesel εντός του επόμενου έτους, με την εγκατάσταση να έχει προγραμματισμένη χωρητικότητα 400.000 λίτρα καυσίμου ετησίως.

Παρόμοια τεχνολογία έχει αναπτύξει και η Bosch, που έχει δημιουργήσει συνθετικό καύσιμο, κάνοντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ουδέτερους σε εκπομπές CO2.

 

Πηγή autoblog.gr

qq.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.