Jump to content
tsemike

Δυσκολία εκκίνησης - Ακαθόριστο ρελαντί

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα Jetta 1.4 tsi 122 του 2008 με 90000 χμ . Εδώ και κάνα χρόνο έχει μια περίεργη συμπεριφορά και έχει κάνει 3 περιστατικά που περίεργα. Τι εννοώ.

Αρχικά το αμάξι το έβλεπα ότι από φανάρι σε φανάρι κράταγε διαφορετικές στροφές στο ρελαντί. Δηλαδή στο ένα φανάρι ήταν στις 600 στο επόμενο στις 1000. Επίσης πρωί με κρύο μέχρι να ζεσταθεί ήταν στις 600 και αφού πήγε στους 90 πήγε 1000. (Το κάνει συνέχεια αυτό ενώ σε ότι άλλα αμάξια έχω δει συμβαίνει το αντίστροφο) . Το δεύτερο εντελώς περίεργο που μου έχει συμβεί είναι να βάλω μπρος το πρωί και να έχει κολλήσει στις 3000 στροφές και να μην λέει να πέσει. Με γκάζι και νεκρή πήγαινε 4000 και μετά πάλι 3000. Επίσης μου έχει συμβεί και το αντίστροφο να προσπαθώ να βάλω μπρος να δίνω μίζα και να "παίρνει" και να είναι στις 200-300 στροφές μέχρι που σβήνει. Αυτό είχε γίνει πριν κάνα 7μηνο αλλά μετά που το έσβησα και το ξαναέβαλα μπρος πήρε κανονικά. Χθες βράδυ όμως συνέβη πάλι και τελικά κατάφερα να το ξεκινήσω το πρωί δίνοντας γκάζι (έβγαλε άκαυστο σαν δίχρονο). Επίσης σήμερα άλλαξα μπαταρία γιατί τη μέτρησα και ήταν 9v και μιας και την είχα 5-6 χρόνια την αντικατέστησα αλλά και πάλι δεν πήρε (την άλλαξα πριν τελικά το βάλω μπρος). Το θέμα είναι ότι το έχω πάει επανειλημμένα στο συνεργείο και συνέχεια μου λένε το γνωστό "Δεν δείχνει κάτι ο εγκέφαλος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πρέπει να το δούμε να συμβαίνει"...    Με διαγνωστικό όμως ενός φίλου , μια μέρα έβγαλε ότι δεν διάβαζε σωστά 

το αισθητήρα L (bank 1 νομίζω) τώρα όμως δεν φαίνεται. Παράλληλα έχω την εντύπωση ότι έχει χάσει  δύναμη και έχει ανεβάσει και κατανάλωση. Χωρίς να είμαι μηχανικός είχα ρωτήσει στο σέρβις αν πρέπει να καθαριστεί ο αισθητήρας όγκου αέρα (Mass airflow sensor)  καθώς έχω διαβάσει ότι ενδεικνύεται μετά τις 50000 χμ , μου είπαν ότι δεν το κάνουν . Επίσης τους είχα πει να αλλάξουμε αν είναι αισθητήρα Λ και μου λένε ότι δεν χρειάζεται αν δεν δείχνει σφάλμα. Τώρα το έχουν κρατήσει μέσα για να εντοπίσουν το πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρος ότι είτε θα μου πουν ότι δεν βρήκαν κάτι και το αμάξι είναι ΟΚ . Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

 

Link to comment
Share on other sites

Κάνει καθόλου θόρυβο (περισσότερο από το κανονικό;) την πεταλούδα του γκαζιού την έχεις κοιτάξει για βρωμιές;;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.