Jump to content
alexisx

Φώτα ημέρας

Recommended Posts

 

Καλησπέρα σας,

 

Όταν βάζω μπρος το αμάξι, ο δείκτης των φωτών είναι 0 τα φωτά ημέρας δεν ανάβουν, ενώ σε θέση στάθμευσης ή φώτα πορείας τα  ημέρας ανάβουν κανονικά. Παλιά ανάβανε  κανονικά σε θέση 0.  Ευχαριστώ εκ τον προτεραίων

 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απλά σου κάηκαν; Να ξέρεις είναι dual filament δηλαδή όταν ο διακόπτης είναι στην θέση 0 ανάβουν μόνο τα φώτα ημέρας αλλά στην μεγαλύτερη φωτεινότητα τους (high beam) ενώ όταν το πας στην θέση 1 ή 2 η φωτεινότητα χαμηλώνει (low beam). Σαν πρώτη ενέργεια που θα έκανα προσωπικά θα ήταν να άλλαζα τα λαμπάκια αφού γενικά είναι ευαίσθητα και καίγονται πολύ εύκολα ακόμα και αν πέσεις μέσα σε μια λακούβα, στα δικά σου υποθέτω ότι έχει καεί η μεγάλη φωτεινότητα της λάμπας.. Την ίδια λογική dual filament έχουν και οι λάμπες των φρένων που όταν εσύ πατάς φρένο η φωτεινότητα της λάμπας είναι πιο έντονη. 

Link to comment
Share on other sites

Όχι ανάβουν κανονικότατα και αν βάλεις τα φώτα πορείας. Ουσιαστικά όπως είπα τα φώτα ημέρας δεν σβήνουν ποτέ, απλά αν βάλεις τον διακόπτη στην θέση 1 ή 2, η φωτεινότητα τους μειώνεται, τσέκαρε το και μόνος σου! 

Link to comment
Share on other sites

Το up! δεν έχει οθόνη στο καντράν οπότε ότι λες Giorgos 4 δεν ισχύει! Επίσης ακόμη και να είχε οθόνη με μενού δεν γίνεται να απενεργοποιήσεις τα φώτα ημέρας από εκεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.. Η μόνη λύση απενεργοποίησης είναι μόνο μέσω ρυθμίσεων OBD ή αν βγάλεις την ασφάλεια των φωτών.

@alexisx Το κοίταξες αυτό που σου είπα με την φωτεινότητα και τις λάμπες ανάλογα με την θέση που είναι ο διακόπτης;  

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον στην θέση 1 και 2 ανάβουν αλλά στην "μικρή" τους σκάλα πιστεύω ότι απλά έχει καεί το δεύτερο καλώδιο που είναι για την μεγάλη φωτεινότητα. Αν πας κοντά κιόλας στα φωτάκια ενώ είναι αναμμένα θα δεις ότι φωτίζει το ένα καλώδιο από τα δύο, αυτό είναι το dual filament που λέω παραπάνω. Να έκανες όλη αυτή την διαδικασία που περιγράφεται στο βίντεο μου φαίνεται ουτοπικό και επίσης αν θυμάμαι καλά δεν δουλεύει στο Up! γιατί είχα πάει και εγώ να κάνω το ίδιο αλλά τίποτα δεν άλλαξε. 

@Giorgos 4 Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι σε ορισμένα VW γίνεται να απενεργοποιήσεις τα φώτα ημέρας μέσω του μενού οπότε πάω πάσο!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.