Jump to content
fleurdelis

Αστάθεια ρελαντί Polo 16v 6N μοντέλο του 1999 . Βοήθεια. Απελπίστηκα

Recommended Posts

Γεια σας! Είμαι νέο μέλος και ελπίζω το θέμα το οποίο γράφω να είναι στο σωστό μέρος της ιστοσελίδας. Καταρχήν συγχαρητήρια για το site σας! 

Λοιπόν εδώ και περίπου 4 μήνες έχω θέμα με το ρελαντί, έχω ένα Polo 16v 6N μοντέλο του 1999. Δεν μου δουλεύει όπως δούλευε στις 850 στροφές περίπου. Δουλεύει στις 1100 σταθερά, αρκετές φορές για να μην πω συνέχεια παγώνουν οι στροφές στις 1500 και δεν πέφτουν. Άλλες φορές δουλεύει στις 1000, γενικά υπάρχει τρομερή αστάθεια. Επίσης όταν πάω σε φανάρι και σταματάω με συμπλέκτη και φρένο, με το που πατάω τον συμπλέκτη μου ανεβάζει τις στροφές και μετά πέφτει όταν το αμάξι είναι σε ακινησία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πραγματικά. Έχω την εντύπωση ότι από κάπου παίρνει αέρα. Δεν τα κατέχω τα μηχανολογικά παρεπιπτόντως και τόσο πολύ. Μόνο τα βασικά!

Καθάρισα την πεταλούδα, κανένα αποτέλεσμα. Κράτησε για μια μέρα και μετά άρχισε τα ίδια. Μετά μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω πεταλούδα, έβαλα σαφώς μια μεταχειρισμένη γιατί ήταν πανάκριβη να την αγοράσω, κράτησε και πάλι μια μέρα και πάλι τα ίδια. Αλλάζω εγκέφαλο μεταχειρισμένο δοκιμαστικό δεν τον έβαλα τελικά γιατί και πάλι έκανε τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Εκεί που θέλω να σταθώ περισσότερο και μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι όταν βγάζω τον πόλο της μπαταρίας για 1-2 λεπτάκια το αμάξι δουλεύει τέλεια... Μετά από δυο μέρες άντε πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να βγάζω τον πόλο της μπαταρίας συνεχώς ώστε το αμάξι να δουλεύει όπως δούλευε. Λέω μήπως η πεταλούδα που έβαλα η μεταχειρισμένη αν είναι και αυτή χαλασμένη και να μην συγχρονίζεται με τις εντολές του εγκεφάλου.

Περιμένω τα φώτα σας γιατί έχω απελπιστεί πραγματικά!

Φιλικά,

Άγγελος!

Link to comment
Share on other sites

Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε μου. Θα τα κοιτάξω και αυτά. Απελπιστικά με την αστάθεια των στροφών πραγματικά. Μακάρι να είναι κάτι από αυτά. Βέβαια εάν ήταν ο αισθητήρας στροφάλου δεν μου έπαιρνε μπρος ή θα έσβηνε αλλά θα το ρωτήσω! Ευχαριστώ και πάλι.

Εχω βαρεθεί να βγάζω τον πόλο της μπαταρίας άνα 2 μέρες ώστε να δουλεύει όπως δούλευε :( 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά και από μένα.

  Έχω και εγώ ένα Polo 6N1 16v 100hp, τα ίδια προβλήματα με την πεταλούδα.

  Το πρωί δεν παίρνει μπροστά χωρίς να έχω πατημένο το γκάζι. Μετά που θα έχει ζεσταθεί ο κινητήρας (1,5km περίπου) κρατάει ρελαντί στις 1.100 με αρκετές αυξομειώσεις και αρκετές φορές σβήνει αν δεν πατήσω λίγο το γκάζι. Αγόρασα καινούργια πεταλούδα (όχι αυθεντική) μπήκε μια χαρά και στο check του ECU δεν βγάζει κανένα σφάλμα όμως δεν μπορεί να γίνει κωδικοποίηση μέσω προγράμματος, δεν την βλέπει, στην προηγούμενη που ήταν της μάνας του έβγαζε βλάβη. 

  Δοκιμάσαμε διαφορετικά προγράμματα και της VW, τίποτα. Παρασκευή Περνάω ΚΤΕΟ "ελπίζω". Ο μηχανικός μου είπε πριν αρχίσω οτιδήποτε άλλο, να δει το αυτοκίνητο ηλεκτρολόγος μήπως έχει πρόβλημα η πλεξούδα της καλωδίωσης από την θύρα σύνδεσης του ECU μέχρι το ECU. 

Φυσικά ψάχνοντας βρήκα μέσα στο φόρουμ και αυτό το post.

 

 

Φιλικά, Παύλος.

Edited by pavlos340
Link to comment
Share on other sites

Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε μου. Θα τα κοιτάξω και αυτά. Απελπιστικά με την αστάθεια των στροφών πραγματικά. Μακάρι να είναι κάτι από αυτά. Βέβαια εάν ήταν ο αισθητήρας στροφάλου δεν μου έπαιρνε μπρος ή θα έσβηνε αλλά θα το ρωτήσω! Ευχαριστώ και πάλι.
Εχω βαρεθεί να βγάζω τον πόλο της μπαταρίας άνα 2 μέρες ώστε να δουλεύει όπως δούλευε  

Επειδή αναφέρεις την μπαταρία θα σου πω τι έτυχε σε μένα. Έχω ένα golf 4 1.6 8v το οποίο παρουσίαζε αστάθεια στο ρελαντί και συνήθως αρκετά χαμηλότερες στροφές και όταν ήταν κρύο έσβηνε. Καθάρισα την πεταλούδα και για λίγο έφτιαξε. Κάποια στιγμή λόγω αρκετής ακινησίας (διαστήματα 2-3 εβδομάδων) έμεινε από μπαταρία. Έβαλα καινούργια μπαταρία και ως δια μαγείας τα προβλήματα λύθηκαν. Έκτοτε για πάνω από ενάμιση ίσως και δύο χρόνια δεν έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση, απλά αναφέρω τη δική μου εμπειρία.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

On 31/1/2018 at 2:00 ΠΜ, DubbeR_ChRoniS said:

αισθητηρα στροφαλου?εκκεντροφορου? δες φουσκα στοπ και πολλαπλασιαστη.

Τελικά φίλε μου βρήκες τι ήταν γιατί έχω ακριβός το ίδιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.